Rolat sa gljivama
Kora:
100 g brasna
100 g margarina
4 dl mlijeka
5 jaja
1 kasichica soli
2 dl mlijeka staviti da se kuha i u to staviti margarin. Kada prokuha , pomaknuti sa ploce i dodati brasno prethodno razmuceno u preostalom mlijeku i so (kao kad kuhate puding). Mijesati dok se masa ne odvoji od posude. U ohladjeno tijesto dodavati jedno po jedno jaje uz neprestano mijesanje. Razvuci masu u cetvrtast pleh i peci 30 minuta (prvih 20 minuta na 200 stepeni, a zatim jos 10 minuta na 180 stepeni). Pecenu koru staviti n krpu
urolati i pokriti je mokrom krpom. Ostaviti da se ohladi.
Fil:
500 g gljiva (uzmem konzervirane) mogu i svjezi shampinjoni
1 glavica crnog luka
4 sjeckana kuhana jaja
300 g sjeckane sunke (moze i neka druga salama)
1 pavlaka
4 kasike majoneze
1 kasichica senfa
so
biber
Gljive oprati (obariti u slanoj vodi 10 minuta pa ih isjeckati, ako su svjeze) i isjeckati. Proprziti malo sitno isjeckan luk, pa dodati gljive, posoliti i pobiberiti. Dinstati dok voda od gljiva ne ispari. Ostaviti da se ohladi. Dodati jaja, sunku, pavlaku, majonezu i senf i izmjesati.
Nafilovati koru i pomocu krpe uviti u rolat. Stegnuti krpom rolat i ostaviti u frizider da se stegne. Kada se rashladi, odmotati krpu i premazati rolat pavlakom i posuti ribanim sirom.
Dodose po zelji ..moze samo pavlakom ili samo sirom.
___________________________________________________________________ ^¨tamo me nema , ovdje nisam ^¨
|