the morz 
brato

Poruka: 618
pokretac teme
 |
|
|
10-09-2009 18:13 |
|
the morz 
brato

pokretac teme
 |
|
Skip to content
Blic Vijesti
Svim graðanima Bosne i Hercegovine èestitamo 1. mart Dan nezavisnosti.
.>> Poèetna Vijesti Urucivanje dopisa SPOMEN CESMA DONJA MAHALA PoèetnaVijestiO udruženjuKontaktGdje je MahalaVideoFotoDownload
Odluka o osnivanju
Odluka o zastupanju
Statut Udruženja
Uèlanjenje
SPOMEN CESMA DONJA MAHALA
Na inicijativu Udruženja graðana “Sinovi Mahale” Mostar pokrenut je projekat rekonstrukcije javne èesme u Donjoj Mahali odnosno gradnje spomen èesme u znak sjeæanja na šehide i poginule pripadnike Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.
Pošto su za izgradnju potrebna znatna finansijska sredstva, Odbor za izgradnju spomen èesme ovim putem se obraæa svim prijateljima da daju svoj doprinos u završetku ovog projekta i oèuvanja uspomene na herojsku borbu i odbranu Donje Mahale, grada Mostara i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.
Svoje donacije možete uplatiti:
• Vakufska banka dd Sarajevo, Glavna filijala MO Mostar
Žiro raèun: 1604608500014445
Svrha doznake: spomen èesma 5337-00-468313
Udruženje graðana Sinovi mahale
• Lièno u prostorijama UG “Sinovi Mahale”, Gojka Vukoviæa 65 D
• Uplate iz inostranstva:
Korespondentne banke: COMMERZBANK AG 60261 Frankfurt Am Main, Germany SWIFT: COBADEFF
Banka korisnika: Vakufska banka dd Sarajevo M. Tita 13, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Account number: 400 8768137
SWIFT: VAKUBA22
Korisnik: Vakufska banka dd Sarajevo Glavna filijala MO Mostar 1604608500014445
Konto: 5337-00-468313
Sinovi mahale Mostar
Tel. ,
E-mail: email adresa je zaštiæena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuèili Javascript
Od važnijih dosadašnjih aktivnosti izdvajamo:
- dobijanje podrške za realizaciju projekta od strane organizacija proisteklih iz rata 92-95
- formiranje Odbora za izgradnju spomen èesme, predsjednik odbora Miro Salèin, zamjenik Æamil Popovac, sekretarica Odbora Paula Popovac
- završetak idejnog projekta od strane Projektnog biroa "Stari grad" Mostar, direktor Nedžad Æupina
- otvaranje namjenskog žiro raèuna sa pravom raspolaganja sredstvima od strane Mire Salèina i Æamila Popovca
- poèetak marketinških aktivnosti na promociji projekta i prikupljanju novèanih sredstava
- predat zahtjev Gradu Mostaru za urbanistièku saglasnost
Odbor za izgradnju spomen èesme
U narednom periodu ova vijest æe po potrebi biti ažurirana, update.
« Prethodna
[ Natrag ] .HomeKontaktVijestiLinkovi
Copyright © 2010 Sinovi Mahale. Designed by skype.ba
___________________________________________________________________ www.sinovimahale.ba
|
|
03-01-2010 20:10 |
|
Mo_NavijaC 
Mister 07

