STECAK 
moforaja

Poruka: 3604
 |
|
|
05-27-2013 17:29 |
|
berber 
moforaja

Poruka: 4845
 |
|
U Kopenhagenu omladina voli u uzem centru grada dok ne udju u neku stabilnu vezu.Poslije toga sele van grada,kupe kucu van gradske vreve.Medjutim,mi ne mozemo zamisliti da tu zivimo,iako je blizu grada i povezano vozovima,autobusima.Neki dan sam isao poslom 30 km od grada,nigje nista nema vec stanica i priroda,poneka kuca...ma da mi dzaba daju da tu zivim ne mogu.
Medjutim i u Mo se granica grada siri.Ljetos sam pjeske isao od fabrike duhana do starog grada i zacudio se da sam dosao za desetak minuta.Cim prodjes luku.lucki most eto te...ne znam kako mi je prije to izgledalo daleko.Sad mi se kod fabrike duhana svidja vise vec prije,nije nabjeno,blizu Neterva,oko zgrada ima mjesta da se uredi,blizu mahala sta bi covjek vise pozelio...volj se kupat.volj u ribu,volj lopte...
___________________________________________________________________ nema vise ni tepe
|
|
05-27-2013 19:36 |
|
luka ters
SexNepoznat

Poruka: 5212
 |
|
gdje je dobro stanovati? po meni je glavno mjerilo ono "gdje èeljad nije bjesna...", hoæu reæi se bilo gdje može (ko želi i zna) u skladu sa realnim moguænostima i potrebama svoriti idealno mjesto.
meni jedino u ovom našem gradu smeta sveopšta nekultura, prljavština...ali ako poravniš na to, onda je opet ok. i meni lièno (iz godine u godinu, kako se nižu) sve bitnija stvar : kako bar malo ublažiti onu nesnosnu vruæinu ljeti, klimatiziran prostor mi ne godi (šteti èak), a vruæina je grozna . znaèi, opet negdje gdje nije gusto naselje, pa da "ima" zraka
___________________________________________________________________ "... Zbog èega primatima nikada ne iskljuèuju elektriku, oni u principu i onako rijetko èitaju
a i to što èitaju - krive stvari èitaju, pa zašto im onda ne iskljuèuju elektriku..."
|
|
05-28-2013 21:49 |
|
STECAK 
moforaja

Poruka: 3604
 |
|
|
06-08-2013 14:04 |
|