Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
Ko o tom uopšte prièa - o tom što ti govoriš, i zbog èega nema balansa na forumu u postavljanju tema, nego su ove hable (a kroz njih skroz druge stvari nako usput, pride) godinama na tapetu, i svi se ovdje nešto fol zblažnjavaju ko kakve strine nad njima, a niko na društvenom nivou nije prnuo da se nešto uradi.
Naslov teme jeste to što ti kažeš, a kroz njih - i ne samo na ovoj temi - se jedan broj vas tako uhvatio i vjere i religije da se više ne može reakcijom u tom stilu u postu gore pokušati negirati ono što vjetar govori, pa i ja, jer su to suhe konstatacije onog što se vidi iz milion postova.
Niko ovdje nije rekao - ja nisam u svakom sluèaju - ni pozitivno ni negativno o vehabizmu kao pojavi, meni je strana, i izgleda mi skroz nakalemljena u BiH, ranije nije postojala.
Ovi što administiraju u BiH, bjelosvjetski zvaniènici, tu nema hoštapleraja, green. Niko od njih nije kupio ni kuæu u BiH, ni nešto više ?
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
11-19-2015 13:40 |
 |
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
U Švedskoj je veæ davno bio neuspio pokušaj raznošenja sebe i dobrog dijela ulice bombom oko pojasa, bomba se nije detonirala kako treba, nego je samo raznešen stomak od poèinitelja, jer se samo navodno apter od bombe aktivirao. Uz eksploziju, koja je izazvala paniku, usred najprometnije shopping ulice u Stockholmu, usred vikenda, subota. Ako se ispravno sjeæam.
Tako da to o opasnosti i podignutom stepenu i nije neka novost, obavještajne i siguronosne službe u svakoj zemlji rade svoj posao i tako treba.
Momak koji je to uèinio nije bio ni narkiæ, ni probisvjet, nego visokoobrazovan i naizgled vrlo pristojan, ali izuzetno (oèigledno) ogorèen, indoktriniran i teško zastranio mentalno. Kako i zašto taèno znaju valjda oni koji su se zvanièno bavili (poslom) tim sluèajem.
Ako se sjetiš jednog od poznatijih zloèinaca i sadista iz 2. svj. rata, "dr." Mengelea, onda ni on ne paše u definiciju "vehabije" (obrati pažnju na znakove navoda), tj. teroriste koju si ti ranije dao.
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
11-19-2015 14:03 |
 |
|
MIlija..sasvim je normalno da svaka ulema pishe onako kako to odgovara njihovom pravcu vjerovanja i sasvim normalno je da ce da pishe tako ,ali ni jednom rjeci nije osudio ni drugu stranu ,nije bilo ni u Danskoj Bosanaca u ovolikom broju pa ih danas ima ,migracije ljudi se desavaju najvise zahvaljujuci ratovima i ekonomskog..da nije bilo rata ja nikada nebi imo potrebu za zapadom ,bi u smislu da idem u turisticko posjete ili da upoznam svjet ,ekonomske migracija mi nije bila potrebna ..tako da i mi imamo danas vehabije ,Europa od danas ima milion SIrijaca ,do jucer si ih mogo nabrojati na priste u svakoj drzavi evrope..
....vjetre, ja o ovome govorim:
"Boze moj dragi koja brutalnost,u cije ime imaju pravo da pucaju po civilima,djeci,starcima ,neduznim ljudima
ako je ovo u ime Islama onda nije to Islam u kojem sam ja odrastao u kojem ja zivim ,
znam reci ce neko zakon akcije i reakcije,znam ali meni nemoze biti da imam pravo podignuti ruku i ubiti neduznog covjeka,ubio sam citavo covjecanstvo,citam nakav umet po Bosni slavi- bog da im dusu prosti koja zalost od ljudske duse
ja nisam naucen da vjerujem u istog Allaha sa njima ,ja nisam naucen da mrzim a oni jesu,a ako je to Islam sto ga oni podrzavaju i za kojeg se bore onda se ja odricem njihovog
njima njihov a meni moj, njima njihova sura meni moja
ja sam odgojen a Mickom,Bobom,Aljosom ,Bucom,Mujom
a oni se dizu u zrak da bih ih docekao raj u PAKAO sa njima
znaju li da su pucali po neduznim ljudima ,znaju li da su....u cije ime i koji to islam oni propagiraju
To moj nije"
To je post od jednog forumaša, vjernika (znaš ga ti !) sa jednog drugog foruma. Mislim da je rekao sve i svaka mu èast ! 
___________________________________________________________________ Moj Mostare ko ti lomi grane,
ko zavadi mostarske jarane,
ko to tebi istoriju piše,
ko to želi da te nejma više.
|
|
11-19-2015 14:23 |
|
|
|
 |
|