uuu neznam odakle ti ova...
hmm svijest je tesko definisati...jelde...
kazu da ludak nebi bio ludak da postane svjestan toga...a u ostalom i zasto bi ako mu je ljepse u zivotu kao ludaku...samo, dali je on svjesno postao ludak ili ...i dali bi to bio njegov izbor da je svjestan....zato i pitanje svijesti u globalu ,pokrece i pitanje bitka i htjenja...i eto nas u krug...
blago ti je meni i mojoj pameti
nekada bi bilo dobro i da se malo uozbiljim....ma jok necu...okoja mi je biti svjestan da sam...
vidi nikako da se otkacim odavle...
ma reko ti ja ..eto nas u krug...
___________________________________________________________________ ~89~ OD ALJASKE DO AUSTRALIJE~89~
vecinom je zato sto nisu svjesni svoje ne svijesti
i ne mogu da prihvate istinu [o sebi ,vecinom]
i eto problema [ubit ce neko jedan dan ]
dakle pitanje je:
JESTE LI SVJESNI SVOJE NESVIJESTI ?
Malo je ljudi svjesnih svoje nesvjesti, obicno neki iskompleksirani tipovi sa kojima ne vrijedi pricat. Najgori su oni koji su stvorili neki sliku o samome sebi u svojoj glavi, haj ti sad to promijeni. S takvim ljudima je prica samo o vremenu i ono "kako si", manje glava boli.
Ono sto mene iznervira je kombinacija gore navedenog sa osobinom "svakom - loncu - poklopac" / " ja sam mjerilo svega na ovome svijetu". Uhhhhhhh, tad ja pomahnitam i obicno ih svjesno pustim da lupe glavom od zid!
Svi smo pomalo "nesvjesni", pitanje je koliko smo otvoreni prema mogusnosti da ipak nismo u pravu???
Najvece tragedije na svijetu su se desile jer pojedinci nisu bili svjesni svoje nesvjesti.Ponekad je bolje ni ne imati sliku o sebi, nego imati pogresnu.Imala sam grozno iskustvo s covjekom koji je upropastio tri najljepse godine mog zivota,zbog svoje vlastite nesvjesti.I on spada u one gore navedene "ludjake" koji stvaraju citav zivot neku odredjenu sliku o sebi i smatraju sebe nekakvim Bogom koji je poslan na svijet da ispravlja tudje pogreske.
Ja licno vise ni ne razmisljam o tome ko sam i sto sam.Jednostavno prihvacam sebe onakvu kakva jesam.Ne zelim da mi se desi pogresna percepcija vlastite licnosti.I ne zanimaju me previse tudja misljenja, jer moja istina nije i tvoja/njegova/njezina/icija istina.
"Ja licno vise ni ne razmisljam o tome ko sam i sto sam.Jednostavno prihvacam sebe onakvu kakva jesam.Ne zelim da mi se desi pogresna percepcija vlastite licnosti.I ne zanimaju me previse tudja misljenja, jer moja istina nije i tvoja/njegova/njezina/icija istina."
znas kako kazu sona, bog je nekim ljudima zatvorio oci - nisu oni krivi.
dakle ne vjerujem da imamo ikakvu odgovornost prema giviktima.
uostalom niko nikad nije uspio otvoriti oci nikome.
svi imamo barem jedan primjer iz zivota kad smo pokusali da objasnimo neke stvari odredjenoj osobi, medjutim ta osoba slijepa kod ociju i djaba joj objasnjavati. jos se i naljuti na tebe. je li vako ili nije ?
zato sam se ja davno kano "otvaranja ociju" jer sam skonto da givikt vazda ostaje givikt.
(ako si na tu vrstu odgovornosti mislila)
___________________________________________________________________ kad ce mostar mama?