pasha 
Super Moderator

Poruka: 9498
 |
|
Kako se obraniti od ove opake bolest!
Vazno je da ne dodjete u kontakt sa zarazenom osobom, najmanje 1 meter razmaka od sugovornika.
Ovako se virusom zarazi:
Novi koronavirus se siri na isti nacin kao i prehlada i grip, putem kapi i kontaktnih infekcija:
Kroz zrak, na primjer, bolesna osoba koja kaslje i kiha vi udisete virus ili dodjete u kontakt sa sluznicom iz ociju, nosa ili usta.
Preko direktnog kontakta, ako bolesna osoba ima virus na rukama i ima fizicki kontakt s drugima.
Kroz predmete. Virus se moze prenijeti i indirektno ako je, na primjer, bolesna osoba iskasljala zalihe ili virus imala na rukama i dodirnula predmete.
Ovaj virus kao i ostali virusi nece nestati i kako stvari stoje vise je ostalih gripa nego ove trenutno a smrtonosne su sve. Rakijave obloge, bijelog luka nadushu a naravno limuna...
Kako smo se u stara vremena borili protiv gripe pa i od ove se branimo...
02-25-2020 20:13 |
|
makso 
Super Moderator

Poruka: 2849
 |
|
Ja mislim, Pasa, da je to balkanski mentalitet, i ponos. Dje ce on priznat da je imao ljubavnicu... primio ga kum, itd....
Nego hajmo iz pocetka.
Prije jedno 7 dana, SVI u BiH su se zahebavali. MI pijemo rakiju, nece na nas, samo nek se ne puca, itd...
Kad su vidjela raja, da prvo padaju GUZONJE (logicno, jer imaju primat, guzonju ce pregledat i uraditi test, a fukari qurac za usi) onda su se raja sasrala, i sad bukvalno traze spisak zarazeni i nezarazenih u izolaciji i idu na linc. Vadit kalasa i ubit komsiju, da slucajno ne bi komsija zarazio.
Jedino 'dobro' u svemu ovome, sto se imamo smijati bivolima na rukovodecim polozajima i sto nije uglavnom na nacionalnoj osnovi (mada ima i toga u pozadini)
Velika vecina 'inteligencije' (uz normalne supke/papke/seljake) si izasli iz BiH 90'ih. Ostala je samo fukara i tajkuni.
Dobro je sto su vec uvedene mjere.
Steta sto nisu ranije pristupili ozbiljnije problemu.
I nek nam je SVIMA dragi bog/alah na pomoci
Odoh da se opustim. Evo mi 10 dan izolacije
Pozz

___________________________________________________________________ prest'o sam 
|
|
03-23-2020 14:16 |
|
|
|
 |
|