Poruka: 1176
 |
|
|
04-12-2010 23:57 |
|
|
VOZDRA RAJA,
EVO DA SE I JA KAO PREDSJEDNIK UG SINOVI MAHALE JAVIM I DA DAM PAR INFORMACIJA. MI SMO NA NASU STANICU I NA TEMU "Moforaja-donacije" POZIVALI SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA NAM POMOGNU U REALIZACIJI PAR PROJEKATA KOJI SU BILI ZNACAJNI ZA NAS SPORTSKO-REKREATIVNI CENTAR SINOVI MAHALE:
-IZGRADNJA IGRALISTA ZA ODBOJKU NA PJESKU
-MJENJANJE CELICNIH MATA I KUPOVINA MREZA KOJA CE SE POSTAVITI OKO IGRALISTA DA LOPTE NE IDU U NERETVU
-IGRALISTE NA PIJESKU ZA ODBOJKU KOJE SMO NAPRAVILI I TO NAS JE IGRALISTE KOSTALO 3500 KM
-KUPILI SMO I PROMJENILI I OFARBALI MATE ; KUPLJENE SU I MREZE I CEKAMO PROLJECE DA IH POSTAVIMO. VRIJEDNOST OVOG PROJEKTA JE 4000KM, A PARE NAM JE DONIRAO I UPLATIO NA RACUN NAS EMIR SPAHIC, KAPITEN REPREZENTACIJE BiH KOJI JE DOSAO DA NAS POSJETI A DOVEO GA JE NAS KOMSIJA ERMIN JAZVIN, INACE KOSARKASKI BH-REPREZENTIVAC
-
UG SINOVI MAHALE JE PRIJE DVIJE GODINE POKRENULO INCIJATIVU- REKONSTRUKCIJU JAVNE CESME KOJA JE NEKAD BILA U DONJOJ MAHALI
(BILO JE JOS JAVNIH CESAMA U DONJOJ MAHALI) KOJA BI UJEDNO BILA SPOMEN CESMA ZA SVE SEHIDE DONJE MAHALE; TO JE NAJMANJE STO SMO MOGLI UCINITI ZA NASE DRAGE SEHIDE, RAHMET IM LJEPOJ DUSI. BOGU DRAGOM HVALA I OVAJ PROJEKAT JE REALIZOVAN I CESMA JE DATA SVIM GRADJANIMA DONJE MAHALE, GRADA MOSTARA I PUTNICIMA NAMJERNICIMA. VRIJEDNOST OVOG PROJEKTA JE 40000 KM. PARE SU SE SKUPLJALE NA SVE MOGUCE NACINE; UPLACIVALI SU GRADJANI MAHALE, MOSTARA, RAZNE INSTITUCIJE ,FIRME, SKOLE, FAKULTETI PRIVATNICI PODUZENTNICI, NASA DIJASPORA I BOGU HVALA CESMA JE TU GDJE I TREBA DA BUDE I PRELJEPA JE.
MI DOBIJAMO POHVALE I LJEPE RIJECI NA RAD UDRUZENJA I ZAHVALJUJEM NA PODRSCI I LJEPIM RIJECIMA.
OVOM PRILIKOM POZIVAM SVU RAJU KOJA ZELE DA NAM POMOGNU NA BILO KOJI NACIN DA NAS KONTAKTIRAJU PUTEM NASE STRANICE WWW SINOVIMAHALE.BA. VELIKI SELAM NASEM DRAGOM RICINI I NJEGOVOJ ZENI KAO I BEHRAM DENISU I NJEGOVOJ FAMILIJI KOJI SU UVIJEK UZ NAS. MOZETE IH KONTAKTIRATI I DOGOVORITI SE ZA DONACIJU NASEM UDRUZENJU JER SU ONI VEC POMAGALI I ZNAJU KAKO TO IDE. RICINA IMA I NEKIH STVARI ZA UDRUZENJE A PROBLEM JE TRANSPORT; POSTOJI MOGUCNOST DA TA POMOC DODJE DO UDRUZENJA SAMO JE POTREBNO MALO ORGANIZACIJE DA BI OBRADOVALI I NASU I VASU DJECU. HAJMO CILAC, SKEJO CICA I OSTALA RAJA CUJTE SE SA RICINOM I POMOZITE SINOVIMA MAHALE:)STA NAM JE POTREBNO SU LOPTE, DRESOVI, SUSKAVACI- NEK NEKO POKRENE AKCIJU- NADAM SE DA CETE OBRADOVATI DJECU I UJEDNO POMOCI UDRUZENJU SINOVI MAHALE. NEMOJTE SAMO NAS HVALITI:)
POSJETITE NASU STRANICU I JAVITE SE:)
SELAM RICINI I NJEGOVOJ ZENI, BEHRAM DENISU I NJEGOVOJ FAMILIJI KOJI SU PREPOZNALI RAD UDRUZENJA I KOJI NAM POMAZU BUJRUM NA KAFU:)
PREDSJEDNIK UDRUZENJA GRADJANA
SINOVI MAHALE
PASIC DZEVAD
|
|
10-07-2010 14:01 |
|
the morz 
brato

