|
 |
djemila 
Naj-Moder 2008

Poruka: 11491
 |
|
|
02-09-2017 13:50 |
|
refleksija 
moforaja

Poruka: 3364
 |
|
sve sto se usmjereno konzumira je zdravo....generalno sirovo voce i povrce je odlicno za uspostavljanje balansa u organizmu...povremeno meso...mlijecne proizvode izbjegavati, tj. sto ih manje koristiti....posto mi je mama umrla od raka cesto sam joj u ishrani djumbir koristila i sirovo voce i povrce....uglavnom, imala je masnocu,visok pritisak i psorijazu (sve joj doslo u balans nakon sto je ishranu promijenila), psorijaza nestala,tlak se normalizovao i slicno....sad za rak koliko je pomoglo (ocito nije) ali mozda joj je produzilo zivot jer su njoj dali prognozu 40 dana a ona je zivjela 2 i po godine (ne patila, nego zivjela)...i uglavnom po pitanju karcinoma, nije svaki organizam isti, treba naci balans za svaki organizam i njegov metabolizam sto nije lagana stvar i generalno kad pocnu pisati ja se izljecio od ovoga ili onoga...ne znaci da ce to isto pomoci nekom drugom...ja sam uvijek za kombinaciju medicine i alternativnih metoda :)
uglavnom, djumbir je dobar ali ja ga ne mogu, meni ono ruzno pravo 
02-10-2017 10:50 |
|
|
|
 |
|