Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 36 37 38 [39] 40 41 42 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

citat od vjetar:

..Green da nam prodnadji barem na tri mjesta iz Kur ana u kojem se spominje to kamenovanje i glagol kamenovati i glagol ubiti ..pa jebote zar za neka djela u najdemokraticnijem ustavu na svjetu a to je Americki kako sami vole nazvati taj ustav ne stoji da se covjek moze osuditi na smrt ,pa tako isto postoje smrtni grijesi navdeni u kruanu ili po sherijatu

Pronadji ti gdje ne pise! 01.gif

Salim se! Ja mislim da negdje ima da pise da zene ne smiju auta da voze, ali nisam siguran u kojoj suri...

01-14-2015 17:54 Haidar is offline Pregledaj poruke od Haidar Dodaj Haidar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

Poruka: 13977

..sto se tice ovih sto prave te raznorazne karikature na racun Poslanika ili jedne religije koju hoce da prizkazu smjesnom ili satiricnom kako oni to nazivaju ,meni ne smetaju mi nimalo i cak sto se vishe izruguju tome sve vishe se izruguju sebi i svojoj gluposti ..

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

01-14-2015 17:55 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od Haidar:

citat od vjetar:

..Green da nam prodnadji barem na tri mjesta iz Kur ana u kojem se spominje to kamenovanje i glagol kamenovati i glagol ubiti ..pa jebote zar za neka djela u najdemokraticnijem ustavu na svjetu a to je Americki kako sami vole nazvati taj ustav ne stoji da se covjek moze osuditi na smrt ,pa tako isto postoje smrtni grijesi navdeni u kruanu ili po sherijatu

Salim se! Ja mislim da negdje ima da pise da zene ne smiju auta da voze, ali nisam siguran u kojoj suri...

..Hjdare ,izvini moram ti reci da neznash i da Kur an nisi nikad ni prociti a niti znash kad je nasto ..kad je kuran nastajo tad nije bilo auta i nije s takva sura mogla ni pojaviti ..moram ti dati keca iz vjeronauke 02.gif

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-14-2015 u 17:59.

01-14-2015 17:57 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

ne mogu tražiti, stvarno me ne zanima šta su ljudi pisali prije 1400+ godina.

ne želim da potpaljujem i omalovažavam, ali ja najiskrenije kažem:

ja tebi, vjetre, ne vjerujem da ti iskreno vjeruješ da Kur'an nisu pisali ljudi, nego da je èista rijeè božija 21.gif

jednostavno ne vjerujem da zdrav i razuman èovjek u 21. vijeku može vjerovati u to iz milion razloga.

ovo ne znaèi da ne vjerujem u Boga, vrhovnu inteligenciju.
vjerujem i vjera je prirodna stvar svakog pojedinca.
religije su vještaèka stvar koju su izmislili ljudi, kako bi strahom vladali svijetom ili bar svojom zemljom i svojim plemenom.

pogledaj stare arapske nazive za Boga, zvao se Illah, pa ga Muhammed "prekrstio" u Allah.
pogledaj Isusa i majku Mariju, stari Sumerani ili neki još stariji od njih su imali svog boga kojeg je isto tako rodila neka djevica, dakle preslikano i pokradeno iz prošlosti... ništa nebesko i ništa Božije, nego sve ljudsko i sve sa ovog svijeta, od dokonih pustinjskih prevaranata, èuvali ovce i deve, od viška vremena nadošli kako ovladati masama i neukim narodom. jednostavno genijalci svoga vremena, ali najobièniji prevaranti i manipulatori.

01-14-2015 18:10 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

Poruka: 3132

citat od vjetar:

citat od Haidar:

citat od vjetar:

..Hjdare ,izvini moram ti reci da neznash i da Kur an nisi nikad ni prociti a niti znash kad je nasto ..kad je kuran nastajo tad nije bilo auta i nije s takva sura mogla ni pojaviti ..moram ti dati keca iz vjeronauke 02.gif

bjeri Vjetre vidiš da te Haidar loži
    bile su deve sa volanom na desnoj strani

01-14-2015 18:11 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

..Green kazes gore da te ne zanima ,ako te ne zanima onda kako mozes reci da je Kur an pun glagola ubiti i kamenovati i zasto onda podastires te podatke koji te se ne ticu .na koliko se mjesta se spominje Allah kao milostivi i onaj koji prasta i onaj koji dariva onaj koji stvara i to se zanemaruje ..ja uopste nemam sumnje da je i jednu jedinu boziju odnosno vjersku knjigu napisala ljudska ruka ..sto se ja ponead uzoholim i ne pridrzajem svega toga ne znaci da ja poricem bilo koju knjigu u koju ljudi vjeruju da je pisala ruka nekog covjeka ,pa sto sto danas neki pisac ili knjizevnik ne napsishe jedno takvo bozansko djelo slicno Kur anu i da sa svojim knjizevni djelom zaludi milione vjernika sledecih 15 vjekova ili dok je svjeta i vjeka

broj ispravljanja poruke: 3, zadnji put od strane vjetar dana 01-14-2015 u 18:23.

