REALISTA 
samo sto nisam

Poruka: 1375
 |
|
|
09-07-2011 13:14 |
|
|
ne boj se, neoliberalizam je vec dosao. uskoro ce, za 20, 3o godina biti apsolutno nebitno ko je gdje rodjen, nee bvise biti podjela po nacijama nego po generalnim sponzorima.
tako ces npr na svjetskom prvenstvu u fudbalu za 30-ak godina gledati duel izmedju pepsi i koka kole, dok ce se za trece mjesto boriti oni fudbaleri ciji je generalni sponzor mc donalds protiv onih kojima je sponzor npr ikea.
pogledaj smao pravila u engleskoj. vsaki ce ti fudbaler iz bilo kojeg dijela svijeta, uzeti neciji pasos, da bi imao dovoljno igara u repki na svom kontu inace npr nece moci u engleskoj da igra
evo ti primjer klea iz parttizana, na brzinu prihvatio ponudjen pasos i molio Boga da zaigra u repki, jer mu je to bitna stavka u profesionalnom CV-ju....to je taj fazon
|
09-07-2011 13:20 |
|
|
grijesis.
uopste nas ne jebe hiljadu godina.
jebe nas manje od stotinjak, a to je treptaj u oku istorije.
sjeti se samo serije aleksa santica. njegove npr pesme srbiji, koju je posvetio vojvodi zivojinu misicu.
u danasnje vrijeme bi neko ko velica vojvodu misica bio sigurno okarakterisan kao velikosrbin ili, na neki nemogu nacin kao procetnicki ?! a vidis, tad je aleksa, koji je s ponosom fes nosio, pjevao o tome....
stoga, nacionalizam u ovom obliku koji mi imamo ovde, je relativno nova i mlada bolest. kao i svaka mlada bolest, ima najgoru fazu...nakon toga dolazi period privikavanja na sopstveni nacion, pa onda i izlecenje od bolesti.
|
09-07-2011 13:45 |
|
|
evo.
da li bi ti ovakvu pjesmu danas okarakterisoa kao nacionalisticku?? a svi se aleksi divimo i govorimo kako je on veliki mostarac..sto i jeste. veci od svih nas definitivno.
PESMA SRBIJI
Vojvodi Živojinu Mišiæu
Hvala ti Srbijo lepa!
O munju tvojih megdana
Razbili su se crni oblaci tiranskih orda.
Iz krvi dece Ti divne stabla su izrasla gorda,
I gle, s jabukom životodajnom,
Pred naše ikone stare, sa njinih džinovskih grana
Spusti se anðeo beli pod oreolom sjajnom,
Pojuæi dela tvoja!
Srbijo, vere je Tvoje
Ogrej'o požar evo srušena srca i bona -
I gde su rujine bile, oltari trokubi stoje,
I blesci kandelabra
Po stubovima pljušte i zvuci visokih zvona
U svodu radosno grme, Srbijo lepa i hrabra,
Pojuæi dela Tvoja!
Luèem, k'o zora bela,
Ozarila si puste peæine našega roblja;
I s hridi ponora mraènih, s plesnivih ploèa groblja,
Ti si nas vratila svije'
Na Vrhe pune sunca, plodova, pesme i vrela,
Gde šarac nogom kopa i Marko kraj koplja pije,
Pojuæi dela Tvoja!
Osana! S kapom u ruci,
Mi pristupamo i Tvoje, Srbijo, ljubimo skute!
Sada smo deca Tvoja, pa duše dece obuci
U tvoju lepotu zore!
I daj im krila nek' lete, tamo, na svetle pute,
Tamo, za belim orlom gde slave vrhovi gore!
1920.
ALEKSA ŠANTIÆ
|
09-07-2011 13:46 |
|
|
|
 |
|