Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 17 18 19 [20] 21 22 23 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
-Svjetlost- -Svjetlost- is a Male
raja

Poruka: 1736
pokretac teme Thread Started by -Svjetlost-

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

citat od green:

samo izvlaèim turbo-folk vjernike na površinu kanalizacije... 21.gif
    ovakvi æe uništiti vjeru, religiju, sve... za sto godina æe relegije biti folklor, prošlost kao egipatkse piramide

džes, šta ima :) izvlaèivaš

13.gif samo ti izvlaèi

10-29-2013 13:45 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

kod nas pola vehabija s JNA tetovažama po rukama

10-29-2013 13:53 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

Poruka: 13977

..pogresno je nazivati ljude turbo folk vjernicima ili vjernicima na baterije ,misleci na ljude koji su se umjesto drogi alkoholu kcki i oholom zivotu okrenuli vjeri ,jer u vjeru se ulazi svjesno sa dushom i srcem i u vjeru ne ulazish pod prisilom

..zbog toga ja ne volim kad neko tako etiketira ljude

..green nema staorsjedioca u vjeri ,znaci za tebe su samo vjernici oni prije 92 .

..svako ima pravo da bude u bilo kojoj vjeroskoj sekti i sve dotle dok ne ugrozava tebe ,mene i okolinu ne bi se trebalo govoriti da neko nekoga izvlaci iz kanalizacije .

..na kojem to ti uzvishenom polozaju stojish kad te zapala ta funkcija da ih ti vadish iz kanalizacije ,zar nije to neko drugi mogo raditi ,nije ti to neki poso 13.gif

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

10-29-2013 14:07 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

Poruka: 3132

ma i ja tako
    podjem na dzumu pa kad vidim ko sve ide u dzmiju ja onda u kafic
    pa ja bolje mi je tamo sjedit sa rajom

ili on ramadan dodje pa kad vidim ko sve posti, ta ce oni postit

ili jos gore hadzdz, kad vidim ko sve ide na hadzdz

ja znam jednog ima istetovirano TITO

10-29-2013 14:09 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    berber berber is a Male
    moforaja

Poruka: 4851

Svi smo mi Vehabije!

10-29-2013 14:20 berber is offline Pregledaj poruke od berber Dodaj berber u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

citat od berber:

Svi smo mi Vehabije!

i ja bih bio "Vehabija" ali kad vidim ko je sve u "Vehabijama"

10-29-2013 14:33 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    berber berber is a Male
    moforaja

Poruka: 4851

Moje misljenje je da je super sto su se izvukli iz droge,alkohola i samounistavanja pa makar postali
    ne znam kakvi lazni vjernici.
    Svako ima svoje razloge sto ide u dzamiju i nikad nece biti svi perfektni,niti se to gleda u drugim vjerama,samo u Islamu.

10-29-2013 14:35 berber is offline Pregledaj poruke od berber Dodaj berber u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

U sljedecem broju KLix-a ili Habera:

Imam nadrogiran i dibidus istetoviran drzo hutbu o stetnosti droge

10-29-2013 14:36 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

i ja bih se tetoviro al se bojim igle
    isti problem i sa drogiranjem,

a ja

religija je opijum za narodzakotusio.gif

10-29-2013 14:41 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    raja

citat od berber:

Svi smo mi Vehabije!

Sad ce Taxi reci da smo svi pederi 13.gif

10-29-2013 15:47 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
    taxi taxi is a Male
    Liska mjeseca avgusta

Poruka: 18290

taxi pederu

10-29-2013 16:05 taxi is offline Posalji Email za taxi Pregledaj poruke od taxi Dodaj taxi u listu prijatelja
      green green is a Male
      Super Moderator

ne govorim ja o nekima koji su se izvukli iz ralja droge... nego su i dan-danas u njoj, a istovremeno i podvrnutih tola...

10-29-2013 16:19 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
        pravimostarac
        SexNepoznat

Biti u drogi a pripadati "extremnom" pokretu je vise nego iracionalno ponasanje
        kako objasniti takvo ponasanje i koja je svrha takvog ponasanja

10-29-2013 16:29 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
        vjetar vjetar is a Male
        moforaja

..vi malo od muhe pravite medjeda ,ja sumnjam da poznajete slucajno vise od jednog mane od dva takva primjera..na osnovu par primjera sve ostalo generalizujete da je to odlika vehabiskog pokreta ..sta reci za ljude koji drze kriz na vratu ubijaju siluju i drogiraju se ..

