gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
Sreca pa je onaj u pecjini dobio objavu na uho... Sjedi veliki gazda, stvorilac svijetova koje ne mozemo ni sagledat, i misli se kako cemo se mi garibi njemu klanjat, tako mali i nevazni, pet puta na dan, ili nedeljom u crkvetini, gdje se ne smijes ni nasmijat.
Jebo ustanovu gdje se iskreno ne smijes grohotom nasmijati! najmanje sto mogu reci je da si ovdje ispao glup i nepoznavalac teme. Ali tebi je vazno vrijedjati eto neka si se sa prowlerom zblizio , da necete na paradu u septembru da pripremim deset tabli jaja  Evo ochiti primjer chovjeka koji ne shvata poentu stvari . . Shta mu rechi? Kritikovati, nema poente, polemisati pogotovo nema smisla. Samo ga pustiti (nazalost ) da zivi u svom svijetu. Na kojim si ti drogama , otvori nam dushu 
Ti si vjerovatno na vecoj drogi nego bilo ko drugi. Mozda je smrknut malo kole, zapalit gandzu podjedje, probat kristale neka droga.
Droga koju ti uzimas je puno opasnija i skrivenija. Tvoja droga je vjera u nesto sto bi ti rado preveo u zakon nad ljudima. Tvoja droga je nesto sto ti ne mozes spoznat, ali bi rado da to svoje neznanje prebacis na druge. Tvoja droga je otrov koji dijelis svaki put kada napises nesto. Tvoja droga je zlo koje ispoljavas na bas ovim stranicama.
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
04-06-2019 00:04 |
|
prowler2 
moforaja

Poruka: 5249
 |
|
Sreca pa je onaj u pecjini dobio objavu na uho... Sjedi veliki gazda, stvorilac svijetova koje ne mozemo ni sagledat, i misli se kako cemo se mi garibi njemu klanjat, tako mali i nevazni, pet puta na dan, ili nedeljom u crkvetini, gdje se ne smijes ni nasmijat.
Jebo ustanovu gdje se iskreno ne smijes grohotom nasmijati! najmanje sto mogu reci je da si ovdje ispao glup i nepoznavalac teme. Ali tebi je vazno vrijedjati eto neka si se sa prowlerom zblizio , da necete na paradu u septembru da pripremim deset tabli jaja  Evo ochiti primjer chovjeka koji ne shvata poentu stvari . . Shta mu rechi? Kritikovati, nema poente, polemisati pogotovo nema smisla. Samo ga pustiti (nazalost ) da zivi u svom svijetu. Na kojim si ti drogama , otvori nam dushu 
Ti si vjerovatno na vecoj drogi nego bilo ko drugi. Mozda je smrknut malo kole, zapalit gandzu podjedje, probat kristale neka droga.
Droga koju ti uzimas je puno opasnija i skrivenija. Tvoja droga je vjera u nesto sto bi ti rado preveo u zakon nad ljudima. Tvoja droga je nesto sto ti ne mozes spoznat, ali bi rado da to svoje neznanje prebacis na druge. Tvoja droga je otrov koji dijelis svaki put kada napises nesto. Tvoja droga je zlo koje ispoljavas na bas ovim stranicama. Odlichno objashnjeno. Samo ....mislish li da che osoba kojoj je tvoj post upuchen to shvatiti? Debelo sumnjam.
|
|
04-06-2019 21:31 |
|
forzza
SexNepoznat
Poruka: 105
 |
|
|
04-09-2019 09:24 |
|
gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
Droga koju ti uzimas je puno opasnija i skrivenija. Tvoja droga je vjera u nesto sto bi ti rado preveo u zakon nad ljudima. Tvoja droga je nesto sto ti ne mozes spoznat, ali bi rado da to svoje neznanje prebacis na druge. Tvoja droga je otrov koji dijelis svaki put kada napises nesto. Tvoja droga je zlo koje ispoljavas na bas ovim stranicama. Odlichno objashnjeno. Samo ....mislish li da che osoba kojoj je tvoj post upuchen to shvatiti? Debelo sumnjam.
Ne mislim, i nije me briga. Da on shvata sta ja tu kazem ne bi sigurno pisao kako pise. Moje je da kazem kako ja vidim stvari, njegovo je da ne razumije.
Imamo svi razlicite vrijednosti na kojima stojimo, i iz njih crpimo nasu snagu i djela koja radimo.
Ja ovde napisem nesto jer mislim da mislim, neko napise jer misli kako mu je receno da misli. Neko uzima nekog boga za autoritet, neko ne. Neko se boji pakla, nekom nije jasan taj pojam.
Neko radi stvari jer mu je to bog rekao, neko ih radi jer misli da je to neki fair-play gdje bi svi trebali bar donekle profitirati.
U zemlji u kojoj zivim je postojao jedan drustveni kontrakt, koji je funkcionisao. Svijet se promijenio i sada taj kontrakt ocigledno vise ne vazi. Vladajuce stranke i lideri samo iz njima poznatih razloga djelimicno prate taj isti kontrakt, ali ga istovremeno gaze na svakom koraku gdje njima odgovara.
Ja mislim da smo mi na putu u veliki haos koji ce rezultirati policijskim drzavama... Gdje neces smijeti reci cak ni ono sto mislis...
Volio bi i tu da nisam u pravu....
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
04-11-2019 00:06 |
|
|
|
 |
|