Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
nisi puno drugaèiji od vehabija po svom nastupu
ono vi vjernici ste glupi, zaostali, ispranog mozga i slièni epiteti
pogledaj se u zrcalo pa èeš vidjeti vehabiju
Hahaha! Napuni mi usta puna duhanom... Hajde, shege radi... Hahha Ima jedna mala, malecka razlika izmedju mene i tufahija... Oni bi se u mojoj zemlji smjeli slobodno kretati, misliti, govoriti i zivjeti (ali samo do onog trenutka dok ne bi na neki nacin, bilo koji, drugima silom nametali nesto). A vidimo da je ta sekta, sorta ili kako god hoces, sirom svijeta poznata po svojim dobrocinstvima, toleranciji, mirnom i lijepom ponasanju... A i nametanja svojih pogleda silom...
Ja u drugu ruku bi sa mojim pogledima na svijet, u njihovoj zemlji ostao bez glave cim bi otvorio usta. Ma i prije...
To je mozda za tebe ok, postujem... Smijesna ti je prica pravo...
Sad sto ja nemam problema da malo zalajem, a da me ti zbog toga nazoves kerom, to je moja stvar. Navikao sam... Ne stedim ni ja... Fer inaf...hahaha ali kao sto mene lajanje ne pravi kerom, tako ni tebe religija ne pravi duhovnim i bicjem koje je puno ljubavi... Compulsion behavior.
Ima tu jedna (od mnogih) stvar koja je pravo interesantna... Ne samo kod tufahija i selefija, vec kod svih fundamentalistickih religioznih pogleda na svijet, koji u prvu ruku su kao duhovni... Hahha, cuj oni duhovni....Strasno im je bitna materija. Bitno im je ko s kim spava, ko s kim i kako trguje, ko se s kim druzi i prica, sta ko jede ili pije, ko koje knjige cita, ko kako sta radi na ovome, materijalnom svijetu... I oni bi da ga urede po svom... Nozem, puskom, bilo cim... Nekako, negdje mi se cini, da su za duhovne ljude, previse okupirani materijalnim svijetom...
|
|
01-29-2015 09:37 |
|
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
..pita rado a odgovara nerado
..dobra mu taktika 
Sta da odgovorim kad pitate pogresna pitanja...
Nismo na istoj ravni, i onda mi je pitanje a i odgovor na njega apsurdan... Nemam etiketu pa da vam je pokazem... Nisam ogranicen jednim misljenjem, jednom filozofijom, jednom religijom...
Sta da ti kazem, sloboda i ljubav su moja religija...
Ufff, kako to, sta si onda? Nisi musliman, a boga mi ni vlah... Ojjj ojoj... Kud cemo s njim Sefko...?
Hajdemo malo ozbiljnije...
Ako nisi primjetio, da te napomenem... Ja nigdje ne spominjem niti diskutujem objekte onoga sto ti nazivas vjerovanjem. Ne diskutujem bogove, nevidljivi svijet, ne govorim nista o postojanju ili nepostojanju toga, jer mislim da je diskusija o tome totalno apsurdna.
Ja diskutujem ponasanje uzrokovano mislju da je tvoje vjerovanje jedino tacno. Kad kazem tvoje, mislim na ponasanje bilo kojeg fundamentalistickog doslovnog tumaca.
|
|
01-29-2015 09:59 |
|
|
|
 |
|