|
ušo na podforum Vehabije i vehabijke poèeo diskutovati o vjeri i religji
ja ga fino pitam u šta on vjeruje, da vidimo sa koje on platforme diskutuje
odogovor nije važno u šta on vjeruje
šupljak, oblanda, æulah
Nego, ne odgovori ti meni...
Kako to da je bas ona religija u kojoj si se ti rodio (vjerojatno bez da si sam birao) i ono tumacenje koje su ti usadili, ona prava religija i ono pravo tumacenje?
Slab si mi nesto na odgovorima, jos slabiji na etiketama...!
Da se razumijemo, da ovde ima jos doslovnjaka, bilo koje konfesije i profesije, ja bi i njiha istao pitao 
Ja sam sam svoju vjeru odabro prije 25 godina, do tada sam bio džahil.
Dokaz da je Islam jedina priznata vjera kod Allaha je što se Njemci, Englezi, Amerikanci pogotovo Afro amerikanci i Latinosi vraæaju u nju.
Now your turn
U šta ti vjeruješ
da Bog postoji
ili vjeruješ da Bog ne postoji ili ne vjeruješ da postoji
samo bez æulaha i šupljaka
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
|
|
01-28-2015 14:36 |
|
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
Ja sam sam svoju vjeru odabro prije 25 godina, do tada sam bio džahil.
Dokaz da je Islam jedina priznata vjera kod Allaha je što se Njemci, Englezi, Amerikanci pogotovo Afro amerikanci i Latinosi vraæaju u nju.
Now your turn
U šta ti vjeruješ
da Bog postoji
ili vjeruješ da Bog ne postoji ili ne vjeruješ da postoji
samo bez æulaha i šupljaka
Izvini ali to nema veze, ta tvoja teza, tj. ono sto ti smatras dokazom??? Znam, znam onu koja dolazi, "da mu se daju znakovi, mislio bi da je neka magija, blah blah blah...
Naravno da svi vidimo ono sto hocemo da vidimo, nena Hatidza gleda u kafu, ona druga u kasike, a ti u dzahile krscanske... Nema frke, tvoje pravo...
Nego ono o vjeri... Sto je tebi sveto, mozda su meni cjulahi, ali ih ipak ne nazivam tako, pa mislim da ako ces me ti ogranicavati, sta i kako da kazem ili pisem, tvoj problem. Vidio sam dosta primjera sile i kabadahluka u vehabija, jer oni uglavnom strahom vladaju svojima, pa eto ti odma jedan odgopvor. Mojne meni to prosipasti, ne pije vode...
Da ti bar malo odgovorim, ja se ne uklapam u tvoj crno-bijeli (vjernik-nevjernik) svijet, i nisam na toj platformi, ili klackalici, uopste, i zato ono sto ti smatras "vjerom" u mom svijetu je nesto drugo, sto ja na zalost (ILITI NA SRECU) rijecima ne mogu da opisem... I ne pokusavam.
Predpostavljam da ti treba nesto da me stavis u neku kategoriju, u neki fah, pa da ti je lakse etikete stavljati, ali zao mi je...
Nisam tu ni da osporavam nesto, niti da nekog ubjedjujem u nesto, ali pitati hocu rado... A i reci sta i kako mislim o tome. Rado cu saznati kako funkcionise ispiranje mozga, rado cu saznati o religioznosti iz straha, obicaja i tradicije...
|
|
01-28-2015 17:18 |
|
tana 
rigorozni

Poruka: 17886
 |
|
|
01-29-2015 00:17 |
|