pokretac teme
 |
|
|
03-14-2011 22:21 |
|
Ricina 
raja

Poruka: 1918
 |
|
Mostar august-septembar 2011 |
|
Kao sto sam napisao ranije... Ovog ljeta idem sa kombijem samo da mogu ponijeti sto vise. Tu je oprema za "Lokose" , "Sinove mahale" , "Prijatelje zivotinja"-hrana , i jos neke stvari.
Za Sinove mahale sam pripremio oko 20-30 fudbala, stereo liniju, jedan TV ako im bude trebao, sportski pribor i jos toga...
Dresovi i suskavci su skupi pa bih molio raju da mi pomogne oko toga... Ja cu kroz Njemacku i Austriju pa ako neko ima uz put dresove i suskavce, javite se.
U dogovoru je jos oko 15-20 "rulatora" pa cu i to ponijeti. Bice oko 1,5 tona stvari ali mi nece biti zao da vozim jer je to za nasu mostarsku raju.
Imate fore do jula mjeseca pa ko hoce da ucestvuje sa donacijom u parama , koje cu uruciti u Mostaru,neka mi se javi na PP. Meni ne treba para za ono sto cu ja kupiti niti za troskove prevoza, samo bih volio da skupim nesto da odnesem u "Sunce" , i jos gdje treba.... Nemojte reci da niste znali na vrijeme..
Pozdrav Ricina
___________________________________________________________________ "Cega se pametan stidi , tim se budala ponosi" .. Ramadan Asovic
broj ispravljanja poruke: 4, zadnji put od strane Ricina dana 04-02-2011 u 21:24.
|
|
03-27-2011 15:59 |
|
|
Samo da nesto kazem forumasima; ja sam Dzevad Pasic, presjednik sam udruzenja gradzana "Sinovi Mahale" i ponosim se s tim. Osnovani smo 2006. god. i za ovo vrijeme smo napravili dosta; toga sve mozete vidjeti na nasoj stranici wwwsinovimahale.ba Pocurite malo, ja znam da vas dosta moze pomoci udruzenju, naravno ako zelite- nama je dobro dosla svaka pomoc, bila materijalna( lopte dresovi suskavci markeri tene itd) ili finasijska, fino neko na sebe preuzme skupljanje para i kad dodje u Mostar na odmor svrati do nas u udruzenje- adresa i telefoni pisu na nasoj stranici. Ima raje koji nama pomazu: cika Nedzad (Ricina) dolazi ovo ljeto sa kombijem i donosi nam vrijedne stvari za udruzenje. Vidim da vas poziva da i vi ucestvujete u donaciji za Sinove Mahale- malo se ukljucite dobro je dobro ciniti u svom zivotu covjek se osjeca ljepse kad zna da je pomogao nekom. Pozivam vas da se cujete sa Nedzadom i pomognete nam. Hajmo mostarci, bosanci, hercegovci ucinite pravu stvar donirajte za Sinove Mahale- javite se Nedzadu Pozdravljam, selamim vas ma gdje god bilI, kad budete u Mostaru, svratite do nas na pice i kafu.
|
|
04-02-2011 19:28 |
|
|
Dragi moji forumasi, bosanci hercegovci i moji dragi mostarci, ja sam Dzevad Pasic i vodim i brinem se o UG Sinovi Mahale. U 5 nepunih godina postojanja napravili smo niz predivnih stvari za svoj grad Mostar, svoju mahalu i nasu malu raju. O nasim aktivnostima i uspjesima mozete citati na nasoj stranici wwwsinovimahale.ba, izadzite i uvjerite se. Zelio bih se zahvaliti nekolicini ljudi koji su nam pomagali do sada; jednog cu izdvojiti a to je nas dragi i bez dlake na jeziku, nas mostarac, cernicka raja Nedzad(Ricina). Ko nam zeli pomoci ima nacina da to uradi al nemojte govoriti mi hocemo a neznamo kako- evo vam prilike da nam pomognete. Svi koji to zele, mogu kontaktirati Ricinu i pomoc- donacija za Sinove Mahale stici ce do nas jer Ricina dolazi na lJeto i donosi nam vec neke stvari koje nam je namjenio. Nama ne trebaju pare vec slijedece: sportska oprema, fudbal,i lopte za odbojku, kosarku, dresovi,suskavci, markeri, rekviziti za trening: cunjevi, plasticne boce, ruksaci- torbe za djecu kad idu na izlet, djecije igracke, plasticne kante, lopatice, ljuljacke, lego kockice- slagalice za neretvu, valjo bi nam jedan gumeni camac sa veslima za neretvu kad upekne celopek; ovo nam sve treba. Izadjite na nasu stranicu i vidjet cete o cemu vam pisem.Ja vam se zahvaljujem ispred 50 djecaka i djevojcica jer se nadam da cete nam pomoci. Nemojte da bude iz supljeg u prazno; pomozite maloj raji, znam da mozete. Hvala vam i dodzite kad mozete do nasih prostorija.
|
|
04-13-2011 17:48 |
|
|
|
 |
|