10-29-2013 16:36 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
        vjetar vjetar is a Male
        moforaja

..zasto nikad green i ostala ekipa kriticara vehabizma i islamske religije ne pronadjete nekog studenta medicine ili covjeka koji radi i doprinosi drustvu na jedan normalan nacin i koji nosi kratke tole ,nije mi jasno kako uvjek trazite najekstremnije likove i onda ih sa puno zara unosite u diskusiju i kroz te ljude dajete ocjenu neke religije ili sekte ..ja poznajem masu ateista to jeste ljudi koji nisu optereceni religijom ,jednostavno ih ne zanimaju ta poredjenja i trazenja negativnih pojedinaca u nekoj vjeri ,ja ateistu zamisljam da prica na jedna neutralan nacin ,vas par ovde na forumu ko fol nije briga za religiju a najvishe pricate i pishete o istoj ..ili svoju odbojnost ili mrznju prema nekoj vjeri iznosite kroz jedan takav losh primjer ..dajte jednom nadjite pozitivne likove ,ima i obrazovanih i skolovanih vehabija ,to sto je neko izabro da nosi kratke tole to ne mora da znaci da je on potencionalni terorista u vashem gradu i covjek kojega sa sumnjom neporvjerenjem prezirom doziljavate

10-29-2013 16:51 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
        pravimostarac
        SexNepoznat

Pozitivni primjeri nisu interesantni

potrebno je preko negativnih primjera unijeti odbojnost, prezir i mrznju
        problem je sto pojedinci neznaju fundamentalne principe vjere pa onda probleme kulture smatraju vjerskim problemom

10-29-2013 17:03 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
        green green is a Male
        Super Moderator

šta æu kad ne znam za pozitivne primjere...
        ili evo jednog pozitivnog primjera... komšija, ugledan graðanin, prièa svojim unucima kako treba potopiti muhu još dublje, kada ova upadne u tanjir èorbe... jer je to zapisano u hadisu...

ili im prièa kako je Muhammed a.s. izletio kroz prozor i kružio po okolnim brdima, pa malo do sedmog neba, pa nazad...

eto dva pozitivna primjera u 21. vijeku

10-29-2013 17:43 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
          raja

citat od green:

šta æu kad ne znam za pozitivne primjere...
            ili evo jednog pozitivnog primjera... komšija, ugledan graðanin, prièa svojim unucima kako treba potopiti muhu još dublje, kada ova upadne u tanjir èorbe... jer je to zapisano u hadisu...

ili im prièa kako je Muhammed a.s. izletio kroz prozor i kružio po okolnim brdima, pa malo do sedmog neba, pa nazad...

eto dva pozitivna primjera u 21. vijeku

Covjek nadje ono sto trazi…

Moze li jedno pitanje Green…
            Pripisujes li se
          Islamu ako te neko pita koje si vjere?

10-29-2013 17:56 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
          raja

citat od vjetar:

..zasto nikad green i ostala ekipa kriticara vehabizma i islamske religije ne pronadjete nekog studenta medicine ili covjeka koji radi i doprinosi drustvu na jedan normalan nacin i koji nosi kratke tole ,nije mi jasno kako uvjek trazite najekstremnije likove i onda ih sa puno zara unosite u diskusiju i kroz te ljude dajete ocjenu neke religije ili sekte ..ja poznajem masu ateista to jeste ljudi koji nisu optereceni religijom ,jednostavno ih ne zanimaju ta poredjenja i trazenja negativnih pojedinaca u nekoj vjeri ,ja ateistu zamisljam da prica na jedna neutralan nacin ,vas par ovde na forumu ko fol nije briga za religiju a najvishe pricate i pishete o istoj ..ili svoju odbojnost ili mrznju prema nekoj vjeri iznosite kroz jedan takav losh primjer ..dajte jednom nadjite pozitivne likove ,ima i obrazovanih i skolovanih vehabija ,to sto je neko izabro da nosi kratke tole to ne mora da znaci da je on potencionalni terorista u vashem gradu i covjek kojega sa sumnjom neporvjerenjem prezirom doziljavate

To su samo osobe koje su nesigurne u svoje JA (100%) zato se i loze … i za njih je svako vehabija…. i hodze i sufije i drogerasi i politicari,

Meni je drama smjesno kada ekstremne ateiste pokusavaju da dokazu kako su neki vjernici ekstremni a oni su 5 puta gori i ruznijeg govora i ponasanja…...

10-29-2013 18:01 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
          green green is a Male
          Super Moderator

neæemo sad iznosit neistine... gdje si vidio da ja nešto ružno kažem?
          druga je stvar što ti nisi objektivan, i po tebi je ružno to što se sprdam sa muhom u tanjiru, nekog pastira od prije hiljadu i po, dvije hiljade godina...

koji je, istina, bio genijalac...

èim 2 hiljade godina mislioni ljudi ne smiju provjeriti istinitost muhe u tanjiru, jbg...

to nije ružan govor... to je govor razuma, ali ti si opijen i ošamuæen... hipnotisan i to jesva suština

10-29-2013 18:13 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
            Stranica (95): « prva ... « prethodna 17 18 19 [20] 21 22 23 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
            Postavi novu temu Odgovori
            Go to:
            preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com