01-14-2015 18:19 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

20:88
    pa im izlio tele koje je davalo glas kao da mûè, i oni su onda rekli: "Ovo je vaš bog i Musaov bog, on ga je zaboravio!"

20:89

Zar oni nisu vidjeli da im ono ni rijeèi ne odgovara i da od njih ne može nikakvu nevolju otkloniti niti im ikakvu korist pribaviti?

ovako otprilike izgleda bog ili vrhovna inteligencija kako ga vidi Green

niti ti može nauditi niti korist dati

01-14-2015 18:37 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    green green is a Male
    Super Moderator

hajmo ovako... ako je Kur'an èista rijeè Božija...

zašto milostivi Bog ljudima preporuèuje da kolju kurban i jedu meso, kada se danas pouzdano zna da je bilo koje crveno meso kancerogeno po ljudski organizam!?

dakle, danas je to aksiom, nepobitna èinjenica oko koje nema rasprave,

svako crveno meso u ljudskom digestivnom traktu dovodi do imunološke reakcije, stvaranje tumora, zakiseljavanja organa.

zašto Kur'an ne reèe da se "kolju" kurbani, recimo hurme, masline ili neke druge zdrave biljke?

što crveno meso, tako loše po ljudski organizam?

hoš' da ti ja kažem što... zato što su to pisali Arapi, a ne Bog milostivi.

01-14-2015 18:45 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

..Meni je interesantan Green ,kaze da bi se kladio po zivot da od mene zna vishe sura ,haj recimo da i zna ..onda on mene nagoni na razmisljanje gdje ja razmisljam koji je se to okidac ili prasak desio u njegovoj glavi da je sve te sure i njihovo znacenje odbacio od sebe i kaze da su neistinite ,onda razmishljam jeli ga neko prisiljavo da ih uci ,nana dedo majka ili otac to mi nije jasno ili da je u vjeru silom ugonjen pa je te sure ucio kao pjesmice za domaci zadatak ili za goste da se babo pofali ,ja bi sad njega razumio da je nauka u 21 vjeku dala odgovore o nastanku ovoga svjeta ili kosmosa pa covjek kaze to je to i to sto sam ucio Fatihu to vishe ne vrijeedi i tacka .

01-14-2015 18:48 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      pravimostarac
      SexNepoznat

citat od green:

zašto milostivi Bog ljudima preporuèuje da kolju kurban i jedu meso, kada se danas pouzdano zna da je bilo koje crveno meso kancerogeno po ljudski organizam!?

svako crveno meso u ljudskom digestivnom traktu dovodi do imunološke reakcije, stvaranje tumora, zakiseljavanja organa.

zašto Kur'an ne reèe da se "kolju" kurbani, recimo hurme, masline ili neke druge zdrave biljke?

nije meso kancerogeno nego su kancerogene substance u mesu kojima se pumpaju krave da daju sto vise mlijeka, pesticidi kojima se posipaju biljke …

I kurban se kolje NE DA SE JEDE jer mu to nije niti namjena niti cilj, vidiš kada je Ibrahim a.s. trebao žrtvovati Ismaila nije ga trebao žrtvovati da bi ga pojeo
      e moj Green još si ti ZELEN 13.gif

01-14-2015 18:51 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

citat od green:

..danas od paprika i limuna i naranadza mozes da dobijes karcinom ,jer su posipani pesticidima ,pogledaj samo danas kako se uzgujaju koke nosilje i kako nose jaja ,nemaju vishe ni noga ni krila ,pretvrile se u masinu za sranje jaja ,moraju oboliti od karcinoma ,karcinom je Green kod koji svaki covjek nosi u sebi ,naravno da mogu oboliti i oni koji su izlozeni hemiskim supstancama stetnim po zdravlje ..zasto su danas na cjeni ekoloski proizvodi ,jer zato sto ce covjek unistiti svojom pohlepom zaproizvodnjom i bogacenjem samoga sebe ,ti ako hoces da sebe ubijash necim stetnim sa tim bog nema veze ..svaki ti dan mazni bocu loze brzo ces skoncat ,mnogo prije vec sto ti je bog odredio

