Bogami sve su izgledi da nemislim
samo ja na guzicu, ima jos na forumu
poguzija...
Trenutno imamo dvije vrste cevapa:
Mostarski i bosanski, tacnije Banjalucki,
pa poziv svim poguzijama:
Bujrum u Atlantu!!!!!
___________________________________________________________________ audicija u Holiwoodu sutra akshamli...
autobus iza Hita polazi oko sedam ujutru, ako vozac ne potegne prethodne noci....
Princ cuvaj mjesto na seciji....
Smjesa je skoro ista, izuzev sto oni stavljaju malo vise
bjelog luka(saransaka), cevapi su manji, i peku ih u cetvercu(cetiri zajedno)
To je u Bakira, koji meni pravi po narudzbi....hhehheheeee
___________________________________________________________________ audicija u Holiwoodu sutra akshamli...
autobus iza Hita polazi oko sedam ujutru, ako vozac ne potegne prethodne noci....
Princ cuvaj mjesto na seciji....
Sastojci:
80 dkg masnijeg
jagnjeceg mesa
50 dkg manjih glavica
crnog luka
so
nekoliko zrna bibera
malo aleve paprike
12 dkg mrkve
lisce celera i persuna
Potrebno je imati
8 drvenih stapica
duzine oko 15 cm
Priprema:
Meso izrezati na velicinu veceg zalogaja. Luk izrezati na vece komade koji se drze ucijelo. Na stapice nizati naizmjenicno meso i luk, tako da meso bude na pocetku i na kraju. Nanizane stapice sloziti u lonac, posoliti, dodati zrna bibera, isjeckano lisce celera i persuna te izribanu mrkvu. Doliti hladne ili mlake vode da pokrije sve to. Lonac staviti na jacu vatru, a kada provri smanjiti temperaturu i kuhati dok meso ne omeksa. Kad je gotovo, dodati aleve paprike.
Sastojci:
80 dkg mesa
12 dkg masnoce
12 dkg crvenog luka
so
aleva paprika
4 dkg ukuhanog paradajza
par reznjeva bijelog luka
8 dkg mrkve
2 dkg per¨una.
Priprema:
Isjeckajte jedan i drugi luk, per¨un i mrkvu. To uradite i sa mesom. U posudu nalijte masnocu pa dodajte meso i povrce. Sve zalijte vodom i neka prokuha. Pokupite pjenu, dodajte biber, so i ukuhani paradajz. Smanjite vatru i pustite da cevap vrijucka. Na kraju dodajte alevu papriku. Uvijek ga servirajte sa dosta umaka.