samo izvlaèim turbo-folk vjernike na površinu kanalizacije...
ovakvi æe uništiti vjeru, religiju, sve... za sto godina æe relegije biti folklor, prošlost kao egipatkse piramide
..pogresno je nazivati ljude turbo folk vjernicima ili vjernicima na baterije ,misleci na ljude koji su se umjesto drogi alkoholu kcki i oholom zivotu okrenuli vjeri ,jer u vjeru se ulazi svjesno sa dushom i srcem i u vjeru ne ulazish pod prisilom
..zbog toga ja ne volim kad neko tako etiketira ljude
..green nema staorsjedioca u vjeri ,znaci za tebe su samo vjernici oni prije 92 .
..svako ima pravo da bude u bilo kojoj vjeroskoj sekti i sve dotle dok ne ugrozava tebe ,mene i okolinu ne bi se trebalo govoriti da neko nekoga izvlaci iz kanalizacije .
..na kojem to ti uzvishenom polozaju stojish kad te zapala ta funkcija da ih ti vadish iz kanalizacije ,zar nije to neko drugi mogo raditi ,nije ti to neki poso
ma i ja tako
podjem na dzumu pa kad vidim ko sve ide u dzmiju ja onda u kafic
pa ja bolje mi je tamo sjedit sa rajom
ili on ramadan dodje pa kad vidim ko sve posti, ta ce oni postit
ili jos gore hadzdz, kad vidim ko sve ide na hadzdz
ja znam jednog ima istetovirano TITO
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
i ja bih bio "Vehabija" ali kad vidim ko je sve u "Vehabijama"
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
Moje misljenje je da je super sto su se izvukli iz droge,alkohola i samounistavanja pa makar postali
ne znam kakvi lazni vjernici.
Svako ima svoje razloge sto ide u dzamiju i nikad nece biti svi perfektni,niti se to gleda u drugim vjerama,samo u Islamu.
___________________________________________________________________ nema vise ni tepe
Imam nadrogiran i dibidus istetoviran drzo hutbu o stetnosti droge
i ja bih se tetoviro al se bojim igle
isti problem i sa drogiranjem,
a ja
religija je opijum za narod
Biti u drogi a pripadati "extremnom" pokretu je vise nego iracionalno ponasanje
kako objasniti takvo ponasanje i koja je svrha takvog ponasanja
..vi malo od muhe pravite medjeda ,ja sumnjam da poznajete slucajno vise od jednog mane od dva takva primjera..na osnovu par primjera sve ostalo generalizujete da je to odlika vehabiskog pokreta ..sta reci za ljude koji drze kriz na vratu ubijaju siluju i drogiraju se ..
..zasto nikad green i ostala ekipa kriticara vehabizma i islamske religije ne pronadjete nekog studenta medicine ili covjeka koji radi i doprinosi drustvu na jedan normalan nacin i koji nosi kratke tole ,nije mi jasno kako uvjek trazite najekstremnije likove i onda ih sa puno zara unosite u diskusiju i kroz te ljude dajete ocjenu neke religije ili sekte ..ja poznajem masu ateista to jeste ljudi koji nisu optereceni religijom ,jednostavno ih ne zanimaju ta poredjenja i trazenja negativnih pojedinaca u nekoj vjeri ,ja ateistu zamisljam da prica na jedna neutralan nacin ,vas par ovde na forumu ko fol nije briga za religiju a najvishe pricate i pishete o istoj ..ili svoju odbojnost ili mrznju prema nekoj vjeri iznosite kroz jedan takav losh primjer ..dajte jednom nadjite pozitivne likove ,ima i obrazovanih i skolovanih vehabija ,to sto je neko izabro da nosi kratke tole to ne mora da znaci da je on potencionalni terorista u vashem gradu i covjek kojega sa sumnjom neporvjerenjem prezirom doziljavate
potrebno je preko negativnih primjera unijeti odbojnost, prezir i mrznju
problem je sto pojedinci neznaju fundamentalne principe vjere pa onda probleme kulture smatraju vjerskim problemom
šta æu kad ne znam za pozitivne primjere...
ili evo jednog pozitivnog primjera... komšija, ugledan graðanin, prièa svojim unucima kako treba potopiti muhu još dublje, kada ova upadne u tanjir èorbe... jer je to zapisano u hadisu...
ili im prièa kako je Muhammed a.s. izletio kroz prozor i kružio po okolnim brdima, pa malo do sedmog neba, pa nazad...
šta æu kad ne znam za pozitivne primjere...
ili evo jednog pozitivnog primjera... komšija, ugledan graðanin, prièa svojim unucima kako treba potopiti muhu još dublje, kada ova upadne u tanjir èorbe... jer je to zapisano u hadisu...
ili im prièa kako je Muhammed a.s. izletio kroz prozor i kružio po okolnim brdima, pa malo do sedmog neba, pa nazad...
..zasto nikad green i ostala ekipa kriticara vehabizma i islamske religije ne pronadjete nekog studenta medicine ili covjeka koji radi i doprinosi drustvu na jedan normalan nacin i koji nosi kratke tole ,nije mi jasno kako uvjek trazite najekstremnije likove i onda ih sa puno zara unosite u diskusiju i kroz te ljude dajete ocjenu neke religije ili sekte ..ja poznajem masu ateista to jeste ljudi koji nisu optereceni religijom ,jednostavno ih ne zanimaju ta poredjenja i trazenja negativnih pojedinaca u nekoj vjeri ,ja ateistu zamisljam da prica na jedna neutralan nacin ,vas par ovde na forumu ko fol nije briga za religiju a najvishe pricate i pishete o istoj ..ili svoju odbojnost ili mrznju prema nekoj vjeri iznosite kroz jedan takav losh primjer ..dajte jednom nadjite pozitivne likove ,ima i obrazovanih i skolovanih vehabija ,to sto je neko izabro da nosi kratke tole to ne mora da znaci da je on potencionalni terorista u vashem gradu i covjek kojega sa sumnjom neporvjerenjem prezirom doziljavate
To su samo osobe koje su nesigurne u svoje JA (100%) zato se i loze … i za njih je svako vehabija…. i hodze i sufije i drogerasi i politicari,
Meni je drama smjesno kada ekstremne ateiste pokusavaju da dokazu kako su neki vjernici ekstremni a oni su 5 puta gori i ruznijeg govora i ponasanja…...
neæemo sad iznosit neistine... gdje si vidio da ja nešto ružno kažem?
druga je stvar što ti nisi objektivan, i po tebi je ružno to što se sprdam sa muhom u tanjiru, nekog pastira od prije hiljadu i po, dvije hiljade godina...
koji je, istina, bio genijalac...
èim 2 hiljade godina mislioni ljudi ne smiju provjeriti istinitost muhe u tanjiru, jbg...
to nije ružan govor... to je govor razuma, ali ti si opijen i ošamuæen... hipnotisan i to jesva suština