Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » TRADICIJE MOSTARA » KUHINJA » Povrce na 100 nacina » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (3): [1] 2 3 sljedeca » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
Maggie Maggie is a Female
moforaja




Poruka: 2736
Location: daleko

Povrce na 100 nacina Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Jedete li puno povrca? Kako ga spremate?

Mi jedemo jako puno. Svega i svacega. Sto u rerni, sto kuhano, sto rostilj.

Dajte koju ideju 10.gif

Asparagus/kao nase kuke

Odrezem onaj donji dio do mjesta gdje su mekane.
Polozim 5-6 asparagusa na radnu plocu i probodem sa dva stapica za raznjice,
odprilike 3 cm razdaljine. I tako dok sve ne potrosim. S obe strane namazem sa ili maslinovim uljem ili uljem od sezama. ako koristim maslinovo onda pospem sa malo soli, bibera i saransaka u prahu, na obje strane. Ako koristim sezamovo ulje onda pospem sa sezamovim sjemenkama. I na rostilj, 3-5 minuta na svakoj strani.
Ukusno pravo.

Zimi kad se rostilj manje pali, uradim sve isto osim sto ih stavim na stapice. I ubacim u vrucu rernu, nekoliko puta okrenem i za 20ak minuta gotovo.

ps.(ako koristite drvene stapice potopite ih u vodu pola sata prije upotrebe, nece goriti)
ps.2(ovo gore treba da izgleda kao raft - pljosnato plovilo, ne znam kako se kaze 24.gif )

___________________________________________________________________

    08-06-2009 03:38 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
    Maggie Maggie is a Female
    moforaja




    Poruka: 2736
    Location: daleko
    pokretac teme Thread Started by Maggie

    Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

    Mlada mohuna

    operem, ocistim, osusim 04.gif

    u vecu tavu malo maslinovog ulja i ubacim mohune, kad se ulje malo ugrije,
    prevrnem koji put da se namaste sa svih strana, malo soli, bibera i nekolike cesne saransaka isjeckanog u listice, srednja temperatura i svako malo okrenem da ne zagore

    ja bih mogla serpu ovog samog 17.gif

    ___________________________________________________________________

      08-06-2009 03:43 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
      asataN asataN is a Female
      moforaja




      Poruka: 4110

      Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

      ja asparagus malo obarim i onda ili prelijem s jajima ili poredam u vatrostalnu tepsiju , zalijem besamel sosom i naredam malo sira po vrhu i zapecem.

      karfiol malo obarim i pravim musaku sa njim , umjesto krompira koristim cvjetice karfiola.

      od patlidzana pravim pitu......narendas patlidzane, proprzis na luku , zacinis i onda stavljas recimo kore pa patlidzen pa par kora pa jaja umucena sa cottage cheesom, pa par kora pa patlidzani pa opet kore ...pa kore izrezes na kockice i opet zalijes sa jajima i sirom i zapeces.


      prasu izrezem na kolutice , malo obarim i pomijesam sa mljevenim mesom proprzenim na luku i dodam kuhanu rizu .......sve pomjesam , zalijem s malo super i u rernu da se malo sjedini a supa ispari ......sluzim s pavlakom

      sjeticu se jos ....sad mi je samo ovoliko palo na pamet

      ___________________________________________________________________

        08-06-2009 04:24 asataN is offline Pregledaj poruke od asataN Dodaj asataN u listu prijatelja
        Maggie Maggie is a Female
        moforaja




        Poruka: 2736
        Location: daleko
        pokretac teme Thread Started by Maggie

        Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

        ovo s prasom zvuci interesantno

        moji vole prasu, na pirjan, s mljevenim mesom i rizom

        a karfiol, ko voli ljuto

        cvjetice ubacit u vatrostanu zdjelu, poprskati s maslinovim uljem, malo soli, saransaka i one suhe mrve ljutih paprike, u rernu dok se zapece 17.gif

        a cesto pravim (nekad uz stir fry, a nekad kao dodatak rucku) mrkvu izrezem duzinom, pa na stapice, brokole, karfiol i kad imam kupusa bijelog usitno, posolim i na maslinovo ulje i u veliku tavu i "pecem" i okrecem dok sve fino ne pocne "smedjiti", jedemo ili samo tako i po zelji sa soya sosom

        krem supe od krompira, brokola i karfiola sto voilimo sa malo velveeta 17.gif

        ___________________________________________________________________

          08-06-2009 17:21 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
          Maggie Maggie is a Female
          moforaja




          Poruka: 2736
          Location: daleko
          pokretac teme Thread Started by Maggie

          Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

          i ovo sa asperagusima i sirom zvuci dobro, doduse sve sa sirom zvuci dobro

          ja ih nekad napravim ko nase kuke, obarim, kuhana jaja, so, biber, sircet i maslinovo 17.gif

          ___________________________________________________________________

            08-06-2009 17:22 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
            asataN asataN is a Female
            moforaja




            Poruka: 4110

            Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

            ovo povrce sto podinstas sa soya sosom .....ja u to jos dodam paprike rezane na stapice i skuhane one tanke kineske noodle......to se zove chou man....tako su pravili u Kineskom restoranu gdje sam radila 05.gif

            Mi jedemo ogromno broccola....ali mi je zao ista aman od njih praviti da nebi izgubile one svoje zdrave sastojke ...pa ih zato samo skuham ili na pari ili brzo obarim i tako jedem ...a djeca ih jos takve pospu narendanim cheddar sirom i ubace kratko u mikrovalnu da se sir istopi.

            ___________________________________________________________________

              08-06-2009 17:38 asataN is offline Pregledaj poruke od asataN Dodaj asataN u listu prijatelja
              Maggie Maggie is a Female
              moforaja




              Poruka: 2736
              Location: daleko
              pokretac teme Thread Started by Maggie

              Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

              ja stavim preko rize, kad budem u kineza sljedeci put, kupim njihove nudle 10.gif

              ja volim brokole i sirove, moji nece, ali ih cesto jedemo, i moj voli sa sirom rastopljenim 10.gif

              ___________________________________________________________________

                08-06-2009 17:41 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
                asataN asataN is a Female
                moforaja




                Poruka: 4110

                Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                hej a gljive ......njam ....one velike portabello pa ih ispohujes , budu ko snicla 27.gif

                jucer sam za rucak sebi podinstala na luku, dodala malo pavlake , zacine ......ma ko dusha...

                ___________________________________________________________________

                  08-06-2009 17:46 asataN is offline Pregledaj poruke od asataN Dodaj asataN u listu prijatelja
                  Maggie Maggie is a Female
                  moforaja




                  Poruka: 2736
                  Location: daleko
                  pokretac teme Thread Started by Maggie

                  Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                  gjive isto jedemo svi, na rostilju, izdinstane, pa zapecene, ja ih dodajem u tonu stvari, sosove za makarone, pa sosove sa kokosijim prsima, ma u omlete, svjeze u salate, sve i svasta 01.gif

                  ___________________________________________________________________

                    08-06-2009 17:48 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
                    metallica metallica is a Male
                    moforaja




                    Poruka: 8228
                    Location: CH.WILLA(uglavnom)

                    Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                        citat od Maggie:

                      Mlada mohuna

                      operem, ocistim, osusim 04.gif

                      u vecu tavu malo maslinovog ulja i ubacim mohune, kad se ulje malo ugrije,
                      prevrnem koji put da se namaste sa svih strana, malo soli, bibera i nekolike cesne saransaka isjeckanog u listice, srednja temperatura i svako malo okrenem da ne zagore

                      ja bih mogla serpu ovog samog 17.gif


                    meni mati pravi mohune/boraniju tako sto je obari i stavi zacine i ulje i doda pod neko polupeceno meso ja najvise volim teletinu i to ako nadjem dobar vrat extra je 17.gif


                    a za povrce ja "Vok" zakon jer se pce a ja ne volim variva od povrca ako ih ne pravi majstor


                    a sta je asparagus 14.gif

                    ___________________________________________________________________

                      08-06-2009 20:15 metallica is offline Posalji email za metallica Pregledaj poruke od metallica Dodaj metallica u listu prijatelja
                      asataN asataN is a Female
                      moforaja




