Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 33 34 35 [36] 37 38 39 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
vjetar vjetar is a Male
moforaja

Poruka: 13977

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

..opet postavlja sam pitanje i odgovara ,,znam da ne shljivish Poslanika i njegove rijeci

..vidish sema kako ljude etiketirash i ujedno navlacis na sebe veliki grijeh ,jeli grijeh suditi i pricati iznositi na ljude ljude bez bozije dozvole .

..to pitanje i odgovore treba da ostavish dragome bogu koji sve zna i koji sve vidi i sve cuje ko je kakav i koliki je vjernik a ne da ti boziji rob se stavljash u tu ulogu procjene ljudskih vrijednosti

..sema opet grijeshish prema ljudima i neka ti dragi Allah oprosti

..slabo ti je to znanje za covjeka koji za sebe kaze da je veliki kao sto se ti predstavljas medju ljudima na ovome forumu

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 09-08-2014 u 21:59.

09-08-2014 21:57 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
chaba chaba is a Male
moforaja

Poruka: 2558

citat od green:

KLJUÈO VILDAN iz Mostara?

Livnom se posljednjih dana pronijela vijest da se sa sirijskog ratišta vratio njihov sugraðanin Veldan Kljuèo, što je izazvalo razlièite komentare, piše Slobodna Dalmacija.
eki su uznemireni, drugi odmahuju rukom, treæi drže da o tome treba brinuti policija... No malo tko pristaje iznijeti svoje mišljenje za novine.

Pa sam se latio Facebooka i tu pronaðem stranicu VILIKEY s njegovim podacima. Veldan Kljuèo je roðen 22. svibnja 1986. godine u Mostaru, a ima boravak u sirijskom gradu Aleppu koji je u rukama boraca Islamske države. Tu je još uslikano nekoliko knjiga koje Veldan voli èitati, a na prvom je mjestu Kuran. Da bih saznao više podataka, morao bih se prijaviti za dopisivanje kao njegov prijatelj. No, ne da mi se ovakvom staru dopisivati s mladim ljudima. Pa sam se obratio glasnogovorniku PU Livno Ivici Vrdoljaku.

- Posjedujemo operativna saznanja o Veldanu Kljuèi. Roðen je u Mostaru, ali je najveæi dio života proveo u Livnu odakle je otišao 2012. u Siriju. Znamo da se prikljuèio ISIL-u i da je na ratištu lakše ranjen. Takoðer je pozivao mlaðe ljude da doðu u Irak i Siriju i ukljuèe se u džihad.

Na pitanje je li se vratio u Livno, kako mnogi govore, Vrdoljak je odgovorio: - Takvih saznanja nemamo. Ako se vrati s ratišta u Siriji, onda policija mora djelovati po novom zakonu koji nalaže uhiæenje takvih osoba i kaznenu odgovornost. Taj zakon je u BiH na snazi od lipnja ove godine.

Znaèi, borac Islamske države koji ratuje u Siriji vrbuje nove džihadiste u gradu udaljenom samo dvadesetak kilometara od hrvatske granice, a tek 95 kilometara daleko od Splita, grada koji je meðu stranim turistima ove godine pravi bum.

Pokušali smo saznati nešto više podataka o Veldanu Kljuèi koji je svoje prezime ugradio i u naziv svoje Facebook stranice VILIKEY. Naime, Key na engleskom znaèi kljuè. Jedan moj poznanik iz Livna veli da se sjeæa tog momka iz prièa njegovih roðaka. Oni su govorili još prije desetak-dvanaest godina da mali (tada je bio tinejdžer) veæinu vremena provodi u džamiji i uèenju Kurana. Drugo ga ništa nije zanimalo.

- Naravno, to je legitimno, ali nije uobièajeno za njegov naraštaj - dodaje moj poznanik. Znam takoðer da su mu se roditelji prije rata odselili u Mostar, pa se u ratu vratili u Livno, piše Slobodna Dalmacija.

09-09-2014 15:32 chaba is offline Pregledaj poruke od chaba Dodaj chaba u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..Eno se cetnik sam javio iz Ukrajine i kaze da ce cetnici umarsirat u novi pazar ,bas ce biti interesantno hoce li drzava Srbija pohapsiti te ljude koji su se vratili iz Ukrajine ,ja osudjujem odlazak boraca u Siriju ali osudjujem i dizanje na sva zvona u javnosti sve to kad je rijec o islamskom fundamentalizmu o kojem svi odma pishu ,dok ostali ostaju nezapazeni

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 09-09-2014 u 16:43.

