green 
Super Moderator

Poruka: 7086
 |
|
|
05-23-2017 23:48 |
|
makso 
Super Moderator

Poruka: 2849
 |
|
Ne znam
U svakom slucaju covjek je evolucionirao od australopitecusa, neandertalca i kromanjona
Pobijedili zli kromanjoni (hej, kro )
Hajde de, kakve to veze ima sa zlom, ne znam, da je bio neandertalac pametniji, ili losiji, mozda bi sad ljudi bili drugaciji (trebao bi upitati Javu iz Dilan Doga)
Ovo navedeno, mislim da nije vrijedno rasprave, ne znam je li dovoljno dokazano, ali je ocigledno.
Je li australopitecus nastao od majmuna, a majmun od teleta, to je vec druga stvar, o kojoj svak moze raspravljati
Ako cemo se vratiti na bozje propovjedi, onda je bog napravio australopitekusa?? ili Kromanjona? ili Neandertalca???
Ili se izgubilo nesto u vakuumu, dosao zli covjek iz svemira i zbrisao sa planete kromanjone.
Uff, komplikovano za mene, a necu jastuciti jos barem 20 dana

___________________________________________________________________ prest'o sam 
|
|
05-24-2017 22:19 |
|
tana 
rigorozni

Poruka: 17886
 |
|
Tana,
studirao sam komparativnu anatomiju. Stvarno me nakon anatomije niko živ ne može ubijediti da èovjek i npr. antilopa nemaju zajednièkog pretka.
Svaka kost, ama baš ono svaka ima iste žljebove, nabore, ispupèenja, rupice... i kod èovjeka i kod psa, maèke, teleta, svakog sisara... sve ISTO! Nije slièno, nego isto.
da, sasvim je moguce da zivotinje, ljudi, i biljke imaju zajednickog pretka. meni je to vrlo logicno. recimo da je bog u startu napravio prvi "objekat", te je sve ostale nasljedio od tog prvog. i onda se pocelo granati. ali to nema veze sa evolucijom.
takodje si mogo primjetiti da ima nesto zajednicko izmedju recimo atoma i svemirskih sistema.
i to takodje nema veze sa evolucijom.
___________________________________________________________________ kad ce mostar mama?
|
|
05-24-2017 23:39 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
hm, odakle li su ljudi dobili ideju o nasljeðu u programiranju... pored software-a, tkiva, i vrste tkiva
od kojih su graðeni organizmi imaju jako napredne osobine koje tek poèinjemo razumijevati, a
èitav razvoj i diverzifikacija (jao rijeèi) - grananje i podvrste, kao i prilagoðavanje živih organizama
na razne habituse jasno upuæuje na jedan dugotrajan i komplikovan proces - koji se može nazvati
evolucijom...
Tvrditi nešto pojednostavljeno i kategorièno da jeste ili nije mi zvuèi u svjetlu toga malo naivno.
Darvin nije prièao o stvoritelju i nastancima (ako se ne varam), nego više o procesu razvoja živih vrsta, i nekako mi njegova teorija nije ni za odbaciti tek tako, pogotovu ne iz teoloških ili religijskih motiva.
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
05-25-2017 00:33 |
 |
tana 
rigorozni

Poruka: 17886
 |
|
darvin je tvrdio da se putem mutacije u zivim bicima promijeno DNA, te su tako sasvim slucajno nastale razne vrste, podvrste .... po darvinu su od riba nastale amfibije, vodozemci te onda sisari, ljudi.
mutacije su generalno losa stvar, i nista dobra iz toga ne moze da izadje. nauka kaze da ne postoji pozitivna mutacija, tj nema nijedan dokaz da je ikad neka mutacija unaprijedila organizam nego naprotiv. svaka mutacija koju je nauka spoznala je zavrsila jako neugodnim posljedicama. mutacije unistavaju dna. dakle ja teoriju evoluciju odbacujem ne zbog religooznih razloga, nego zboig naucnih. sigurno postoji adaptacija kod zivih bica, ali to opet nije evolucija.
ne moze ribi porasti krila pa da zivi trilion godina.
ljudi si dobili ideje o nasljedju iz prirode. bas koa sto smo i sve ostalo naucili iz prirode. fakticki, nista mi novo nismo nikad izmislisli. samo ktkrili, naucili. nismo mi izmislisli matematiku, mi smo je samo prepoznali u prirodi, shvatili je (do jedne mjere), i dali stvarima imena. i to se danas zove matematika. citav univer pociva na matematici. fizika se na kraju svodi na matematiku. hemija takodje. il ibilo koja druga nauka - sve dodje na matematiku.
___________________________________________________________________ kad ce mostar mama?
|
|
05-25-2017 02:02 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
darvin je tvrdio da se putem mutacije u zivim bicima promijeno DNA, te su tako sasvim slucajno nastale razne vrste, podvrste .... po darvinu su od riba nastale amfibije, vodozemci te onda sisari, ljudi.
mutacije su generalno losa stvar, i nista dobra iz toga ne moze da izadje. nauka kaze da ne postoji pozitivna mutacija, tj nema nijedan dokaz da je ikad neka mutacija unaprijedila organizam nego naprotiv. svaka mutacija koju je nauka spoznala je zavrsila jako neugodnim posljedicama. mutacije unistavaju dna. dakle ja teoriju evoluciju odbacujem ne zbog religooznih razloga, nego zboig naucnih. sigurno postoji adaptacija kod zivih bica, ali to opet nije evolucija.
ne moze ribi porasti krila pa da zivi trilion godina.
ljudi si dobili ideje o nasljedju iz prirode. bas koa sto smo i sve ostalo naucili iz prirode. fakticki, nista mi novo nismo nikad izmislisli. samo ktkrili, naucili. nismo mi izmislisli matematiku, mi smo je samo prepoznali u prirodi, shvatili je (do jedne mjere), i dali stvarima imena. i to se danas zove matematika. citav univer pociva na matematici. fizika se na kraju svodi na matematiku. hemija takodje. il ibilo koja druga nauka - sve dodje na matematiku.
Adaptacija tokom jako dugog vremenskog perioda nije ništa drugo nego evolucija.
Ne postoje ni nauèni dokazi koji su do sada decidno osporili teoriju evolucije, ili dali bolju alternativu,
a što se tièe teorije evolucije i same evolucije, postoje još stvari koje ni o njoj vjerovatno nisu 100% spoznate.
Tana, ribe sa krilima - ili izduženim fenama koje služe kao krila postoje, i to je dobro poznato - opšte znanje, èini mi se da se radi o vrsti srdela.
DNA se mijenja tokom dugog, jako dugog niza godina i vjekova, to je èinjenica.
Što ti green reèe, nemoj misliti da æe ljudska vrsta, ako bude postojala, za nekoliko miliona godina, izgledati isto kao danas.
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
05-25-2017 16:59 |
 |
|
|
 |
|