                      Poruka: 4110

                      Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                      asparagus su shparoge....pitome kuke....cuj pitome 13.gif , mislim ove sto se uzgajaju, ne divlje.

                      ___________________________________________________________________

                        08-06-2009 20:45 asataN is offline Pregledaj poruke od asataN Dodaj asataN u listu prijatelja
                        Maggie Maggie is a Female
                        moforaja




                        Poruka: 2736
                        Location: daleko
                        pokretac teme Thread Started by Maggie

                        Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                        metalac vok najvise i koristim za povrce na kolu 10.gif

                        ja mohune volim sa mesom i malo rize,

                        a volim jako i mohune u sosu sa senfom 17.gif to je dodatno jelo,

                        na malo maslaca lagano prepeci saransaka, dodati mohune, dinstati jedno 10 minuta, dodati solju vode, i malo po malo brasna, kao za bijeli sos, pred kraj kasiku senfa, sve polako kuhati dok ne postignes "sos"

                        ___________________________________________________________________

                          08-06-2009 22:27 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
                          metallica metallica is a Male
                          moforaja




                          Poruka: 8228
                          Location: CH.WILLA(uglavnom)

                          Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                              citat od asataN:

                            asparagus su shparoge....pitome kuke....cuj pitome 13.gif , mislim ove sto se uzgajaju, ne divlje.



                          10.gif

                          ___________________________________________________________________

                            08-06-2009 22:34 metallica is offline Posalji email za metallica Pregledaj poruke od metallica Dodaj metallica u listu prijatelja
                            metallica metallica is a Male
                            moforaja




                            Poruka: 8228
                            Location: CH.WILLA(uglavnom)

                            Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                                citat od Maggie:

                              metalac vok najvise i koristim za povrce na kolu 10.gif

                              ja mohune volim sa mesom i malo rize,

                              a volim jako i mohune u sosu sa senfom 17.gif to je dodatno jelo,

                              na malo maslaca lagano prepeci saransaka, dodati mohune, dinstati jedno 10 minuta, dodati solju vode, i malo po malo brasna, kao za bijeli sos, pred kraj kasiku senfa, sve polako kuhati dok ne postignes "sos"


                            volim ukus senfa u hrani reci cu staroj da pokusa tako 01.gif 10.gif

                            ___________________________________________________________________

                              08-06-2009 22:35 metallica is offline Posalji email za metallica Pregledaj poruke od metallica Dodaj metallica u listu prijatelja
                              Maggie Maggie is a Female
                              moforaja




                              Poruka: 2736
                              Location: daleko
                              pokretac teme Thread Started by Maggie

                              Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                              uz bilo kakvo meso i krompir odlican dodatak povrca, ko voli 10.gif

                              a senf mozes od obicnog do ljutog, po volji

                              ___________________________________________________________________

                                08-06-2009 22:38 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
                                asataN asataN is a Female
                                moforaja




                                Poruka: 4110

                                Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                                kad pravim lovacke sicle u saftu obavezno ih premazem senfom 10.gif

                                ___________________________________________________________________

                                  08-06-2009 22:58 asataN is offline Pregledaj poruke od asataN Dodaj asataN u listu prijatelja
                                  ZiZi_ ZiZi_ is a Female
                                  trudim se


                                  Poruka: 225
                                  Location: florida

                                  Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                                  Corba od povrca - probajte veoma je ukusna.