09-09-2014 16:35 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
semirizsvemira semirizsvemira is a Male
raja

Poruka: 1860

citat od vjetar:

...stvarno si glup kad neznash da je Danska u skandinaviji

...u ime kojeg dobra ti odobrajesh najgoreg muslimana

...haj mi malo objasni tu definiciji

..Onaj ko je reko ako ubijesh i jednog covjeka kao da si ubio cjeli svjet

..taj najgori musliman upravo to radi i kojega poshalje upravo taj Bosnic ,kako sad moze da bude bolji taj najgori koji je pobio cjeli svjet od onoga ko nije otisho da ubije ni jednog covjeka

..Taj tvoj najgori mislio si da ja aludiram na Bosnica ,naravno da je on jer je pomogo i poslo muslimane da postanu najgori i od boga odbaceni i do vjeka grijeshni ljudi ..otici u tudju drzavu i ubiti nekoga ko ti nije nista radio i to josh za novac .meni to bijedno da ne moze biti bjednijea ni jadnije ,josh pri tome pravdati to bozijom odredbom .estakvirurlah nedaj mi boze da ja to nikad ne razumijem
Koje ti gluposti pricas majke mi ponekad pomislim da si stvarno glup ko tocak . Ljudi su dolazili iz drugih zemalja i borili se na nasoj strani , na strani pravde . Bar to svaka budala zna . ( dok si ti gledo rat na danskoj tv) Ljudi su isli u Spaniju , tvoje komunjare i borili se na strani crvenih i ubijali tamo neke spance koji im nista nisu uradili a slao ih je Broz Josko . Kako ti se vidja ovo 19.gif
Istovremeno su na ovim listama narucenim iz Beograda stavljeni ljudi koji nikad nisu vidjeli Siriji niti imaju ikakve veze sa njom ali zajednicko za vecinu ovih sa liste je da su svi bii borci ABiH i ucestvovali aktivno u borbama . Kakav je cilj ovo psiholoskog rata protiv Bosnjaka . Pa da Bosnjaci , mladi Bosnjaci, zamrze borce ABiH i za sve ono sto su se borili i u tome su uspjeli . zapaljene su institucije u februaru , SIPA nije reagovala niti pokusala sprijeciti divljanje mladih po ulicama sto ce kostati budzet federacije i kantona. I kakva nam je buducnost . Nikakva jer dok budemo pricali ovako ko sto pricas cetnici i ustase trljaju ruke . Ono trljaju ruke kad vide mlade nadrogirane kako pale zgrade a nisu u dzamijama i ne uce o Islamu 19.gif Sve ce ni uraditi samo da sprijece mlade da idu u dzamije i da vole BiH . Ali ti si plitak iti i takvi ko ti jer sto nisu uhapsili zidove i srbe koji se bore na strani okupatorske drzave izrael i Rusije . jer zakon koji je dononesen po hitnom postupku ne precizira na koga se zabrana odlaska na druga ratista odnosi i u koje vojske . Ako ides za americke sigurnosne firme u Irak da tamo ubijas koga ti se cefne , dobices nagradu od Zupca kao i ako ides ubijati palestince i ukrajince . E bit ce ti i docek spremljen ko ratnim zlocincima

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane semirizsvemira dana 09-10-2014 u 23:05.

09-10-2014 22:59 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
raja

I jesi li ikad cuo za skandinavijsko poluostrvo ili nisi 24.gif

09-10-2014 23:06 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..to ti je jednstavno lajicko objasnjenje i bacanje prasine u oci je porediti spanske borce i Tita ,bolan Tita neam evo 40 godina i ja se pitam hoce li se josh idioti kaciti za Tita josh sledecih sto godina da bi opravdali neke svoje sulude ideje koje se ni us nu nedaju porediti ,

..eto mi u bosni nismo imali boraca pa nam trebali arapi da nas brane ..najgore sto se sav taj odlazak veze za profit jednog covjeka na ime ovog Bosnica i za zaradu od 5000 eura ili dolara ,ako su plaeni kao sto jesu onda su to placeniici koji ubijaju za novac i velika je razlika izmedju spanskih dobrovoljaca komunista koji su se borili za ideale ,ovi nashi janici iz bosne se bore prvo za pare pa tek za sve ostale ,od njihove koze ili glave najvecu korist ima upravo taj Bosnic

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 09-10-2014 u 23:08.

09-10-2014 23:07 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od semirizsvemira:

I jesi li ikad cuo za skandinavijsko poluostrvo ili nisi 24.gif

..sta ja imam sa neznalicama raspravljat

..prije bi ti u guzicu utjero vec u glavu

,,bas mi se nesto neda 19.gif svoju snagu to jeste znanje u tudju guzicu

09-10-2014 23:09 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..znate li vi iz nacionalnih partija bilo sta napisat da ne spoomenete Tita 19.gif

09-10-2014 23:10 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..znaci po tebi je po kur anu sasvim opravdano i ispravno otici u siriju i ubijati ljude

09-10-2014 23:11 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od vjetar:

..znaci po tebi je po kur anu sasvim opravdano i ispravno otici u siriju i ubijati ljude

..ako mi odgovorish na ovo pitanje razmislit cu posle hocu li sa tobom pricat o religiji

09-10-2014 23:18 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
raja

I evo dokaza i uspjeha psiholoskog rata

https://www.youtube.com/watch?v=NMPkng4OppU&feature=youtu.be

http://www.bosnjak-ks.com/clanak/vijesti/bosnjaci/skandalozno-pogledajte-kako-se-bosnjacka-omladina-navijaci-gradine-iz-srebrenika-ismijavaju-sa-ezanom/

09-10-2014 23:22 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od vjetar:

citat od vjetar:

..ako mi odgovorish na ovo pitanje razmislit cu posle hocu li sa tobom pricat o religiji

..sto ne odgovorish na pitanje

..neznash 19.gif

..nacesh ti neki Hadis za ovaj odgovor to sam siguran 13.gif 13.gif

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 09-10-2014 u 23:55.

