Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 34 35 36 [37] 38 39 40 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
semirizsvemira semirizsvemira is a Male
raja

Poruka: 1860

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

citat od vjetar:

..znaci treba da pogine 200 hiljada ljudi da bi u siriji na prjesto sjeo neki bradonja kratki pantalona i za tu njegovu guzicu treba da pogine toliki broj ljudi ..
Pa to si trebo i Titi objasniti . trebalo je poginuti 1.7 miliona ljudi da bi on uzeo vast . Sto se tice bradonja hajvanu jedan . Je li Muhammed s.a.w.s. imao bradu , je li Omer r.a. imao bradu i kratke pantalone , je li Ebu Bekr imao bradu Jesu li sve Halife imale bradu 19.gif Vise moja djeca znaju o Islamu nego ti . doduse ne znaju pjesme pionira tako dobro ko ti . A ko bi po tvom amaterskom znanju o politici trebo uzet vlast u Siriji 19.gif Covjek terorise sunije ima ( on i babuka mu ) pedeset godina i ljudima je dosta , prekipilo . Dodju hapse te dan i noc i drze te po 15 godina u zatvoru samo zato sto si sunija a 85 posto sunija u Siriji . To je isto ko da vlast u Srbiji drze albanci i hapse Srbe 50 godina a u Hrvatskoj Srbi 19.gif i hapse Hrvate 04.gif 04.gif

09-12-2014 22:47 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
raja

citat od vjetar:

citat od semirizsvemira:

citat od vjetar:

..znate li vi iz nacionalnih partija bilo sta napisat da ne spoomenete Tita 19.gif
      Cuj iz nacionalnih partija a ja niti glasam . E stvarno si jadan , kako mozes biti tako plitak . U Tebe sve rekla kazala i nagadjanja . Te u Mostaru one sto se prekriju dobiju 1000 eura te oni sto idu u Siriju dobijsju ogromne pare , te ja u nacionalnoj stranci 04.gif te ovi sto skrate pantalone dobijaju devize . Sta jos ima 04.gif U Kuranu ima toliko ajeta o ubijanju nevjernika ali tebi izgleda sluzi samo za kupljenje prasine ( ako ga uopste imas )

..kad je to tako sveto po kur anu sto ne idesh u siriju da se borish ..sto grijesh muda u svedskoj i prodajesh demagogiju i muda za bubrege
Ti sa Islamom imas veze ko Homeini 24.gif 04.gif

09-12-2014 22:49 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

Poruka: 13977

citat od semirizsvemira:

citat od vjetar:

..znaci treba da pogine 200 hiljada ljudi da bi u siriji na prjesto sjeo neki bradonja kratki pantalona i za tu njegovu guzicu treba da pogine toliki broj ljudi ..
    Pa to si trebo i Titi objasniti . trebalo je poginuti 1.7 miliona ljudi da bi on uzeo vast . Sto se tice bradonja hajvanu jedan . Je li Muhammed s.a.w.s. imao bradu , je li Omer r.a. imao bradu i kratke pantalone , je li Ebu Bekr imao bradu Jesu li sve Halife imale bradu 19.gif Vise moja djeca znaju o Islamu nego ti . doduse ne znaju pjesme pionira tako dobro ko ti . A ko bi po tvom amaterskom znanju o politici trebo uzet vlast u Siriji 19.gif Covjek terorise sunije ima ( on i babuka mu ) pedeset godina i ljudima je dosta , prekipilo . Dodju hapse te dan i noc i drze te po 15 godina u zatvoru samo zato sto si sunija a 85 posto sunija u Siriji . To je isto ko da vlast u Srbiji drze albanci i hapse Srbe 50 godina a u Hrvatskoj Srbi 19.gif i hapse Hrvate 04.gif 04.gif

..hajvanu jedan kako te nije stid neznalico jedna porediti ove danasnje bradonje sa Poslnkovom bradom i poredeci nihovu bradu sa njegovom ..ove danasnje brade su sam brade sranja a nikako znanja

..sjedi 1

..nemash pojma od kojeg sela govna jedesh

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 09-12-2014 u 23:08.