                                  Sastojci:

                                  600 gr peèuraka iseèenih na listiæe
                                  120 gr spanaæa (ili graška)
                                  ulje
                                  so, biber

                                  Priprema:

                                  Na zagrejanom ulju propržiti peèurke, dodati obaren i oceðen spanaæ i dinstati još 5 minuta. Dodati oko 0,5 L vode, zaèiniti i kuvati oko 30 minuta.
                                  Služiti kao èorbu ili kao sos uz bareni pirinaè.

                                  08-07-2009 01:56 ZiZi_ is offline Pregledaj poruke od ZiZi_ Dodaj ZiZi_ u listu prijatelja
                                  Maggie Maggie is a Female
                                  moforaja




                                  Poruka: 2736
                                  Location: daleko
                                  pokretac teme Thread Started by Maggie

                                  Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                                  i ovo ce se probati i to bas sa spinacem 10.gif

                                  natasha ja krmenadle obavezno premazem senfom 17.gif

                                  ___________________________________________________________________

                                    08-07-2009 01:58 Maggie is offline Posalji email za Maggie Pregledaj poruke od Maggie Dodaj Maggie u listu prijatelja
                                    ZiZi_ ZiZi_ is a Female
                                    trudim se


                                    Poruka: 225
                                    Location: florida

                                    Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                                    MUSAKA OD SPINATA.


                                    1 kg spanaæa
                                    1 šolja pirinèa
                                    3-4 jaja
                                    so, zaèini po ukusu

                                    Oprati i oèisititi spanaæ. Sitno ga iseckati i pržiti na vrelom ulju. Kada se spanaæ uprži dodati predhodno obareni posoljeni pirinaè. Pirinaè i spanaæ pomešati, dodati vegetu i pržiti 2-3 minuta zajedno. Skloniti sa ringle i dodati 3-4 umæena jaja. Masu dobro promešati i staviti u zagrejanu peænicu na 220 °C. Musaka se služi topla, prelivena sa 2-3 kašicice kiselog mleka ili pavlake.

                                    08-07-2009 02:51 ZiZi_ is offline Pregledaj poruke od ZiZi_ Dodaj ZiZi_ u listu prijatelja
                                    ZiZi_ ZiZi_ is a Female
                                    trudim se


                                    Poruka: 225
                                    Location: florida

                                    Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

                                    Brokula sa èešnjakom.

                                    Jedna od najstarijih kupusnjaèa pokazala se tako zdravom da su od nje poèeli spravljati ljekovite napitke, ali sreæom nisu preskoèena ni posve jednostavna jela poput krem juhe ili jednostavno kuhanih cvjetova.

                                    Sastojci za 2 osobe
                                    400 g brokule
                                    3 èešnja èešnjaka
                                    50 ml ulja
                                    1 žlièica ðumbira u prahu
                                    2 žlièice Gussnela Dolcela
                                    malo soli
                                    100 ml vode
                                    1 žlica Vegete


                                    Priprema
                                    Brokulu oèistite, operite i narežite na manje cvjetiæe.
                                    Blanširajte je u kipuæoj posoljenoj vodi, kojoj ste dodali 2 žlice ulja, a zatim je ocijedite.
                                    U tavi s debljim dnom zagrijte preostalo ulje, dodajte brokulu, pospite je Vegetom i kratko popecite.
                                    Vodu, Gussnel i ðumbir pomiješajte pa dodajte brokuli. Tavu malo protresite, sve kratko prokuhajte i umiješajte nasjeckani èešnjak, a po potrebi dodajte još malo vode.

                                    08-07-2009 03:49 ZiZi_ is offline Pregledaj poruke od ZiZi_ Dodaj ZiZi_ u listu prijatelja
                                    Stranica (3): [1] 2 3 sljedeca » nove poruke | aktuelne teme | forum
                                    Postavi novu temu Odgovori
                                    Go to:
                                    preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com