09-10-2014 23:54 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
raja

citat od vjetar:

..to ti je jednstavno lajicko objasnjenje i bacanje prasine u oci je porediti spanske borce i Tita ,bolan Tita neam evo 40 godina i ja se pitam hoce li se josh idioti kaciti za Tita josh sledecih sto godina da bi opravdali neke svoje sulude ideje koje se ni us nu nedaju porediti ,

..eto mi u bosni nismo imali boraca pa nam trebali arapi da nas brane ..najgore sto se sav taj odlazak veze za profit jednog covjeka na ime ovog Bosnica i za zaradu od 5000 eura ili dolara ,ako su plaeni kao sto jesu onda su to placeniici koji ubijaju za novac i velika je razlika izmedju spanskih dobrovoljaca komunista koji su se borili za ideale ,ovi nashi janici iz bosne se bore prvo za pare pa tek za sve ostale ,od njihove koze ili glave najvecu korist ima upravo taj Bosnic
Cuj laicko objasnjenje 21.gif 19.gif 04.gif 04.gif Pa sve je isto , ljudi se borili protiv ugnjetavanja , terora i mucenja koje traje godinama U Spaniji se borli protiv fasista a u Siriji se opozicija bori protiv diktatora kao sto je i Franko , Assad , Mubarak ( sve Brozova raja )I odakle ti znas da s eovi bore za pare Jesu li se dobrovoljci u ABiH borili za pare 19.gif I ti mozes naprdivati i lagati na ljude bez dokaza 35.gif

09-12-2014 18:25 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
raja

citat od vjetar:

..znate li vi iz nacionalnih partija bilo sta napisat da ne spoomenete Tita 19.gif
Cuj iz nacionalnih partija a ja niti glasam . E stvarno si jadan , kako mozes biti tako plitak . U Tebe sve rekla kazala i nagadjanja . Te u Mostaru one sto se prekriju dobiju 1000 eura te oni sto idu u Siriju dobijsju ogromne pare , te ja u nacionalnoj stranci 04.gif te ovi sto skrate pantalone dobijaju devize . Sta jos ima 04.gif U Kuranu ima toliko ajeta o ubijanju nevjernika ali tebi izgleda sluzi samo za kupljenje prasine ( ako ga uopste imas )

09-12-2014 18:31 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..sema u siriji se bori musliman protiv muslimana ,kakav je to smisao borbe

09-12-2014 22:04 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..znaci treba da pogine 200 hiljada ljudi da bi u siriji na prjesto sjeo neki bradonja kratki pantalona i za tu njegovu guzicu treba da pogine toliki broj ljudi ..

09-12-2014 22:15 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od semirizsvemira:

citat od vjetar:

Cuj iz nacionalnih partija a ja niti glasam . E stvarno si jadan , kako mozes biti tako plitak . U Tebe sve rekla kazala i nagadjanja . Te u Mostaru one sto se prekriju dobiju 1000 eura te oni sto idu u Siriju dobijsju ogromne pare , te ja u nacionalnoj stranci 04.gif te ovi sto skrate pantalone dobijaju devize . Sta jos ima 04.gif U Kuranu ima toliko ajeta o ubijanju nevjernika ali tebi izgleda sluzi samo za kupljenje prasine ( ako ga uopste imas )

..kad je to tako sveto po kur anu sto ne idesh u siriju da se borish ..sto grijesh muda u svedskoj i prodajesh demagogiju i muda za bubrege

09-12-2014 22:26 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

..eto mi smo neznalice ..spremi se pa idi u Siriju ..kako kazesh imash ratnog iskustva tebe bi odma primili i bio bi pukovnik

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 09-12-2014 u 22:27.

09-12-2014 22:27 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
tana tana is a Male
rigorozni

Poruka: 17886

haj ga dirni do nosa ako smijes 13.gif

09-12-2014 22:27 tana is offline Posalji email za tana Homepage of tana Pregledaj poruke od tana Dodaj tana u listu prijatelja
vjetar vjetar is a Male
moforaja

citat od tana:

haj ga dirni do nosa ako smijes 13.gif

..gdje ga smijesh dirnut ,vidish da je da je toliko velik da ceska glavom jaja Bilalu

..pokupio svu pamet svjeta ,da mu ne zasmrdi nebi znao sa govneta svog vlastitog da ustane

..njemu mozda ponekad i zamirishe i misli da njegova mirishu 13.gif 13.gif pa sere li sere

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 09-12-2014 u 22:31.

09-12-2014 22:29 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
Stranica (95): « prva ... « prethodna 33 34 35 [36] 37 38 39 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
Postavi novu temu Odgovori
Go to:
preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com