green 
Super Moderator

Poruka: 7086
 |
|
|
01-14-2015 20:07 |
|
|
..Meni je interesantan Green ,kaze da bi se kladio po zivot da od mene zna vishe sura ,haj recimo da i zna ..onda on mene nagoni na razmisljanje gdje ja razmisljam koji je se to okidac ili prasak desio u njegovoj glavi da je sve te sure i njihovo znacenje odbacio od sebe i kaze da su neistinite ,onda razmishljam jeli ga neko prisiljavo da ih uci ,nana dedo majka ili otac...
pa naravno, nije to klasièna prisila, ali sam ih uèio kao tinejdžer, kao nezrela osoba...
ne radi se o prisili, nego o naopakom obièaju da je najveæa ponos i dika da unuk zna Kur'an ili Bibliju, a to što ne zna gramatiku, neki strani jezik, matematiku, fiziku... to i nije bitno, važna je "Tebetjeda" znat napamet izbiflati, to je cilj u životu 
ima još nade za tebe
ima u tebi i još tinja FITRA, na tebi je da je rasplamsaš
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
|
|
01-14-2015 20:07 |
|
green 
Super Moderator

|
|
haj mi samo objasni kako možeš vjerovati da bog ili viša inteligencija postoji i vjerovati u evoluciju
zašto da ne...
jel èovjek napravio prvo Golfa Keca, pa Dvicu, pa Tricu, Èvrku, Peticu, Šesticu...
hajde ti meni objasni kako to da npr. ljudski i femur slona, konja, majmuna, nosoroga... bilo kojeg sisara, svi imaju do 95% iste fosse, tubere... kako to?

|
|
01-14-2015 21:51 |
|
|
haj mi samo objasni kako možeš vjerovati da bog ili viša inteligencija postoji i vjerovati u evoluciju
zašto da ne...
jel èovjek napravio prvo Golfa Keca, pa Dvicu, pa Tricu, Èvrku, Peticu, Šesticu...
hajde ti meni objasni kako to da npr. ljudski i femur slona, konja, majmuna, nosoroga... bilo kojeg sisara, svi imaju do 95% iste fosse, tubere... kako to?
to sto ti spominješ nije evolucija Vego upgrade
ti si branio evoluciju
valjda znamo šta evolucija podrazumijeva
kakv je to bog koji mora svoja stvorenja opozivat za upgrade taman ko Toyota ili Honda
znaèi nije perfektan, ima design problem
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
|
|
01-14-2015 22:01 |
|
green 
Super Moderator

|
|
evolucija ti je, prika, upravo upgrade.
nadogradnja ne mora da znaèi više, bolje, prostranije, proširenije...
ako je na nekom podruèju bilo više vode, šta æe tim biæima noge, pa su delfini izgubili noge i postali slièni ribama, iako su sisari.
i dan danas delfini imaju rudimentirane noge.
samo opijen religijom i strahom od Božije kazne, možda pi**** u duši, ne želi da prizna da je u evoluciji sve tako logièno

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane green dana 01-14-2015 u 22:08.
|
|
01-14-2015 22:07 |
|
green 
Super Moderator

|
|
nedavno sam èitao neke SF prièe, sad æeš reæi kani se SF prièa, naèna fantastika...
ali ima jedna genijalna misao iz te prièe:
možda su najnaprednija biæa toliko evoluirali, da su se smanjili u taèku, u jednu dimenziju...
možda žive u Crnim Rupama galaksija, nemajuæi potrebu za prostranstvom, širinom...
a imaju sve što im treba. nemaju bolesti, nemaju religije, ratove, klanja i ubijanja...
sve su to nekad davno, davno prošli, kao djeèije bolesti

|
|
01-14-2015 22:12 |
|
|
evolucija ti je, prika, upravo upgrade.
nadogradnja ne mora da znaèi više, bolje, prostranije, proširenije...
ako je na nekom podruèju bilo više vode, šta æe tim biæima noge, pa su delfini izgubili noge i postali slièni ribama, iako su sisari.
i dan danas delfini imaju rudimentirane noge.
samo opijen religijom i strahom od Božije kazne, možda pi**** u duši, ne želi da prizna da je u evoluciji sve tako logièno
je li ovo spontana adaptacija ili adaptacija sa uticajem boga koji je konfuzan pa pravi upgrade odnosno prestrojavanje u hodu
opšta konfuzija
|
|
01-14-2015 22:19 |
|
|
|
 |
|