01-14-2015 18:57 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      green green is a Male
      Super Moderator

i oèekivao sam ovako šuplje odgovore (da krenem u stilu Semira iz Svemira) 04.gif

maajke ti, Pravimostarac, ti reèe da si doktor ili medicinski radnik.
      nemoj mi onda poturati tu šuplju prièu da su kancerogeni hormoni i aditivi u mesu...
      ok, jesu ali ja govorim o imunološkoj reakciji kada se jede meso...
      u jednom trenutku u procesu probave naše tijelo ne prepoznaje je li ta bjelanèevina u hrani hrana ili se radi o virusu ili bakteriji koju treba eliminisati, to je bio laièki prikaz... a suština je ta!

znam ja da je kurban žrtva i simbolika na prinošenje žrtve da se zakolje tele umjesto sina... nisam s Marsa pao, i najveæi vlah to danas zna šta je kurban.

ali isto tako je strogo zabranjeno davati to kurbansko meso psima, maèkama, dakle iskljuèivo da se nahrane siromašni i da ljudi pojedu... opet šeretski onda da pitam: to milostivi Bog želi da siromasi i gladni što prije odapnu sa ovog svijeta? 21.gif naravno da ne! milostivi Bog ništa nije propisao ljudima, to su neki ljudi propisali drugim ljudima i potpisali se ispod kao "BOG" 21.gif podvala stoljeæa, podvala milenija, podvala svih vremena.

znam ja, razumijem ja vas, nije lako klanjati 50 godina i suoèit se sa èinjenicom da je to bilo uzalud potrošenovrijeme, isto kao i ovo vrijeme što potrošismo laprdajuæi po forumu, moglo se daleko korisnije iskorsitit. Bogu je dovoljno ujutro kad se probudimo reæi: hvala ti, Bože, što si mi poklonio i ovaj današnji lijepi dan. njemu nisu potrebni ritualni klanjanja, posta, prinošenja žrtve, zekjata. šta æe Bogu zaklana ovca i 1000 maraka? to su izmislili ljudi zbog turizma, profita, moæi, zabave, šege, provale...

01-14-2015 19:22 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
        vjetar vjetar is a Male
        moforaja

..nije se ni tebi bilo lako suociti sa svim tim silinim surama koje znas i za koje si uzaludno potrshio vrijeme i prebraziti se u nevjernika ..razumijem i ja tebe sto si toliko protiv religije 02.gif

..ko je reko da se kurbani daju mackama ili psima

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-14-2015 u 19:42.

01-14-2015 19:42 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
        pravimostarac
        SexNepoznat

citat od green:

i oèekivao sam ovako šuplje odgovore (da krenem u stilu Semira iz Svemira) 04.gif

maajke ti, Pravimostarac, ti reèe da si doktor ili medicinski radnik.
          nemoj mi onda poturati tu šuplju prièu da su kancerogeni hormoni i aditivi u mesu...
          ok, jesu ali ja govorim o imunološkoj reakciji kada se jede meso...
          u jednom trenutku u procesu probave naše tijelo ne prepoznaje je li ta bjelanèevina u hrani hrana ili se radi o virusu ili bakteriji koju treba eliminisati, to je bio laièki prikaz... a suština je ta!

znam ja da je kurban žrtva i simbolika na prinošenje žrtve da se zakolje tele umjesto sina... nisam s Marsa pao, i najveæi vlah to danas zna šta je kurban.

ali isto tako je strogo zabranjeno davati to kurbansko meso psima, maèkama, dakle iskljuèivo da se nahrane siromašni i da ljudi pojedu... opet šeretski onda da pitam: to milostivi Bog želi da siromasi i gladni što prije odapnu sa ovog svijeta? 21.gif naravno da ne! milostivi Bog ništa nije propisao ljudima, to su neki ljudi propisali drugim ljudima i potpisali se ispod kao "BOG" 21.gif podvala stoljeæa, podvala milenija, podvala svih vremena.

znam ja, razumijem ja vas, nije lako klanjati 50 godina i suoèit se sa èinjenicom da je to bilo uzalud potrošenovrijeme, isto kao i ovo vrijeme što potrošismo laprdajuæi po forumu, moglo se daleko korisnije iskorsitit. Bogu je dovoljno ujutro kad se probudimo reæi: hvala ti, Bože, što si mi poklonio i ovaj današnji lijepi dan. njemu nisu potrebni ritualni klanjanja, posta, prinošenja žrtve, zekjata. šta æe Bogu zaklana ovca i 1000 maraka? to su izmislili ljudi zbog turizma, profita, moæi, zabave, šege, provale...

