Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » KULTURA » Mostarska Liska 2008. » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
Kutljaca Kutljaca is a Female
Kuharica ipo

Poruka: 6617

Mostarska Liska 2008. Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Nije pozoriste pred gasenjem, nije, juce mi Serif Alic rece, i drago mi je bas. Nisam ni sumnjala. Dobih program. Koga zanima evo program.

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Kutljaca dana 03-13-2008 u 12:12.

03-13-2008 11:24 Kutljaca is offline Posalji Email za Kutljaca Pregledaj poruke od Kutljaca Dodaj Kutljaca u listu prijatelja
šeki šeki is a Female
mofo beba

Poruka: 889

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

i ja maloprije dobih obavjestenje 19.gif

10.gif

03-13-2008 12:06 šeki is offline Pregledaj poruke od šeki Dodaj šeki u listu prijatelja
    Kutljaca Kutljaca is a Female
    Kuharica ipo

Poruka: 6617
    pokretac teme Thread Started by Kutljaca

13.gif 13.gif 13.gif 13.gif pogresan attach stavila 13.gif

03-13-2008 12:13 Kutljaca is offline Posalji Email za Kutljaca Pregledaj poruke od Kutljaca Dodaj Kutljaca u listu prijatelja
    djemila djemila is a Female
    Naj-Moder 2008

Poruka: 11491

ZAVRŠEN FESTIVAL KOMEDIJE «MOSTARSKA LISKA» I
    29.03.2008. 14:09

Image Uruèenjem nagrade "Velika liska" za najbolju predstavu kojom je proglašena predstava pod nazivom "Vremenski tunel" Nenada Velikoviæa, u režiji Admira Glamoèaka, a u izvoðenju Pozorišta mladih iz Sarajeva sinoæ je u Mostaru završen 6. meðunarodni festival komedije "Mostarska liska".
    Nagradu je uruèio federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.
    «Velike liske» dodijeljene su i najboljoj režiji te glumcima.
    «Tako je «Veliku lisku» za najbolju režiju u predstavi «Bog,rat i ostalo» dobio Aleš Kurt, za najbolju glumicu Belma Lizde-Kurt, te za najbolju kostimografiju i scenografiju Amela Viliæ» izjavio je direktor Narodnog pozorišta Mostar, Šerif Aljiæ.
    Žiri je dodijelio i specijalnu nagradu predstavi Narodnog pozorišta Mostar "Mostarska djelidba", u režiji Sulejmana Kupusoviæa, dok je nagradu publike osvojio Željko Pervan za "Božanstvenu komediju".
    Na ovogodišnjem festivalu našle su se i dvije predstave van konkurencije. Rijeè je o predstavama pobjednicama i to "Cabares, Cabarei", Zijaha Sokoloviæa koja je na programu bila poèetkom festivala i predstavi "Ženski turbo folk band", Sulejmana Kupusoviæa èijim æe se izvoðenjem veèeras u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosaèa" službeno i zatvoriti 6. meðunarodni festival komedije "Mostarska liska".(a.æoriæ)

04-12-2008 13:15 djemila is offline Pregledaj poruke od djemila Dodaj djemila u listu prijatelja
    cvijetic_vila cvijetic_vila is a Female
    bice nesto od mene

Poruka: 364

Liska je bila odlicna i steta da ovdje nema vise komentara, vec stavih neke fotografije na temi Hercegovina - California. Moram reci da sam odusevljena predstavom Vremenski tunel, Admira Glamoèaka. Razocarana sam jer je najbolja glumica Belma Lizde - Kurt koja je glumila muskarca u predstavi cak 3 puta pogrijesila rod u kojem prica, ocigledno ljudi iz zirija nisu dobro pratili situaciju. Sasa Orucevic bio odlican kao i obicno, posvecen predstavi.
    Ono sto je Sulejman napravio za Mostar bili je izvanredno posebno izvedba predstave Legenda o Ali-pasi. Odlicna glumacka predstava, jos bolja izvedba, bez rijeci i bez ikakve moguce zamjerke.
    Zeljko Pervan je odusevio publiku i nasmijao neke do suza, po meni malo iznenadjenje da niti jednu nagradu nisu uzeli clanovi teatra "Joakim Vujiæ" koji su izveli dosta dobru predstavu.

Sve u životu se vrati, dobro i loše, zasluge i grijesi

Zoo TV

04-22-2008 21:59 cvijetic_vila is offline Posalji email za cvijetic_vila Pregledaj poruke od cvijetic_vila Dodaj cvijetic_vila u listu prijatelja
    nove poruke | aktuelne teme | forum
    Postavi novu temu Odgovori
    Go to:
    preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com