Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 46 47 48 [49] 50 51 52 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
Bridge Keeper
SexNepoznat

Poruka: 360

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

citat od Stari Grad:

citat od Bridge Keeper:

Opa. Znaèi Bijeli Brijeg. Tamo se znao red.

vjetre, lik se ovdje samo tako provalio. 02.gif

-

Vjetre, obraca ti se covjek, reci nesto kad dodjes sebi od smijeha, ne budi nepristojan.

01-21-2015 22:51 Bridge Keeper is offline Posalji email za Bridge Keeper Pregledaj poruke od Bridge Keeper Dodaj Bridge Keeper u listu prijatelja
Stari Grad Stari Grad is a Male
moforaja

Poruka: 10597

citat od Bridge Keeper:

citat od Stari Grad:

citat od Bridge Keeper:

-

Vjetre, obraca ti se covjek, reci nesto kad dodjes sebi od smijeha, ne budi nepristojan.

Vjetre, obraca ti se covjek, reci nesto kad dodjes sebi od smijeha, ne budi nepristojan. 02.gif

-

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje
    tiranije
...

01-21-2015 22:53 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
Bridge Keeper
SexNepoznat

Poruka: 360

citat od Stari Grad:

citat od Bridge Keeper:

citat od Stari Grad:

citat od Bridge Keeper:

-

Vjetre, obraca ti se covjek, reci nesto kad dodjes sebi od smijeha, ne budi nepristojan. 02.gif

-

Vickasto i domisljato, priznajem. 'slow-clap'

broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Bridge Keeper dana 01-21-2015 u 23:06.

01-21-2015 23:05 Bridge Keeper is offline Posalji email za Bridge Keeper Pregledaj poruke od Bridge Keeper Dodaj Bridge Keeper u listu prijatelja
moforaja

bitno je da ste ostali dosljedni sami sebi, nako ... ad-homin-gangna-em-style ...

-

...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
    tiranije
...

01-21-2015 23:13 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
pravimostarac
SexNepoznat

Poruka: 3132

citat od Haidar:

http://wikiislam.net/wiki/ Qur%27an,_Hadith_and_Scholars:Sexuality#Muhammad_has_sex_with_her_aged_only
      _9

Ja ne znam, ne tvrdim da je ovo pisanje tacno, pa se obracam vama koji znate...
    Naricto onima koji doslovno tumace sve...

Da li je ovo laz i neka, da oprostite, zajebancija? 30.gif

Ovo ti je sve istina pa akp si razmišljo da budeš musliman, bujrum. A ako nisi neznam ni što si pito. Nemoj slušat Tanu i Vjetra odves æe te na krivi put. 19.gif

Anyway
Treba cijeniti kad kafir potroši vremena i truda pa postavi ovakve izuzetne motivacijske bisere za nas muslimane. Aferim.

Da te Allah nagradi onako kako si zaslužio i onako kakav si nijet imao.

01-22-2015 00:39 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

Poruka: 13977

..dragi bog je milostiv pa ce i meni i tani oprostiti ako ponekad pogrjeshimo 01.gif

..svaku vecer se pokajem za dan koji prodje ..valjda je i to nesto

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

01-22-2015 01:02 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
moforaja

... ja se nikad ne kajem kad žemske zagledam... 02.gif

dapaèe...

-

tiranije
...

01-22-2015 01:06 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
vjetar vjetar is a Male
moforaja

...zamisli da ti se sutra ukoci vrat kad pogledash

01-22-2015 01:09 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od Stari Grad:

dapaèe...

-

..tako je i meni shejtan sapto na uho sto puta

01-22-2015 01:10 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
moforaja

citat od vjetar:

...zamisli da ti se sutra ukoci vrat kad pogledash

... desilo mi se to nekoliko puta...

... i spas je bio u zagledanju nove koja naiðe s druge strane...

... ja se trznem na drugu stranu da je zagledam...

.. i onda se odmah otkoèi. 02.gif

-

tiranije
...

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 01-22-2015 u 01:11.

01-22-2015 01:11 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..de ti 02.gif

01-22-2015 01:11 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
moforaja

citat od vjetar:

citat od Stari Grad:

dapaèe...

-

..tako je i meni shejtan sapto na uho sto puta

... ja... to si ko htjeo reæi da ti više ne šapæe... 02.gif

-

tiranije
...

