green 
Super Moderator

Poruka: 7086
 |
|
|
08-31-2014 12:17 |
|
green 
Super Moderator

Poruka: 7086
 |
|
a što ste vi picajzle... pogledajte da je ama baš svaka tema minirana i okrenuta ili na šalu ili na svaðu, što bi religijska tema bila izuzetak?
ja ozbiljno kažem da ove dvije slike imaju itekako veze s temom, upravo je ovo ovako, kako se obuèeš i poèešljaš, tako te i doživljavaju... religijski i nacionalno
dobra je ona knjiga koju sam našao upravo na Moforaji, knjiga je o bogumilima...
i prikazuje groblje, tri brata i otac... svi zakopani u porodiènom groblju, a umrli u tri religije
otad vuèemo dijeljenja, granice i sve probleme, a svi iz iste kuæe potekli...
sutra da svemirci ovladaju Zemljom i Balkanom, Sema bi uzeo vjeru svemirsku... naravno
eh takvih je na svakom koraku jako puno. vjerovatno je to i prirodno i svojstveno ljudskom rodu, ko æe ga znati

|
|
08-31-2014 17:29 |
|
pravimostarac
SexNepoznat
Poruka: 3132
pokretac teme
 |
|
a što ste vi picajzle... pogledajte da je ama baš svaka tema minirana i okrenuta ili na šalu ili na svaðu, što bi religijska tema bila izuzetak?
ja ozbiljno kažem da ove dvije slike imaju itekako veze s temom, upravo je ovo ovako, kako se obuèeš i poèešljaš, tako te i doživljavaju... religijski i nacionalno
dobra je ona knjiga koju sam našao upravo na Moforaji, knjiga je o bogumilima...
i prikazuje groblje, tri brata i otac... svi zakopani u porodiènom groblju, a umrli u tri religije
sutra da svemirci ovladaju Zemljom i Balkanom, Sema bi uzeo vjeru svemirsku... naravno
eh takvih je na svakom koraku jako puno. vjerovatno je to i prirodno i svojstveno ljudskom rodu, ko æe ga znati
upravo je ovo ovako, kako se obuèeš i poèešljaš, tako te i doživljavaju... religijski i nacionalno
Ja koliko znam u Srebrenici su se oblacilii i cesljali svi isto, doduse pokoja zalutala nana je imala dimije i pokoji dedo je nosio francuzicu kapu
bolan green uhavizaj se i ti i svi koji nasjedjau na propgandni i psiholoski rat koji se vodi protiv Bosnjaka da im se nametne osjecaj istorijske krivice i nize vrijednosti
nisu li neki i ovdje na forumu frisko trazili da se ocitujemeo glede ISISA i Palestine i Boko Harama, sta je to nego pokusaj nametanja kolektivne krivice, dok se zlocinci iz drugih naroda docekuju kao heroji
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane pravimostarac dana 08-31-2014 u 17:57.
|
|
08-31-2014 17:50 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
Ovo podebljano nije 100% baš tako, mada slika navodi na taj zakljuèak. Radi se o pojedinaènim sluèajevima, bogumili su kao vjera (starohrišæanska) po mnogo èemu bili bliže mnogim odredbama islama, nego zapadnog i istoènog novo-hrišæanstva, koja su ih (oba) sistematski progonili i sankcionisali.
Plus što je splet istorijskih okolnosti na teritoriju tadašnje Bosne èinio da prelazak na islam nije u svim sluèajevima bio potpuno dobrovoljan, nego je nerijetko èinjen radi štiæenja vlastitih loza i familija.
------------------------------
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
08-31-2014 17:54 |
 |
|
|
 |
|