Ferrari 
mister foruma '03, '04

Poruka: 1841
 |
|
citat od gandalfa :
Drustvo je bolesno, i to vladajucim sektama odgovara. Drustvo u stvari zeli da te napravi bolesnim u onoj mjeri da si dobar radnik, ali da ne mislis bas previse svojom glavom...
Ima u Njemackoj jedna strasno dobra TV stanica -Arte-
oni daju dobre dokumentarce , i u kasne sate
neke stare dobre filmove , ne one tipa -umri muski- nego
bas neke od kojih mozes nesto nauciti .
I mogu van reci da mi je omiljena televizija.
I Gledam neki dan najvau , kad najavljuju film : 'Let iznad kukavicjeg gnijezda'
Gledo sam ga ko srednjoskolac , bjezalo se nekad sa prakse pa u Kino zvijezdu na onaj
prijepodnevni Termin od 10-12 .
I nisam onda godinama nakon Toga.
Nemam pojma sta sam tad mislio o Tom filmu ,
bio mi je ok ali tada nisam dublje razmisljao o njemu.
I imo sam onda neke druge prioritete nego razmisljati o : Nauci i Drustvu , Kosmosu , Ekremu Jevricu i slicnim spermatozoidima .
Ali sad , kad sam ga pogledo wooooow.
Jos uvjek razmisljam o Milosu Formanu , pa zar je moguce
da je neko mogo onako nesto snimiti .
I da nam ustvari pokaze koliko je nase drustvo bolesno.
Ustvari koliko su nase 'vodje' bolesne , i kako su malo spremni na kompromise i promjene.
To je stvarno vizionarski film i toplo ga preporucujem .
Niko nije bolje objasnio sta znaci diktatura i kako se vladajuce strukture
trude da na nama izvrse masovnu lobotomiju , i svaki onaj koji
proba nesto promjeniti obicno zavrsi kao Jack Nicholson .
___________________________________________________________________ Signatur wird geladen ... ... bitte warten !
|
|
02-13-2015 19:50 |
|
green 
Super Moderator

Poruka: 7086
 |
|
|
02-14-2015 01:41 |
|
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
|
02-16-2015 10:34 |
|
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
|
02-18-2015 10:16 |
|
green 
Super Moderator

Poruka: 7086
 |
|
SIPA je uhapsila osobe koje su napravile improviziranu eksplozivnu napravu i pokušali je prošvercovati u Švedsku. Uhapšeni su...
Akcija „Beneluks“
UHAPŠENI ENVER DŽANKO, ADIS RAMIÆ, AMAR ŠLJIVO I OSMAN ABDEL SELAM
Oni se sumnjièe da su poèinili krivièno djelo terorizam, odnosno sa da su po narudžbi na podruèju Bosne i Hercegovine izradile eksplozivnu napravu s namjerom da je isporuèe u jednu od skandinavskih zemalja, a koja je, prema raspoloživim saznanjima, trebala biti korištena za izvršenje teroristièkog akta.
Abdel Selam, Džanko i Ramiæ lišeni su slobode u pograniènom prostoru kada su sprijeèeni u prebacivanju improvizirane eksplozivne naprave preko graniènog prijelaza u putnièkom motornom vozilu, gdje je naprava i pronaðena, dok je Amar Šljivo uhapšen na podruèju Sarajeva.
Kako je saopæeno iz SIPA-e u toku su pretresi objekata na dvije lokacije na podruèju Sarajeva s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Ove aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.
http://www.source.ba/clanak/3368627228460/vijesti/Uhapseni-Enver-Dzanko,-Adis-Ramic,-Amar-%C5%A0ljivo-i-Osman-Abdel-Selam

|
|
03-13-2015 21:13 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
joj lika, šta ti imaš drugome govoriti šta æe objavljivati. bujrum pa objavljuj.
volio bih da se radi samo o kriminalcima, ali ne bi onda uhvatili Abdel Selama, nego nekog Ðuru ili Borivoja sa Balkana, a ne Arapa
Joj lika, satra se o islamu, muslimanima kao teroristima i nièemu drugom
i onda kad mu se to predoèi ( a ašiæare se vidi toliko da ne može biti jasnije)
onda kuku i pomagaj, štaš ti meni prièat...
zadnja seljoberska...
Vidiš li jadan ne bio šta bulazniš ? U toj zadnjoj reèenici ? Je li to samo hvataju Abdel Selama i Arapa ? Samo oni teroristi ? Ma hajde molim te...
Šta je s onih 600 što æe biti deportovani iz SAD za ratne zloèine na balkanu (po procjeni amerikanke koja je nadležna za djelatnost po tom planu u SAD), jesu to svi oni mudžahedini i vehabije, ili ima pokoji Ðuro i Borivoje s Balkana ?
To nije bio teror, nego se trebamo zaljepiti bradatog arapa koji legalno kupuje s advokatom kuæu u BiH, i to od srbina, a ti to vidiš svojim oèima, pa te žmarci od tog podilaze ?
Od Ðure i Borivoja koji su granatirali i klali te ne podilaze, jer to nije tvoja briga, nije u tvojoj ulici, pa si odabrao (samo zato ? ) da se 99,9999999999999 % vremena koncentišeš samo na jedne, koji nemaju blage veze sa odreðivanjem tokova politike i života u BiH ?
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
03-14-2015 14:34 |
 |
|
|
 |
|