luka ters
SexNepoznat

Poruka: 5212
 |
|
GOVEÐI ŽELATIN odlièan lijek za ošteæenu hrskavicu,vezivna tkiva ili uopšte za kostobolju ? |
|
Kaže ovako:
GOVEDJI ZELATIN
ZELATIN-poznat kao sredstvo za zelatiranje ili zgusnjavanje filova ili preliva i premaza za kolace,uglavnom. Medjutim,malo je poznato da je zelatin ustvari zivotinjskog porekla,i to od govedje hrskavice. Postoji i biljna zamena, kao izbor za posne recepte. A postoji i svinjski. ONO STO JE MANJE POZNATO JE DA JE GOVEDJI ZELATIN ODLICAN LEK za ostecenu hrskavicu,ili uopste za kostobolju,ili u slucaju preloma kostiju. Koristi se kao pomoæno lekovito sredstvo u terapiji protiv osteoporoze.
Potopiti zelatin u jogurt, kad malo nabubri popiti.
Terapiju koristiti 52 dana i nakon toga, po rezultatima se vidi poboljsanje stanja. Najbolje je uvece potopiti jednu kafenu kasiku u casu jogurta, ostaviti da prenoci i ujutru popiti. Ako je potrebno nastaviti terapiju, ali obavezno napravite pauzu dve nedelje.
Našla sam i ovaj recept:
Uvece sipajte 5 gr zelatina (dve ravne kasikice ili jednu srednju) u cetvrt case sa hladnom (iz frizidera) vodom (znaci - 1 dl).
Pomesajte i ostavite da stoji do jutra (van frizidera)
Zelatin ce nabubriti i pretvorice se preko noci u zele.
Ujutru popijte smesu na prazan stomak. Mozete dodati sok, vodu sa medom ili pomesati smesu sa jogurtom ili kiselim mlekom. Ili na bilo koji drugi nacin koji vama odgovara.
Funkcionise tako, da ljudi koji su se zalili na bolove u zglobovima, ledjima, nogama, vratu itd., posle nedelju dana prestaju da ih primecuju!
Kurs lecenja je mesec dana. Ponoviti za 6 meseci. Ovo je nacin da se obnovi „podmazivanje“ zglobova.
___________________________________________________________________ "... Zbog èega primatima nikada ne iskljuèuju elektriku, oni u principu i onako rijetko èitaju
a i to što èitaju - krive stvari èitaju, pa zašto im onda ne iskljuèuju elektriku..."
|
|
11-19-2013 19:37 |
|
luka ters
SexNepoznat

Poruka: 5212
pokretac teme
 |
|
Kako mi zeludac ne podnosi jogurt, ja se drzim ovog drugog recepta: srednja kasika zelatina u 1 dl hladne vodi i onda ujutro (posto je to providna, ljigava masa bez ikakvog okusa i mirisa), samo ovlas umocim kasiku i med (da mi je ukusnije) i to pojedem .
Tako evo vec 10 dana...
E sad... fakat da me vrat, za sad, ne boli (a imam dijagnosticiranu spondilozu + sjedeci posao - kompjuter, stres, promjene vremena...).
Ma i kuk se primirio (to mi je nova bola - poklon za zadnji rodjendan )
Ostali zglobici pomalo pucketaju kao i ranije, al mi se ipak cini da je nekako lakse...
Mozda i umisljam.
Kako god - ja nastavljam da se trujem sa ovim, pa cemo vidjeti kako cu zavrsiti.
Mozda se pretvorim i u kravicu. A i to je nesto... Bar ne moram cekati na reinkarnaciju. 
___________________________________________________________________ "... Zbog èega primatima nikada ne iskljuèuju elektriku, oni u principu i onako rijetko èitaju
a i to što èitaju - krive stvari èitaju, pa zašto im onda ne iskljuèuju elektriku..."
|
|
11-19-2013 19:39 |
|
|
|
 |
|