Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » ZABAVA » SPORT » EP 2011. u ko » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (2): « prethodna 1 [2] Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
REALISTA REALISTA is a Male
samo sto nisam

Poruka: 1375

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

I ja idem po toj logici...oni NE ZELE da igraju za BiH jer ne smatraju BiH svojom drzavom iako su rodjeni u njoj...sto je za mene zalosno...stide se odakle su 21.gif
I onda mi je golemo kad kazu kako u fudbalskoj reprezentaciji nema hrvata i srba...pa kako bi i bilo kad svi oni sto vrijede ne zele da igraju za BiH...sta vise i ne priznaju BiH kao svoju drzavu 21.gif
U kosarkaskoj reprezentaciji i ima jer im nema mjesta u Hrvatskoj i Srbiji, pa daj sta das...znaju da je reprezentacija velika odskocna daska za bolju karijeru 21.gif

09-07-2011 13:14 REALISTA is offline Pregledaj poruke od REALISTA Dodaj REALISTA u listu prijatelja
Morpheus
tozzinjo

Poruka: 1137

ne boj se, neoliberalizam je vec dosao. uskoro ce, za 20, 3o godina biti apsolutno nebitno ko je gdje rodjen, nee bvise biti podjela po nacijama nego po generalnim sponzorima.

tako ces npr na svjetskom prvenstvu u fudbalu za 30-ak godina gledati duel izmedju pepsi i koka kole, dok ce se za trece mjesto boriti oni fudbaleri ciji je generalni sponzor mc donalds protiv onih kojima je sponzor npr ikea.

pogledaj smao pravila u engleskoj. vsaki ce ti fudbaler iz bilo kojeg dijela svijeta, uzeti neciji pasos, da bi imao dovoljno igara u repki na svom kontu inace npr nece moci u engleskoj da igra

evo ti primjer klea iz parttizana, na brzinu prihvatio ponudjen pasos i molio Boga da zaigra u repki, jer mu je to bitna stavka u profesionalnom CV-ju....to je taj fazon

...vise sam zaboravio nego sto su mnogi procitali ...

nije mostar vise ona djevojka bujnih njedara, zanosnih kukova i socnih usta. danas je mostar cangrizava stara baba koja se sjeca kako je nekad bila ljepotica.

09-07-2011 13:20 Morpheus is offline Pregledaj poruke od Morpheus Dodaj Morpheus u listu prijatelja
    samo sto nisam

To je vec naucna fantastika za nas ovdje na prostoru bivse Jugoslavije. Ovdje pricamo o nacionalizmu koji nas jebe na Balkanu vec hiljadu godina...

09-07-2011 13:40 REALISTA is offline Pregledaj poruke od REALISTA Dodaj REALISTA u listu prijatelja
    Morpheus
    tozzinjo

grijesis.
    uopste nas ne jebe hiljadu godina.

jebe nas manje od stotinjak, a to je treptaj u oku istorije.

sjeti se samo serije aleksa santica. njegove npr pesme srbiji, koju je posvetio vojvodi zivojinu misicu.

u danasnje vrijeme bi neko ko velica vojvodu misica bio sigurno okarakterisan kao velikosrbin ili, na neki nemogu nacin kao procetnicki ?! a vidis, tad je aleksa, koji je s ponosom fes nosio, pjevao o tome....

stoga, nacionalizam u ovom obliku koji mi imamo ovde, je relativno nova i mlada bolest. kao i svaka mlada bolest, ima najgoru fazu...nakon toga dolazi period privikavanja na sopstveni nacion, pa onda i izlecenje od bolesti.

nije mostar vise ona djevojka bujnih njedara, zanosnih kukova i socnih usta. danas je mostar cangrizava stara baba koja se sjeca kako je nekad bila ljepotica.

09-07-2011 13:45 Morpheus is offline Pregledaj poruke od Morpheus Dodaj Morpheus u listu prijatelja
      Morpheus
      tozzinjo

evo.

da li bi ti ovakvu pjesmu danas okarakterisoa kao nacionalisticku?? a svi se aleksi divimo i govorimo kako je on veliki mostarac..sto i jeste. veci od svih nas definitivno.

