|
Potrebno je:
250 g bamije,
150 g rize,
150 g pirea od paradajza,
30 g maslaca, 30 g margarina,
1 litar juhe od povrca, sijeckani persun, so, biber
Priprema: U zdjeli zagrijte margarin i na njemu proprzite nasjeckani luk. Dodajte ociscene i oprane bamije i przite poklopljeno, dolijevajuci po potrebi juhu. Kad je bamija napola gotova, dodajte sa juhom razrijedeni pire od paradajza. Pospite sa malo secera i pirjajte dalje dok bamija sasvm ne omeksa, a juha ne ispari. U preostaloj juhi zakuhajte opranu rizu, zacinite. Kuhajte je 20 minuta, zatim je maknite s vatre i ostavite po strani da do kraja omeksa. Procijedite rizu kroz sito. U posebnoj zdjeli otopite maslac, dodajte rizu,I dobro izmiješajte. Manji kalup za torte, ili manju tepsiju, namazite maslacem, stavite kuhanu rižu dobro poravnajte, I kad se riza malo stisnula, prebacite je na veliki okrugli tanjir, pazite da se ne raspadne, okolo kruga naredajte bamiju, I onda slozite okolo bamiju, kao neki cvijet, rizu ukrasite persunovim listom.
![](attachment.php?attachmentid=78066&sid=dcf5e903950eba9c0e8dbc9709361f0a)
___________________________________________________________________ Moj Mostare ko ti lomi grane,
ko zavadi mostarske jarane,
ko to tebi istoriju piše,
ko to želi da te nejma više.
|
|
10-23-2008 17:32 |
|
goodGirl ![goodGirl is a Female](images/getimg.php/female.gif)
rodjena
![](images/getimg.php/star2.gif) ![](images/getimg.php/star2.gif) ![](images/getimg.php/star2.gif) ![](images/getimg.php/star2.gif) ![](images/getimg.php/star2.gif)
Poruka: 848
pokretac teme
![](images/getimg.php/spacer.gif) |
|
|
10-24-2008 12:42 |
|
|
|
![Odgovori](images/getimg.php/reply.gif) |
|