01-22-2015 01:13 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..sad ga se znam otrest

01-22-2015 02:01 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338

citat od vjetar:

citat od Haidar:

citat od vjetar:

..ne radi se o branjenju vec o sticanju nagrade u vjecnom zivotu

Evo, ovom rigoroznom, npr, zasto ljudi rade to sto rade,... Nema tu ljubavi, samo cisto koristoljublje...
      I OK, fine for me... Samo bude malo kontradiktorno kada isti pocnu o ljubavi... 01.gif

..vidi moj dobri Hajdare

..Bog je stvorio covjeka jako slabim i neodlucnim i lahko ga je zavest i krivi put okrenuti

..stvorio je Adama i Evu i josh im se javio i reko ,ovome se drvetu ne priblizaite ,na to ih nagovori prokleti shejtan i tu bi kako je receno tako je i uradjeno i za kaznu bjehose poslani na zemlju ..od toga dana pa do danas covjek slab i nejak kao i onda sto je bio Adam i Eva ,posle toga bog se moro potruditi da ljudima upucuje dosta knjiga kako da se ponashaju ,pa je bilo pogansko doba gdje su muzevi odvodili svoje zene malo vidjenijim ljudima da im oni naprave musko dijete ,pa je dragi bog i tu moro uredovat ..danas se isto desaje da zena ode pod nekoga da joj neko drugi napravi musko ili bilo kakvo ili da je malo utjeshi ono kad joj muz postane dosadan i kad ona zeli malo da unese neku novinu u svome zivotu ,sto kazu pala joj materica ili je pukla neka depra i kaze ,jebo ti ovakav zivot ,ma jednom se zivi .kad to sve obavi vidi da nije rjeshila problem i nastaje kajanje i grizna savjest ,onda je proganjaju slike i ona krene kod Fratra da je ispovidi ,odma dolazimo do apsirina koji nam je bog ostavio ,znaci pozalish se bogu i zatrazish oprosta ..bog ti da nadu da ti je oprostio jer je reko za sebe da je milostiviji od tvojih roditelja i oprosti ti da ne bi poludio ili da ne bi poludio ili ostavila zena svoga muza ..tako to funkcionishe vjekovima ,neko i zaglavi ko nezna ili nece da kaze boze oprosti mi ..sad ces reci kako se ja borim sa svojim kontraverzama o lljubavi i kako dodjem u kontradikciju sa pricom o ljubavi ..na isti nacin na kakav sam ti opiso ..ja preucim estakvirullah tri puta i josh koju suru ili dovu i tako to godinama ..sad me malo godine brane od pobuna i dobro je ...kad si primjetio to za ljubav mogo si primjetit da ne pravim tikete za kladionicu 02.gif jer nije ni bilo kladionica ni u Ademovo vrijeme a bilo je diranja i onda pa mi se lakse kladionice okaniti vec diranja ..ponekad sa nekim se okladim za veceru ,koju bi i sam platio sa nekim dobrim ljudima ,sa nekm se ne kladim ni u veceru ..ko bi ga gledo 02.gif

Eeeee, nisam dovoljno bio jasan i objasnio da me ceo svet razume...
Ja kazem da tvoj primjer nista nema sa Ljubavi prema Bogu (bar na osnovu tvojih rijeci) vec samo sa tvojim koristoljubljem... Jer ti to radis zbog nagrade, ne zbog Ljubavi...
A ti meni o zenama, pozudi, jabuci i zmiji...
Ima li ko drugi s kim se moze ovde ozbiljno...
Nemam ja nista protiv ziv ti i zdrav bio, svoj posao i na svoju posteciju

Sve nakve selefije, i doslovci... 02.gif Dajte kojeg sufiju, to je vjera, to je Ljubav. 10.gif

01-22-2015 10:19 Haidar is offline Pregledaj poruke od Haidar Dodaj Haidar u listu prijatelja
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338

citat od tana:

citat od Haidar:

Nisam iz Donje... A sta mai zeve uostalom odakle sam...
      "Nije vazno odakle sam, vec je vazno kuda putujem...." 01.gif 10.gif

Nego, sta mislis, hocu li ja dobiti odgovor na ono pitanje o sexualnoscu i tako to?
      Ili ce biti zzzaaakkk...
      Ne bi se doduse ni cudio da masa stvari bude recena o mojoj licnosti (jer znas kako to ide i obicno biva, kad ljudi od sljepih vjerovanja budu suoceni sa necim neugodnim), oni odma po licnosti, ne po predmetu neke price, ili diskusije...
      Jer znas, onda ti postajes predmet, a nisi vise diskutant... Vidimo to sirom dunjaluka...

ok, javi nam kasnije da li je bridge keeper u pravu sto se tice tretmana clanova na forumu,
    ili je to samo njegovo vidjenje stvari (da ne kazem paranoja). on je jednom (zajedno sa greenom) tvrdio da je islam fasisticka ideologija. mozes li to povjerovati? i niko ga nije diro, nije imo nikakvih neugodnosti osim rasprave. a poenta foruma je rasprava, zar nije?

ako se pak nadje neki zadrti clan koji ce ti dodijeliti nakve epitete - to je opet samo taj clan i njegovo vidjenje, da ne kazem paranoja. jedan clan ne predstavlja forum. SVI clanovi ga predstavljaju.

takodje mi je malo cudno da si unaprijed odlucio da ces biti napadan ..... ? sta je rec?