koliko se prosipaš postaje pomalo žalosno i neugodno
        ja se ne bavim nadriljeènièkim stvarima iz listova rekla kazala, ono afrièki mango, zelena kafa, marocansko ulje it'd, to vjerovatno spada u tvoj domen
        kada imalo reputabilnija agencija izaðe sa dokazima i upozorenjem onda možemo prièati o kancerogenim stvarima

što se tièe kurbana ne znaš ti ništa jer u kakvom si ga kontekstu postavio je bilo više nego oèigledno

e vidiš taj tvoj ilah je njem, mutav i gluh
        niti ti može pomoæi niti odmoæi,
        nisi èak ni siguran da li postoji
        kakva je razlika izmeðu tvog boga i fosne u tarabi, nikakva

01-14-2015 19:42 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
        green green is a Male
        Super Moderator

citat od vjetar:

..Meni je interesantan Green ,kaze da bi se kladio po zivot da od mene zna vishe sura ,haj recimo da i zna ..onda on mene nagoni na razmisljanje gdje ja razmisljam koji je se to okidac ili prasak desio u njegovoj glavi da je sve te sure i njihovo znacenje odbacio od sebe i kaze da su neistinite ,onda razmishljam jeli ga neko prisiljavo da ih uci ,nana dedo majka ili otac...

pa naravno, nije to klasièna prisila, ali sam ih uèio kao tinejdžer, kao nezrela osoba...
        ne radi se o prisili, nego o naopakom obièaju da je najveæa ponos i dika da unuk zna Kur'an ili Bibliju, a to što ne zna gramatiku, neki strani jezik, matematiku, fiziku... to i nije bitno, važna je "Tebetjeda" znat napamet izbiflati, to je cilj u životu 21.gif

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane green dana 01-14-2015 u 19:51.

01-14-2015 19:44 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
          green green is a Male
          Super Moderator

citat od pravimostarac:

kakva je razlika izmeðu tvog boga i fosne u tarabi, nikakva

evo ti je Alibaba objasnio neke stvari, HAHAHAHAHA, VIDI SLIKU NA LINKU:

citat od green:

nevjerovatna podudarnost 02.gif

http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10923337_828963963833583_9091698467061424304_n.jpg?oh=853842b11ffdaf69a36db361ca87436e&oe=556C61C2&__gda__=1429943418_0c2bcfcb89eef0903aa9bb2939dfd40b

citat od Alibaba:

Slicni su sasvim
            I jedan i drugi prodaju maglu 18.gif 23.gif 13.gif 35.gif 35.gif

01-14-2015 19:49 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
            vjetar vjetar is a Male
            moforaja

..dzaba sva ta silna danasnja nauka ,ali opet je najvishe depresivni i izgbljeni ljudi na svjetu medju onima koji neznaju oce nas i onih koji znaju tebe tjeda ebi lehebin .dzaba ti pitagora i drugi korjen iz nekog broja ako danas kazes vidi ovoga vremena kako je dosadno i ruzno ,bas sam nakav nikakav,najvishe je takvi kojima i dlaka smeta 02.gif

broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane vjetar dana 01-14-2015 u 19:56.

01-14-2015 19:50 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
            vjetar vjetar is a Male
            moforaja

..zamisli Green kad bi vrijeme moglo da nam kaze kakvi smo mi ,ja mislim da bi ga se postidili i bili ni cak ruzniji od one dosadne kishe koja pada danima i vjetra koji pushe i koji nas utjera u kuce

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-14-2015 u 19:58.

01-14-2015 19:54 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
            pravimostarac
            SexNepoznat

konfuzija u razmišljanjima od branitelja evolucije do vjerovanja u boga i obratno
            21.gif

01-14-2015 20:00 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
            vjetar vjetar is a Male
            moforaja

..Gren ja kad sretnem covjeka i pitam ga ,kakav si ..on mi odgovori isto ko i vrijeme ..ja odma znam kakav je i sa kim je 02.gif

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-14-2015 u 20:01.

01-14-2015 20:01 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
            Stranica (95): « prva ... « prethodna 36 37 38 [39] 40 41 42 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
            Postavi novu temu Odgovori
            Go to:
            preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com