09-12-2014 23:07 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
pravimostarac
SexNepoznat

Poruka: 3132

21.gif

09-12-2014 23:47 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
raja

citat od vjetar:

citat od semirizsvemira:

citat od vjetar:

..hajvanu jedan kako te nije stid neznalico jedna porediti ove danasnje bradonje sa Poslnkovom bradom i poredeci nihovu bradu sa njegovom ..ove danasnje brade su sam brade sranja a nikako znanja

..sjedi 1

..nemash pojma od kojeg sela govna jedesh
Jesi stvarno glup . ono izvini ali si glup ko tocak . Nisi Skonto poentu . nemam sta vise s tobom pricati

09-13-2014 21:23 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..ko ce tebe skontat kad pricash u zagnetkama

09-14-2014 01:50 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..ev dobro sto te ja ne kontam pa mogu reci da sam malo priglup ..ali tebe niko na forumu ne konta od ovolikog broja ljudi i zena koji komunicira sa tobom ,pa kad mi kazesh da sam glup ja se samo nasmijem i utjeshim se sto tebe ama bash niko ne konta 13.gif

09-14-2014 01:51 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
raja

citat od vjetar:

Pa za Tebe Islam i jeste zagonetka 19.gif

09-16-2014 13:28 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od semirizsvemira:

citat od vjetar:

Pa za Tebe Islam i jeste zagonetka 19.gif

..da nema googla ti josh uvjek ne bi znao kako se pishe KUR AN

09-16-2014 13:52 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..ti ako si onaj na kojega ja mislim da jesi ,ti nisi znao ispred magareta na trznici dalje u Mostaru da odes ,jer bi zaluto

09-16-2014 13:54 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..da vidimo hoce li nash uvazeni forumski Hafiz babo semir biti zadovoljan sa ovim sto sad postavim

..posto se u zadnje vrijeme barata sa dva razlicita pojma odnosno naziva red bi bio da se ta dva pojma malo razjasne ..radi se o pojmu islamist , dzihadist ili terorista

..islamist je danas neprecizan pojam za gradanina ili politicara koji se zauzima da islam bude osnovni kriterij u politici. Islamist je Erdogan, ili Izetbegovic, a ipak ne odsijecaju glave taocima (za represiju „imaju oni svoje ljude“). Dzihadist bi, onda, bio neko ko se zauzima, zapravo aktivno angazira u dzihadu. Kao sto korijen „s-l-m“ daje i svjetonazor (islam) i njegovog pripadnika (muslim, plural: muslimin), tako i korijen „dz-h-d“ daje i akciju (dzihad) i njena sudionika (mudzahid, plural: mudzahidin).

Dakle, niti je svaki musliman islamist, niti je svaki islamist dzihadist, niti je svaki mudzahid terorist (to je ono: niti je svaki Hrvat ustasa, niti je svaki Srbin cetnik).

Dzihad je u arapskom napor (da se postigne neki cilj),a u islamu to je skracen oblik sintagme „napor na Bozjem putu“, koja se ceststo spominje u Kur'anu. Dzihad, dakle, nije prvenstveno, a kamoli uvijek, „rat za vjeru“ (što se na Zapadu nerijetko „prevodi“ kao „sveti rat“, a to je krscanski krizarski termin). Sredstva u tom naporu su raznovrsna - duhovna, molitvena i moralna, finansijska, a tek u slucaju ugrozavanja i oruzana.

U samom Kur'anu se dzihad, doduse, cesce spominje bas u vojnom smislu, i to u dva aspekta: kad je potrebno braniti islam, te kada treba „otvoriti“ (fath) islamu zemlju koja odbija miroljubiv poziv da prigrli islam. Fath ipak pripada historiji islama, dobu u kojemu je Kur'an i nastao. Presaditi to iz VII u XXI stoljeæe jednako je kao danas zastupati ideje sv. Pavla o postupku s robovima.

Dzihad kao odbrana islama u savremenoj muslimanskoj misli obuhvata i borbu protiv nerazvijenosti, opismenjavanje, socijalnu pomoc, ali i borbu protiv eksploatacije i nepravde - sto moze ukljuèiti oslobodilacke ratove i revolucije. Dakle, oruzani dzihad jest predvidjen islamom, ali niposto nije jedini oblik dzihada. Nadalje, oruzani dzihad se ne vojuje protiv nenaoruzanih, te protiv zena i djece. Dakle, terorizam nije dzihad.

Zvati teroriste dzihadistima znaci dati im ideolosku obrazinu koje nisu vrijedni i vrijeðati sve koji dzihadom smatraju napor za napredak muslimana. Ali terminolosko pomodarstvo je ucinilo svoje. Homologiziralo ih s teroristima, s razbojnicima...

09-16-2014 15:40 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

Petak, 28. novembar 2014.

