Vecina je govorila : "On pomaze svima..To ne treba. Treba sebe gledati".. To vazi za dosta nas.. Ali zaboravljaju ljudi jednu stvar. Kad-tad ce se umrijeti i zaboraviti ali nece oni ljudi sirokog osmjeha, vedrih ociju, prijateljskog stiska ruke, uvijek fine i tople rijeci za svakoga, uvijek pomoci ako se moze, kakav je bio Safet Behram.... Ti ljudi ne umiru kada im prestane srce da kuca... O njima se i dalje godinama prica , razne dogodovstine , kako je dobro pravio japrak, pa sakavce , pa kako je cesto da i na veresiju iako si i ti i on znali da neces nikad platiti i jos puno malih i sitnih stvari sto zivot znace.
Tesko breme imas moj drug Dena... Kad kazem tesko, mislim na sve dobre stvari sto je rah. Safa uradio , podijelio onima koji nemaju i sve one tople ljudske rijeci podrske koje je rekao.
Ali, ti to opravdavas svakim tvojim danom...I tvoja Nerma i djeca idu istim stopama. Sa pravom, moj drug, mozete proci Mostarom i dignuti glavu jer nigdje, ama bas nigdje, niste osramotili vaseg Safu. Ti si i dalje "Safin mali" iako imas dosta godina. Poslije Tebe ce tvojoj djeci govoriti "a ti si Denina ?? I otac i dedo su ti bili pravi ljudi".. To treba zasluziti moj drug a ti si na pravom putu.
Rah. Safu sam poznavao...A koji Mostarac ga nije poznavao?? Uvijek je bio drag gost gdje god bi dosao. Uvijek se nalazilo mjesto za svakim stolom za njega. Svi su htjeli imati takvog covjeka za svojim stolom. To se ne moze kupiti, bar ne u Mostaru, to vrlo dobro znas moj drug.
Kada sam bio ljetos u Mostaru, posjetio sam mezar mog brata a u blizini je i Safin mezar. Zahvalio sam mu se za sve trenutke koje smo proveli u Mostaru uz jednu El Fatihu..
Neka ti je vjecni rahmet Safete, zasluzio si... El Fatiha

___________________________________________________________________ "Cega se pametan stidi , tim se budala ponosi" .. Ramadan Asovic
broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Ricina dana 12-30-2013 u 11:25.
|