|
|
abraxas
moforaja
Poruka: 6999
|
|
|
03-25-2012 15:46 |
|
Custa
avenija kruzno
Poruka: 110
|
|
Davnih sedamtesetih trenirao sam atletiku.Sefko mi je bio trener.Zaboravih mu prezieme ali znam da je predavao fisicko u gradjevinskoj.Dusu nam je vadio.Od raje se sjecam Goje Simica 1500 metara,Rajko Lovric- koplje,Marka-kugla.Ja sam trcao 100,200 metara i bacao koplje.Bila su to fina vremena bez politike,djeljenja i drugih sranja.
Evo nabrojacu neka imena raje koja su trenirala atletiku tih kasnih sedamdesetih, da ova mladja raja ne kazu da u Mostaru nije bilo atletike. Imali smo i tri drzavna rekordera i sve troje su zavrsili karijeru u beogradskom Partizanu: Amra Temim - skok u vis (194cm), Danial Temim - skok u vis (227cm) i Zeljko Aras - 100m (10.5s). Tu su jos bili Gojko Simic (800 i 1500m), Zijo Grizovic, Marko Tadic, Fadil Govedari (skok u dalj), Senko Balavac (400m), Zdenko Vojvodic (troskok), Davor Pehar (100m i dalj), Vladica Djurkovic i Teo Tomic (skok u vis), Srecko Glibic, Luka Colovic (5000m), vjecni kopljas Slavko Lovric i mnogi drugi. Ova ekipa je prvi put pocela pobjedjivati Zelju, Sarajevo, Slobodu na ekipnim takmicenjima, koji su bili uvjek jaci od nas.
Treneri su bili; rahm.Adil Eminagic, Muja Isovic, Ismet Kevelj, Drago Loncar i Arslan Derviskadic. Legendarni ekonom: Isma Tuce.
|
|
03-26-2012 17:20 |
|
|
|
|
|