|
Mi branimo sebe tako sto uvijek druge napadamo. Poznati smo po tome, 90-ih Srbe zatrovo Karadzic i Milosevic, nas Izetbegovic. Kazemo morali smo jer se Jugoslavija pretvorila u Srboslaviju, poderali smo se, najebali svi zajedno, mi dosta vise jer smo bili goloruki, Srbi ludi i kroz istoriji naucili ratovati, stalno su se kroz vijekove klali sa nekim, prije klanja idu u crkvu da se mole bogu, to samo kod njih ima i nigdje vise.
I pored svega sto se desilo u tom jebenom ratu, vise volim onih svojih par jarana prijeratnih Srba iz Sarajeva(iako smo bili djeca), vec danasnjih 100 Sarajevskih Muslimana, koji i dalje slijepo slijede lozu Izetbegovica(sjeme im se zatrlo dabogda), i ovakve efendije poput ovog vec pomenutog Velica, o istim tim sosonima Sandzaklijama koji su se dovukli u Sarajevo i da ne pricam.
|
|
03-22-2016 18:31 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
Ne slijede svi to u Sarajevu, nemoj zayebavat ni ti sad.
I šta bi to ti ili bilo ko drugi onda 92 uradio i mogao uraditi na alijinom mjestu, ja to pitah, niko ni a da kaže o tom ? Šta to ? Šta bi to bilo drugaèije ?
Jes, aha, ne valjaju Sandžaklije, a sve im žene poudavašte baš vi sarajlije ?
Kako to ?
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
03-22-2016 18:35 |
 |
|
I šta bi to ti ili bilo ko drugi onda 92 uradio i mogao uraditi na alijinom mjestu, ja to pitah, niko ni a da kaže o tom ? Šta to ? Šta bi to bilo drugaèije ?
Kako to ? Sta bi uradio? Pa sta god drugo, da je uradio osim sto je poveo goloruk narod u rat, on je za mene isti kao i Karadzic, jedan nas je ubijao a drugi zedne preko vode preveo, obecavajuci zlatne kasike. Uveliko se rokalo u Hrvatskoj, logicno je bilo da ce se rat prenijeti u BiH.
|
|
03-22-2016 18:47 |
|
Stari Grad 
moforaja

|
|
Kako to ? Sta bi uradio? Pa sta god drugo, da je uradio osim sto je poveo goloruk narod u rat, on je za mene isti kao i Karadzic, jedan nas je ubijao a drugi zedne preko vode preveo, obecavajuci zlatne kasike. Uveliko se rokalo u Hrvatskoj, logicno je bilo da ce se rat prenijeti u BiH.
S kim je trebao stupiti u savez, tj. šta je trebao raditi, on ili bilo ko drugi, po tebi ?
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
|
|
03-22-2016 18:57 |
 |
Stari Grad 
moforaja

|
|
Mi branimo sebe tako sto uvijek druge napadamo.
Ko smo bolan "mi" i ko je napadao ????
- Pricam o politici koju je provodio Alija Izetbegovic, ne o Markalama, nemojte izvlaciti nesto iz konteksta. O Markalama ne bih pisao.
I šta je mogao sprijeèiti neko drugi s nekom drugom politikom, na njegovom mjestu, tj. umjesto njega ?
Bilo bi sve drugaèije? Bolje ?
- Izbjeci rat pod svaku cijenu. A, imao je prije pocetka rata sanse da to uradi. Mislim da se prihvatio necega za sta nije bio sposoban da radi kako treba. Bilo je ljudi koji su puno vise voljeli Sarajevo u tim trenucima od njega samog, ustvari on i nije pravi Sarajlija, koliko znam Izetbegovici su porijeklom iz Bosanskog Samca, jedne male provincije u posavini na granici sa Hrvatskom, ako me dobro sluzi geografija.
Upravo to, da je bilo ko drugi bio na njegovom mjestu, isto bi ga doèekalo.
samo se ti zanosi da je karadžiæ ono tek tako rekao rasimu kadiæu o tom da je spreman na "svojih" 150 000 mrtvih, jer je pred nama istorija, i jer se granice moraju povuæi, jer je to spremno ?
Kako je mogao izbjeæi rat, leæi i reæi "hajde, izvolite, naprijed s kokardama u sarajevo" ?
To je èitava tvoja prièa ovdje, i zato si nako ko Rambo, meni garibu po leðima uletio na forum danas ?
Javo javo
šta je ovo sve po nama balonjama... jebem ga ko nam dade the nation
-
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 03-22-2016 u 19:07.
|
|
03-22-2016 19:06 |
 |
Stari Grad 
moforaja

|
|
Mi branimo sebe tako sto uvijek druge napadamo.
Ko smo bolan "mi" i ko je napadao ????
- Pricam o politici koju je provodio Alija Izetbegovic, ne o Markalama, nemojte izvlaciti nesto iz konteksta. O Markalama ne bih pisao.
I šta je mogao sprijeèiti neko drugi s nekom drugom politikom, na njegovom mjestu, tj. umjesto njega ?
Bilo bi sve drugaèije? Bolje ?
- Izbjeci rat pod svaku cijenu. A, imao je prije pocetka rata sanse da to uradi. Mislim da se prihvatio necega za sta nije bio sposoban da radi kako treba. Bilo je ljudi koji su puno vise voljeli Sarajevo u tim trenucima od njega samog, ustvari on i nije pravi Sarajlija, koliko znam Izetbegovici su porijeklom iz Bosanskog Samca, jedne male provincije u posavini na granici sa Hrvatskom, ako me dobro sluzi geografija.
Alija trebo izbjeæi rat po svaku cijenu..
pod kojim si ti kamenom živio i još živiš..
My guess is Budweiser
or Carlsberg
-
|
|
03-22-2016 19:08 |
 |
|
|
 |
|