Ma kakvi odlucio, to ja samo iz iskustva sa onima na baterije... I bradonjama ispranih glava...
Ili te napadaju kada im kazes nesto (ne o njima vec religiji) ili se postave ono kao iznad tebe (negdje na pola puta do omnipotentnog bica koje je za njih negdje gore) i pridike drze... I misle da su bolji nego drugi ljudi... I da imaju pravo da sude...
A u stvari ih iste (pa cak i nize) strasti i motivacija furaju... Obicna, sebicna korist!
Tako da sam shvatio sta mi mostar hoce da kaze... 01.gif

01-22-2015 10:28 Haidar is offline Pregledaj poruke od Haidar Dodaj Haidar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..Hajdare zar se gotovo sve ne radi u zivotu iz koristoljublja ,plata koju primash je koristoljublje ..da se ne primaju velike pare seljaci bi bili politicari a ovi drugi bi radili ..ja ne vidim da se danas u svijetu nesto radi puno iz ljubavi ...jedino sto ja znam da roditelji djecu vole iz ljubavi a sve ostalo je koristoljublje

..kad krenesh da ucis neke skole prva pomisao pored ljubavi za tim zvanjem koji cesh imati ako zavrshis neku skolu je plata i ugled u drustvu kojeg ces dobiti kao neki doktor ili inzinjer .

..kad citash bilo koju vjersku knjigu zar ona nije puna obecanja o nagradama koje bog obecaje covjeku ,ako posmatramo i ta obecanja sta je u tome loshe ako covjek ide za tim da ih se domogne bas kao sto idemo za tim da se domognemo nekoga znanja koje ce nam donjeti lagodniji zivot ..sto bi ja kopo kanale ako mogu sjediti u nekoj toploj kancelariji

..to sto ti nazivash da neko ulazi iz koristoljublja u vjeru to su samo otrcane floskule ili utjesna nagrada za misao onima koji ne prakticiraju vjeru i time opravdavaju svoje nevjerovanje pa kazu da neko vjeruje samo iz koristoljublja a ne iz ljubavi i onda poredeci sebe sa tom svojom teorijom i svojim idealima kazes sebi bolje biti i nevjernik vec ko neki tamo iz koristoljublja ili biti vjernik na baterije ..interesantno kako se svi brane istom recenicom i istim rjecima (ljubav)koju nemaju prema vjeri vec samo interes u vjeri,,ako bi ja kreno u vjeru prema onome sto ti tvrdis ne bi to dugo moglo da traje ,jer vjera dolazi iz bica ..ne ustaje covjek na namaz u 5 sati po noci ili klanja 5 vakata namaza iz krostoljubja i ne posti se mjesec ramazana samo iz koristoljublja . ..da je neko takav bog bi ga za vrlo kratko vrijeme testiro i on ne bi dugo izdrzo da prakticira vjeru i vrlo brzo bi se prikljucio tebi ili Greenu i ostalima ..vec to se radi iz ljubavi prema stvoritelju ,bog ce opstat i bez mene i ja mu nisam potreban i moje klanjanje i zahvala prema njemu nece ga ucvrstiti a ni srusiti sa prjestolja i moci koje on ima ..to sto ja pogledam za nekom guzicom je moj grijeh a ujedno i grijeh onoga ko mi je to omogucio da ja pogledam u neciji bubreg na helankama na kojima se ocrataje njezina vagina ,nisam ni ja od kamena ,dirali su se i Adam i Eva pa sto bi i ja bio jaci od njih ..kroz vjeru se cisti i taj porok ,pa nekad pogrjeshis pa vratis pa opet tako padas u grijehe i vracas se ..vracati se u vjeru ne moze iz koristoljublja moze samo iz ljubavi barem ja tako osjecam ,ti se ne morash sa tim slagat i ja te ubjedjivat u to necu ,jer ugoniti nekoga u vjeru je veliki grijeh ..ja mogu samo da kazem sta ja osjecam prema vjeri i nista vishe

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-22-2015 u 13:13.

01-22-2015 13:10 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

yebeš ljubav, ako je iz koristoljublja

01-22-2015 13:49 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

citat od green:

yebeš ljubav, ako je iz koristoljublja

..reko sam da jedino roditlej voli bez mita ,kad malo ojacaju drazi joj je malo onaj sin sto je malo imucniji pa je vishe pomaze 02.gif

01-22-2015 17:40 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    moforaja

citat od vjetar:

..sad ga se znam otrest

Izbaci to "se" pa smo bilže istini... 02.gif

-

tiranije
    ...

01-22-2015 20:44 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

istina nije uvjek sto zelish cuti 02.gif

01-22-2015 20:52 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    Stranica (95): « prva ... « prethodna 46 47 48 [49] 50 51 52 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
    Postavi novu temu Odgovori
    Go to:
    preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com