|
napisao Yann Martel
bestseller u Canadi,
IZN, javicu ti utiske, mogu ti i proslijedit knjigu kad je procitam posto je ($30 )
Kjiga je prica o zivotu, interesantno smjestena u ruke djecaka Pi, koji se zatekao na pucini, nakon potopa broda kojim je putovao, i s njim su 4 zivotinje. Ja sam tek na pocetku, ali je interesantno.
Dodiruje se religija, filozofija, mnogo se uplicu zivotinje i zivotinjsko carstvo.
Uzece mi jos barem heftu dana, posto citam jedno 5-6 knjiga istovremeno. Imam tu smjesnu naviku da mi je pored kreveta otvoreno 3-4 kjige isto tako u tasni i u dnevnom boravku. Naravno ovo je samo u periodima kad me "uhvati" citanje. Sramno moram da priznam da ima i perioda da ne taknem knjigu, nego samo magazine isl.
03-06-2003 18:46 |
|
nepoznata
Gost
 |
|
|
03-06-2003 21:30 |
|
iznogud 
o'shta ti je to?

Poruka: 170
 |
|
|
03-06-2003 21:32 |
|
obrisana
Gost
 |
|
Evo pitanje za Sjetu i Iznoguda .
Posto volite knjigu , da niste mozda procitali knjigu "Covjek koji se vjecno smije "
od Viktora Igoa ?Nisam je mogla naci u nas , mislim na prijeratno vrijeme.
|
|
03-06-2003 21:36 |
|
obrisana
Gost
 |
|
Meni je tu knjigu obecao predsavnik Maslesine biblioteke . Poceo rat . Ostadih bez knjige .Ovdje u Svedskoj sam trazila i jos uvijek trazim. To je vec postao inat.
|
|
03-06-2003 21:42 |
|
obrisana
Gost
 |
|
Nazalost Iznogude , samo svedski i nas naravno.
Na veliku zalost.
|
|
03-06-2003 21:48 |
|
iznogud 
o'shta ti je to?

|
|
|
03-06-2003 21:54 |
|
iznogud 
o'shta ti je to?

|
|
o glavnim junacima...
ja ni ljude ne shvatam skroz ozbiljno. otpisujem ljude tek poslije "teskog" prekrsaja, trudim se da razumijem ili bar da shvatim razloge mrznje, niskosti, ne znam sad da ne nabrajam ljudske mane... imam prijatelje koji su bili po zatvorima i mogu ti reci da se osjecam cesto ugodnije u njihovom drustvu nego u drustvu "intelektualaca", jednostavno zato sto svojim prijateljima znam da mogu vjerovati ... znam i jednu kurvu, jednu pimp tetu (zena-svodnik), znam birtijasha, kafandzija, pijachara, probisvjeta bjelosvjetskih s kojima sam se i druzio... tako da ljude ne cijenim po tudjim opisima nego po svom iskustvu s njima.
a likove knjiga... glavni junak jedne knjige dosao mi da se zali (dosao mi da se zali dosao mi ... da se zali)
divno bjese glavni biti dok ga nisu procitali...
ne znam. ja zivim u svijetu koji je sakriven u mojoj glavi, viteski se ponasam prema svojoj maloj principessi... vjerujem i u vitezove i u vjetrenjace...
nisam ti ja neko mjerilo "normalnog", sjeta draga, da prostis... zivim u svijetu maste i nugatina :)
|
|
03-06-2003 21:58 |
|
|
|
 |
|