gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
... što ... misliš da svak priznaje zbog èega stvarno klanja...
-
Ne vjerujem da se radi o priznanju, vec o neznanju....
Imamo klanjanja, obicaje, meditacije i masu drugih nacina da dostignemo unutrasnji mir...
Cini mi se da sam procitao jedan citat od nekog sto se naziva bridge keeper, koji citira Isusove rijeci, nesto kao "da nahranim sve gladne i spalim svoje tijelo....." A ako nemam Ljubavi, sta mi to vrijedi....
Mislim da je poenta u tome...
Dzaba im je sta god rade ako je to samo navika i ako se stvari rade iz straha ili nagrade u nekom zagrobnom zivotu....
Ako u tom nema ljubavi, to je samo navika....
Ko sto Kastanjeda rece, odabires samo onaj put koji ima srce...
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
02-08-2015 01:05 |
|
gandalf 
Mo-Starac

|
|
... bezuslovnu ljubav... imaš samo od roditelja... od (malog) djeteta...
... ono što možeš vidjeti u oèima, u njihovom pogledu... u datim momentima...
... sve ovo ostalo... nek s mirom, samo...
-
To je mozda realnost i danasnje stanje...
Ali ako pricamo o religiji i njenoj svrsi, onda bi to trebalo biti to...
Moze ta ljubav postojati kod svakoga, jedina joj je prepreka ego i licna korist, nista vise....
Licna korist....
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
|
|
02-08-2015 01:28 |
|
gandalf 
Mo-Starac

|
|
nisi puno drugaèiji od vehabija po svom nastupu
ono vi vjernici ste glupi, zaostali, ispranog mozga i slièni epiteti
pogledaj se u zrcalo pa èeš vidjeti vehabiju
Hahaha! Napuni mi usta puna duhanom... Hajde, shege radi... Hahha Ima jedna mala, malecka razlika izmedju mene i tufahija... Oni bi se u mojoj zemlji smjeli slobodno kretati, misliti, govoriti i zivjeti (ali samo do onog trenutka dok ne bi na neki nacin, bilo koji, drugima silom nametali nesto). A vidimo da je ta sekta, sorta ili kako god hoces, sirom svijeta poznata po svojim dobrocinstvima, toleranciji, mirnom i lijepom ponasanju... A i nametanja svojih pogleda silom...
Ja u drugu ruku bi sa mojim pogledima na svijet, u njihovoj zemlji ostao bez glave cim bi otvorio usta. Ma i prije...
To je mozda za tebe ok, postujem... Smijesna ti je prica pravo...
Sad sto ja nemam problema da malo zalajem, a da me ti zbog toga nazoves kerom, to je moja stvar. Navikao sam... Ne stedim ni ja... Fer inaf...hahaha ali kao sto mene lajanje ne pravi kerom, tako ni tebe religija ne pravi duhovnim i bicjem koje je puno ljubavi... Compulsion behavior.
Ima tu jedna (od mnogih) stvar koja je pravo interesantna... Ne samo kod tufahija i selefija, vec kod svih fundamentalistickih religioznih pogleda na svijet, koji u prvu ruku su kao duhovni... Hahha, cuj oni duhovni....Strasno im je bitna materija. Bitno im je ko s kim spava, ko s kim i kako trguje, ko se s kim druzi i prica, sta ko jede ili pije, ko koje knjige cita, ko kako sta radi na ovome, materijalnom svijetu... I oni bi da ga urede po svom... Nozem, puskom, bilo cim... Nekako, negdje mi se cini, da su za duhovne ljude, previse okupirani materijalnim svijetom...

|
|
02-08-2015 01:34 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
nisi puno drugaèiji od vehabija po svom nastupu
ono vi vjernici ste glupi, zaostali, ispranog mozga i slièni epiteti
pogledaj se u zrcalo pa èeš vidjeti vehabiju
Hahaha! Napuni mi usta puna duhanom... Hajde, shege radi... Hahha Ima jedna mala, malecka razlika izmedju mene i tufahija... Oni bi se u mojoj zemlji smjeli slobodno kretati, misliti, govoriti i zivjeti (ali samo do onog trenutka dok ne bi na neki nacin, bilo koji, drugima silom nametali nesto). A vidimo da je ta sekta, sorta ili kako god hoces, sirom svijeta poznata po svojim dobrocinstvima, toleranciji, mirnom i lijepom ponasanju... A i nametanja svojih pogleda silom...
Ja u drugu ruku bi sa mojim pogledima na svijet, u njihovoj zemlji ostao bez glave cim bi otvorio usta. Ma i prije...
To je mozda za tebe ok, postujem... Smijesna ti je prica pravo...
Sad sto ja nemam problema da malo zalajem, a da me ti zbog toga nazoves kerom, to je moja stvar. Navikao sam... Ne stedim ni ja... Fer inaf...hahaha ali kao sto mene lajanje ne pravi kerom, tako ni tebe religija ne pravi duhovnim i bicjem koje je puno ljubavi... Compulsion behavior.
Ima tu jedna (od mnogih) stvar koja je pravo interesantna... Ne samo kod tufahija i selefija, vec kod svih fundamentalistickih religioznih pogleda na svijet, koji u prvu ruku su kao duhovni... Hahha, cuj oni duhovni....Strasno im je bitna materija. Bitno im je ko s kim spava, ko s kim i kako trguje, ko se s kim druzi i prica, sta ko jede ili pije, ko koje knjige cita, ko kako sta radi na ovome, materijalnom svijetu... I oni bi da ga urede po svom... Nozem, puskom, bilo cim... Nekako, negdje mi se cini, da su za duhovne ljude, previse okupirani materijalnim svijetom...
.... jest... samo ima ovog i kod ateista koji prièaju o slobodama i moralu, a vrlo rado diriguju drugima kako bi trebali živjeti... oni po jednom aršinu, svi drugi po drugom...
... bilo bi jednostavno da samo vjernici imaju monopol na licemjerje...
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 02-08-2015 u 01:42.
|
|
02-08-2015 01:37 |
 |
|
|
 |
|