PESMA SRBIJI
      Vojvodi Živojinu Mišiæu

Hvala ti Srbijo lepa!
      O munju tvojih megdana
      Razbili su se crni oblaci tiranskih orda.
      Iz krvi dece Ti divne stabla su izrasla gorda,
      I gle, s jabukom životodajnom,
      Pred naše ikone stare, sa njinih džinovskih grana
      Spusti se anðeo beli pod oreolom sjajnom,

Pojuæi dela tvoja!
      Srbijo, vere je Tvoje
      Ogrej'o požar evo srušena srca i bona -
      I gde su rujine bile, oltari trokubi stoje,
      I blesci kandelabra
      Po stubovima pljušte i zvuci visokih zvona
      U svodu radosno grme, Srbijo lepa i hrabra,

Pojuæi dela Tvoja!
      Luèem, k'o zora bela,
      Ozarila si puste peæine našega roblja;
      I s hridi ponora mraènih, s plesnivih ploèa groblja,
      Ti si nas vratila svije'
      Na Vrhe pune sunca, plodova, pesme i vrela,
      Gde šarac nogom kopa i Marko kraj koplja pije,

Pojuæi dela Tvoja!
      Osana! S kapom u ruci,
      Mi pristupamo i Tvoje, Srbijo, ljubimo skute!
      Sada smo deca Tvoja, pa duše dece obuci
      U tvoju lepotu zore!
      I daj im krila nek' lete, tamo, na svetle pute,
      Tamo, za belim orlom gde slave vrhovi gore!

1920.

ALEKSA ŠANTIÆ

09-07-2011 13:46 Morpheus is offline Pregledaj poruke od Morpheus Dodaj Morpheus u listu prijatelja
        abraxas abraxas is a Male
        moforaja

Poruka: 6999

Toza, potpuno se slažem s tobom.

09-07-2011 13:55 abraxas is offline Pregledaj poruke od abraxas Dodaj abraxas u listu prijatelja
        samo sto nisam

Slazem se da nikad veci nacionalizam i fasizam nije bio u istoriji na ovim podrucjima...sta vise, nikad u istoriji nisu bile vece seobe ljudi...a interesantno na kraju 20. vijeka se to desilo 21.gif

09-07-2011 14:23 REALISTA is offline Pregledaj poruke od REALISTA Dodaj REALISTA u listu prijatelja
        Morpheus
        tozzinjo

ne znam..ja to ne gledam kao na nikad veci ili nikad manji...za mene je svaki nacionalizam jednak, protjerao on 200 ljudi iz sela ili 2 miliona. pobio 10 ljudi, 1000 ili milione. ja uvijek kazem - onaj krvnik koji je ubio jednog nenaoruzanog civila, nemocnog starca, zenu ili dijete..pobio bi ih jos milione, samo da je mogao. prema tome , jednak je monstrum i kad ubije jedno nezasticeno lice i kad ih pobije milione

a to za nikad vece seobe ljudi si se malo izletio...

09-07-2011 14:29 Morpheus is offline Pregledaj poruke od Morpheus Dodaj Morpheus u listu prijatelja
          moforaja

Ja kažem nikad veæih divljaka nije doselilo ovamo do stoljeæa sedmog.... 02.gif

09-07-2011 14:31 abraxas is offline Pregledaj poruke od abraxas Dodaj abraxas u listu prijatelja
          moforaja

Opss...pa ovo je tema o košarci. Moderator briši ova naša politièka sranja 10.gif

09-07-2011 14:33 abraxas is offline Pregledaj poruke od abraxas Dodaj abraxas u listu prijatelja
          taxi taxi is a Male
          Liska mjeseca avgusta

Poruka: 18290

Ma samo se vi pepajte.....kad more onaj beduin ,što vi ne bi!?
          Sram ga i stid bilo.

09-07-2011 16:52 taxi is offline Posalji Email za taxi Pregledaj poruke od taxi Dodaj taxi u listu prijatelja
            Stranica (2): « prethodna 1 [2] nove poruke | aktuelne teme | forum
            Postavi novu temu Odgovori
            Go to:
            preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com