-Svjetlost- 
raja

Poruka: 1736
pokretac teme
 |
|
|
09-17-2013 18:52 |
|
prowler2 
moforaja

Poruka: 5249
 |
|
|
09-17-2013 19:49 |
|
-Svjetlost- 
raja

pokretac teme
 |
|
Ne kontam prowlera , greena i bridge keepera . S kojom namjerom dolaze na teme o Islamu ? Samo da trolaju i vrijedjaju . Zasto se mucite jadnici , nasu vjeru u Allaha niko od vas ne moze pokolebati . Mi vas ne ppokusavamo obratiti jer to mi ne mozemo . Dzabe trosenje vremena
ignorisanje i nastaviti sirenjem istine... a nek oni vrijedjaju i nek se rugaju ta u Kur'anu su opisani tako ...
Al Baqarah,
212. Nevjernicima se život na ovome svijetu èini lijepim i oni se rugaju onima koji vjeruju. A na Sudnjem danu biæe iznad njih oni koji su se Allaha bojali i grijeha klonili. – A Allah daje u obilju onome kome On hoæe, bez raèuna.
213. Svi ljudi su saèinjavali jednu zajednicu, i Allah je slao vjerovjesnike da donose radosne vijesti i opomene, i po njima je slao Knjigu, samu istinu, da se po njoj sudi ljudima u onome u èemu se ne bi oni slagali. A povod neslaganju bila je meðusobna zavist, baš od onih kojima je data Knjiga, i to kada su im veæ bili došli jasni dokazi; i onda bi Allah, voljom Svojom, uputio vjernike da shvate pravu istinu o onome u èemu se nisu slagali. – A Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoæe.
|
|
09-20-2013 20:28 |
|
prowler2 
moforaja

Poruka: 5249
 |
|
Ne kontam prowlera , greena i bridge keepera . S kojom namjerom dolaze na teme o Islamu ? Samo da trolaju i vrijedjaju . Zasto se mucite jadnici , nasu vjeru u Allaha niko od vas ne moze pokolebati . Mi vas ne ppokusavamo obratiti jer to mi ne mozemo . Dzabe trosenje vremena
ignorisanje i nastaviti sirenjem istine... a nek oni vrijedjaju i nek se rugaju ta u Kur'anu su opisani tako ...
Al Baqarah,
212. Nevjernicima se život na ovome svijetu èini lijepim i oni se rugaju onima koji vjeruju. A na Sudnjem danu biæe iznad njih oni koji su se Allaha bojali i grijeha klonili. – A Allah daje u obilju onome kome On hoæe, bez raèuna.
213. Svi ljudi su saèinjavali jednu zajednicu, i Allah je slao vjerovjesnike da donose radosne vijesti i opomene, i po njima je slao Knjigu, samu istinu, da se po njoj sudi ljudima u onome u èemu se ne bi oni slagali. A povod neslaganju bila je meðusobna zavist, baš od onih kojima je data Knjiga, i to kada su im veæ bili došli jasni dokazi; i onda bi Allah, voljom Svojom, uputio vjernike da shvate pravu istinu o onome u èemu se nisu slagali. – A Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoæe. Ovo je ta demagogija. ... Rugaju Islamu ??? I ti si izgleda isti kao I Sema.
|
|
09-20-2013 20:49 |
|
-Svjetlost- 
raja

pokretac teme
 |
|
Al Baqarah,
213. Svi ljudi su saèinjavali jednu zajednicu, i Allah je slao vjerovjesnike da donose radosne vijesti i opomene, i po njima je slao Knjigu, samu istinu, da se po njoj sudi ljudima u onome u èemu se ne bi oni slagali. A povod neslaganju bila je meðusobna zavist, baš od onih kojima je data Knjiga, i to kada su im veæ bili došli jasni dokazi; i onda bi Allah, voljom Svojom, uputio vjernike da shvate pravu istinu o onome u èemu se nisu slagali. – A Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoæe. Ovo je ta demagogija. ... Rugaju Islamu ??? I ti si izgleda isti kao I Sema.
To su ti Kur'anski ajetu u prevodu znacenja... ti se slagao ili ne to je tvoj izbor...
|
|
09-20-2013 21:17 |
|
-Svjetlost- 
raja

pokretac teme
 |
|
Valja. Ekstremiste mrzim .
Prowler haj Allah ti dao svako dobro poslusaj ove ajete (stavi slusalice ako imas)
evo i prevoda znacenja ajeta...
Reci: "O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah æe, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prašta i On je milostiv."
I povratite se Gospodaru svome i pokorite mu se prije nego što vam kazna doðe - poslije vam niko neæe u pomoæ priskoèiti.
I slijedite ono najljepše, ono što vam Gospodar vaš objavljuje, prije nego što vam iznenada kazna doðe, za èiji dolazak neæete znati,
da èovjek ne bi uzviknuo: "Teško meni, koliko sam samo dužnosti prema Allahu propustio, èak sam se i izrugivao!" -
ili da ne bi rekao: "Da me je Allah Pravim putem uputio, sigurno bi se Njegove kazne saèuvao",
ili da ne bi rekao kad doživi patnju: "Da mi se samo vratiti - dobra djela bih èinio!"
"Nikada! Dolazile su ti pouke Moje, pa si ih poricao i oholio se, i nevjernik si bio."
Na Sudnjem danu vidjeæeš pocrnjela lica onih koji su o Allahu laži govorili. A zar u Džehennemu neæe biti boravište oholih?
Allah æe spasiti one koji su njegova nareðenja izvršavali, a Njegovih se zabrana klonili, i oni æe postiæi ono što su željeli; zlo ih se neæe doticati i oni neæe tugovati.
Allah je Stvoritelj svega i On upravlja svim...
|
|
09-20-2013 22:38 |
|
|
|
 |
|