green 
Super Moderator

Poruka: 7086
 |
|
|
01-07-2015 16:20 |
|
green 
Super Moderator

|
|
|
01-14-2015 15:52 |
|
Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
..ja mislim da je primarni i jedini cilj ovi karikatrua izazvati provokaciju ,ako se neko pobuni onda se kaze da je to bila satira ili sloboda govora i stampe ,jer u ovim karikaturama nema nicega satiricno ,haj neka mi neko objasni sta je smijesno i sta je karikatura htjela da kaze ili koju poruke je ona poslala.
..recimo gledo sam karikaturu gdje Bin Laden guzi Busha a Bler ga pushi Bushu ,ta mi je karikatrua poslala poruku dok ovu francusku ne mogu nikako da skontam ,ako nista drugo da se nasmijem ..po meni ni jedan muslima se ne bi trebo naci uvrjedjen na ove karikature ,ako se ja vrijedam na to onda djelmicno prihavatam da je to ipak lik poslanika ,da ne bi pocino taj grijeh ja se ne nalazim uvjrjedjen a ni ti se imam kome izvinjavat za djela koje su pocinili shizofreni i bolesni ljudi
IZAZVATI PROVOKACIJU?????
Niko me ne moze isprovocirati, osim ako mu ja to dozvolim. Ako dopustamo da nas neko moze isprovocirati, to znaci da:
1 ne uzimamo odgovornost za svoje postupke
2 da nismo nista bolji od zivotinja (dapace, gori smo)
... a ako nismo bolji od zivotinja, odakle nam pravo da sudimo druge... 
|
|
01-14-2015 16:08 |
|
|
..ja mislim da je primarni i jedini cilj ovi karikatrua izazvati provokaciju ,ako se neko pobuni onda se kaze da je to bila satira ili sloboda govora i stampe ,jer u ovim karikaturama nema nicega satiricno ,haj neka mi neko objasni sta je smijesno i sta je karikatura htjela da kaze ili koju poruke je ona poslala.
..recimo gledo sam karikaturu gdje Bin Laden guzi Busha a Bler ga pushi Bushu ,ta mi je karikatrua poslala poruku dok ovu francusku ne mogu nikako da skontam ,ako nista drugo da se nasmijem ..po meni ni jedan muslima se ne bi trebo naci uvrjedjen na ove karikature ,ako se ja vrijedam na to onda djelmicno prihavatam da je to ipak lik poslanika ,da ne bi pocino taj grijeh ja se ne nalazim uvjrjedjen a ni ti se imam kome izvinjavat za djela koje su pocinili shizofreni i bolesni ljudi
vidiš vjeter nimalo nisam uvrijedjen kairkaturama kao musliman, ali jesam kao èovjek kada se postave ovakve ogavne nazovi karikature, ili ta karikatura gore koju si opisao
samo mi nije jasno šta je ovaj gore koLektor htjeo sa postavljanjem toga ovdje, da izazove neku rekaciju , šta li
kakva je razlika izmedju ovih karikatura i bacanja svinjskih glava pred džamiju, nikakva
reci satirièno afro/amerikancu da je niger pa æeš vidjeti kako æeš proæi
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
|
|
01-14-2015 16:14 |
|
green 
Super Moderator

|
|
nekad se nažalost moraš i u blatu sa svinjama valjati
vidiš, vjetre, nimalo nisam uvrijedjen kairkaturama kao musliman, ali jesam kao èovjek...
znaèi ja sam svinja, a ti si naravno èovjek, ok, valjaj se ti kuæi sa svojim svinjama
moraš biti uvrijeðen na karikature, kad je religija fašistièki zabranila da se crta lik ili bilo koji ljudski i životinjski lik da se slika i crta... nije li to žešæi fašizam?
možda se moglo razumjeti takvo nešto prije 1500 godina, bila su takva vremena, ali danas su moderna vremena, mnogo toga je iz prošlosti što narušava slobodu èovjeka.
pun je Kur'an glagola "kamenovati", ubit èovjeka kamenom, jer je nevjernik, preljubnik, vještica...
to je ok? to ti je, jarane, èisti fašizam, pa ti i dalje živi u iluziji kako je to normalno.
isto tako je fašistoidno zabraniti u 21. vijeku crtanje ljudskog tijela i slušanje muzike. evo u 2014. godini u vehabijskim školama zabranjeno likovno i muzièko obrazovanje, to je faðizam par excellance.

|
|
01-14-2015 17:08 |
|
|
nekad se nažalost moraš i u blatu sa svinjama valjati
vidiš, vjetre, nimalo nisam uvrijedjen kairkaturama kao musliman, ali jesam kao èovjek...
znaèi ja sam svinja, a ti si naravno èovjek, ok, valjaj se ti kuæi sa svojim svinjama
moraš biti uvrijeðen na karikature, kad je religija fašistièki zabranila da se crta lik ili bilo koji ljudski i životinjski lik da se slika i crta... nije li to žešæi fašizam?
možda se moglo razumjeti takvo nešto prije 1500 godina, bila su takva vremena, ali danas su moderna vremena, mnogo toga je iz prošlosti što narušava slobodu èovjeka.
pun je Kur'an glagola "kamenovati", ubit èovjeka kamenom, jer je nevjernik, preljubnik, vještica...
to je ok? to ti je, jarane, èisti fašizam, pa ti i dalje živi u iluziji kako je to normalno.
isto tako je fašistoidno zabraniti u 21. vijeku crtanje ljudskog tijela i slušanje muzike. evo u 2014. godini u vehabijskim školama zabranjeno likovno i muzièko obrazovanje, to je faðizam par excellance.
valjati se sa svinjama u blatu je stara izreka koja znaci da kad se spustiš na neèiji nivo i uzvraæaš istom mjerom ni ti nemožeš ostati èist, dakle ništa lièno
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
|
|
01-14-2015 17:26 |
|
|
fašistoidno je stigmatizirati, ismijavati, markirati, masakrirati, onemoguèavati vjerske, graðanske i sve druge slobode, bomboardovati, rušiti, ubijati djecu na plaži dok se igraju, proganajti, vršiti genocid, zatvarti u logore, silovati, bacati u jame, onemoguèavati i obstruirati isitinu i pravdu u savjetu bezbjednosti UN, ubijati i streljati ljude u zaštièenoj UN enklavi, zatvarti ljude i držati u zatvoru bez suðenja, gledati kako se vrši genocid u centralo Afrièkoj repubici bivšoj i sadašnjoj francuskoj koloniji od the iste Francuske koja je spremno izašla da demonstrira za pravo slobode govora a istovremeno zabranjuje Hiðab……sve pod plaštom demokracije, slobode izjašnjavanja
puno puno više nego u Kuranu
od sviha papaka najviše mi smetaju BRAVI
|
|
01-14-2015 17:38 |
|
|
|
 |
|