Ricina 
raja

Poruka: 1918
 |
|
Azil za zivotinje u Mostaru |
|
Grad Mostar , koji je zaduzen za brigu o psima i mackama lutalicama, ne vodi brigu o njima. Komos , ko bajagi, uhvati pse, registruje ih i pusti opet u grad da lutaju. Macke same lutaju i niko ih ne hvata.
Grupa mladih iz Mostara, volontera, ce pokusati da te zivotinje smjesti negdje i da vodi brigu o njima. Ja cu pomoci oko pronalazenja prostora za oko 50 pasa i 20 macaka, da imaju svoje boxove, hranu, kupanje i setanje. Tu ulazi i eventualno kastriranje , obavezna vakcinacija i cipovanje. Tu se mogu i uzeti zivotinje besplatno ako imate mjesta za njih kod sebe i htjeli bi da im pruzite bolji zivot. Ako imate neku organizaciju koja bi prihvatila ove zivotinje, pokusacemo naci sredstva za prevoz a svi imaju potrebna dokumenta za prelazak granica.
Pomozite koliko mozete jer sredstva za opremanje ovog prostora nemamo. Udruzenje "Zivotinje jer mi brinemo" je formirano u Mostaru, ima odjel u Danskoj i siri se polako po FB.
Jos informacija za par mjeseci kad se krene sa radom i tada cemo imati vise podataka...Hvala unaprijed...vas Ricina
https://www.facebook.com/404461733055427/photos/a.404461829722084.1073741827.404461733055427/404461816388752/?type=3
http://woobox.com/qt5drh/gallery/-9xgEWtDBHc
___________________________________________________________________ "Cega se pametan stidi , tim se budala ponosi" .. Ramadan Asovic
broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Ricina dana 12-06-2015 u 12:24.
|
|
12-06-2015 10:24 |
|
STECAK 
moforaja

Poruka: 3604
 |
|
Desilo se negdje u Americi ,(to sam vec negdje pisao ) djevojka
i momak prekinuli vezu a po zlu psic bio s njom .Frajer joj
sutnuo psa i tako ga ubio .Tuzen je bio od djevojke i dobio je kaznu zatvora
,sada nisam siguran koliko ,al' nije bilo manje od godinu dana .
Znam da ce netko reci da kad u nas ubijes covjeka ne dobijes bas toliko (u nekim "slucajevima")
Kakva drzava ,takvi i zakoni -opet zakoni mogu biti OK a da su sudci i citav sistem
korumpirani i onda gdje si prispio.
Nama je najlakse reci -ah ta mi smo Balkanci -jesmo i zato nas svaka susa handri-i neka je .
Pas i macka mogu biti zajedno to sam vidio "milion" puta al treba da se pas "odgaja".Jel' tako
bas kao i djete .
@vjetre -uzmi za primjer da imas kucence njemackog ovcara ili bilo koje drugo i Boza ti svaki dan dodje
na kafu ,ko jarani, i ti svaki put nahuskaj tog svog psa na njega ,bas svaki put kad on dodje .Ma, on ce vazda na njega napadati dok je ziv -Kod mene je njemacki ovcar -sad mu je 10 god i macka od 5 ,nema teorije da joj fali dlaka sa krzna .Ona ga cak i ignorise iako joj je on k'o stariji buraz,a on u inat pojede i njenu maciju hranu.(valjda je zato ona na njega ponekad kivna).Od komsije kercici ponekad na nju stekcu ,al' "brato" (iz njemacke )izidje iz kuce i ovi se ciju/ciju odma' razbjeze.Meni to bas neki merak "studirati"onako uz kaficu, te odnose.
|
|
12-07-2015 23:48 |
|
STECAK 
moforaja

Poruka: 3604
 |
|
kako bolan nebio , nema veze ,pa sta ce reci Boza
"eto vidis samo on popuje i namece svoje , i niko mu drugi nista ne moze (jer neda)da kaze ,ukaze ,obrazlozi , objasni -samo je on u pravu "-sto je odlika,naravno ,mostaraca iz juznog dijela .
Ako je prostor adekvatno napraljen , mislim , izolacija i te trice onda se naravno niti lavez pasa a bogami niti mjaukanje macaka ,nece siriti u tihim ljetnim mostarskim nocima ,kada se samo i bezprijekorno cuje aurlikanje civilizovanih nam mostarcina,koje normalnim mostarcima ,normalno i ne smeta jer su se vec i navikli na njihovo prilagodjavanje asfaltu.
Nego,meni je za pohvalu i sama pomisao da ce se nesto ovako pokusati napraviti a volonterima svaka cast akao sto sam i rekao ponekad bih i ja mogao novcano "pogurati" za kupovinu hrane ovim
cetveronoznim prijateljima.
I mi ljudi mozemo biti lutalice ,pa jos da nas neko svaki dan zajebaje , udara ,tjera, cuska ,a onda se izgubi vjera/povjerenje u ljude i eto ti ga
" a moja ,cuvaj se onog kera ,divlji je ,hoce ujest"
izgleda bas kao i covjek kad mu se sve ovo radi.
PS.Kontam u Zaliku a mislim negdje u Sjevernom logoru na tu lokaciju.
|
|
12-08-2015 01:08 |
|
|
|
 |
|