Pa dokad æe nas ove seljaèine brukati po svijetu i rušiti ovo malo kredibiliteta i dostojanstva ove napaæene zemlje Bosne i Hercegovine? 21.gif 08.gif

http://radiosarajevo.ba/novost/172748/austrijska-policija-u-velikoj-akciji-hapsenja-dzihadista-glavni-osumnjiceni-iz-bih-

Glavni osumnjièeni je radikalni voða iz Bosne i Hercegovine.

11-28-2014 14:32 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

..ne brukaju se samo kod nas ,evo u Danskoj su ih pohapsili stotinjak koji su boravili u Siriji ,za njih 15 se zna da su se borili u siriji .drzava danska nema zakona po kojemu bi ih sankcionisala sad za sada ,jedini zakon po kojima ih mogu kazniti je zakon o socijalnoj zastiti koju primaju a isli su n zemlje ,ta kazna je vracaje novca koje su primili za to vrijeme provedeno van zemlje

11-28-2014 19:18 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

..mozda im je i dragi bog tako odredio

11-28-2014 19:28 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    Sarajlija ba Sarajlija ba is a Male
    moforaja

Poruka: 6255

.....mislim da nema tog boga koji bi odredio ovakvo ubijanje, kojem smo svjedoci....!
    .....to može zamisliti i izvršiti samo bolestan ljudski um što s vjerom nema ništa zajednièko.....!

ko to želi da te nejma više.

11-28-2014 21:48 Sarajlija ba is offline Posalji Email za Sarajlija ba Pregledaj poruke od Sarajlija ba Dodaj Sarajlija ba u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

..Prvo su se Husein i Gadafi uzoholili kao loshi vladari pa je na njih poslana kazna ,Faraoni su isto tako prelazili svaku mjeru u ponashanju tlaceci svoj narod pa je i njih stigla Bozija kazna ,sad niko tacno nezna ovi sto ratuju ili tamo odlaze i idu da ginu na nekom bozijem iskushenju ,mozda bi neki od njih poginuli u nekoj saobracajnoj nesreci u svojoj domovini a nece poginuti tamo ,ili oni sto poginu mozda to je njihovo od dredjenje i njihova sudbina .nekad se pitamo zasto bash meni da se deshaje neki problem ili nevolja ,mozda bog hoce da osvjesti hljade ljudi na mome primjeru ,ili nekim velikim stradanjima nas opominje da ipak trebamo biti sretni sto se to nama ovde ne deshaje ,cudne su i nesagledive Bozije odluke ,posebno su cudne ljudima koji ne vjeruju ,njima su josh cudnije ..nekad nam se desaje da ono sto najvishe volimo i za cim najvishe zudimo u tome da nam bude zlo.

11-28-2014 23:12 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

citat od Sarajlija ba:

.....mislim da nema tog boga koji bi odredio ovakvo ubijanje, kojem smo svjedoci....!
      .....to može zamisliti i izvršiti samo bolestan ljudski um što s vjerom nema ništa zajednièko.....!

..ovo sto si napiso ja sam sto posto siguran da ti nisi vjernik

11-28-2014 23:14 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    Stari Grad Stari Grad is a Male
    moforaja

Poruka: 10597

citat od semirizsvemira:

... samo cu ti parafrazirat jedan hadis ... I najgori musliman je bolji od najboljeg nemuslimana 10.gif

Ako musliman i nemusliman zamijenimo sa "jedne nacije" (ili pripadnosti) i "druge nacije" (ili pripadnosti) onda time imamo knjišku definiciju fašizma.

-

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
    ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
    ...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
    .. dosta je vise i tebe i tvoje
      tiranije
    ...

11-29-2014 00:24 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
    green green is a Male
    Super Moderator

Poruka: 7086

Stari, otkad ja napisah na ovom forumu citat Krišnamurtija:

"svaka religija u sebi nosi zrno fašizma"

dakle, religija, a ne vjera...

11-29-2014 00:37 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
      Stari Grad Stari Grad is a Male
      moforaja

Poruka: 10597

Ljudi nose u sebi fašizam green... da li koriste religiju ili ideologiju kao pokriæe za svoj primordijalni, reptillni refleks u žalosnom, devijantnom mozgu je sasvim svejedno u konaènici.

-

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
      ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
      ...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
      .. dosta je vise i tebe i tvoje
        tiranije
      ...

11-29-2014 00:47 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
      Stranica (95): « prva ... « prethodna 34 35 36 [37] 38 39 40 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
      Postavi novu temu Odgovori
      Go to:
      preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com