Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
|
01-18-2016 17:47 |
|
Haidar
SexNepoznat

|
|
|
01-19-2016 09:28 |
|
vjetar 
moforaja

Poruka: 13977
 |
|
..nije mi bio cilj da pricam kako jevreji gledaju na sve to jer nije bilo postavljeno pitanje u tom kontekstu ,vec sam jednostano odgovorio da su i oni za mene bozija stvorenja kao i svi ostali ljudi ..kako ko gleda iz ugla svoje religije ja u to ne ulazim i ne ubjedjujem cije je vjerovanje ispravnije ,jer o tome ne raspravljam ,jednostavno iznesem svoje mishljenje ,glupo je sad nekoga ubjedjivati i reci mu da Isus nije boziji sin ..ja znam da nije i tog vjerovanja se ja licno drzim .
..ne nisam mislio na roditeljsko kaznjavanje svoje djece ,vec na kaznjavanje od strane stvoritelja ,jer bozija rjec je da svaki covjek moze da radi sta hoce ,ali ne dokle hoce .jer bog smatra i zna da je ljude obdario najvecim stepenom inteligencije i uma i njegovih cula i prepustio ga da sam bira svoju sudbinu i svoj zivot ,dali ce biti zdrav i normalan covjek .hoce li neko postati ubica kriminalac ili nesto drugo mislim da bog sa tim nema nista ,ako covjek sam predje granice bozije milosti tad usledi bozija kazna ,odgovrio sam i ja sa pojmom bozija djeca posto je povler upotrebio termin nestasne djece ,ne u smislu odgoja nase djece ..mozda sam malo jasniji sada
___________________________________________________________________ laku vam noc pijuni
spavajte ko lavovi i ko kraljevi
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-19-2016 u 12:03.
|
|
01-19-2016 12:03 |
|
Haidar
SexNepoznat

|
|
..vatru ili dzenet birash sam .
..zamisli da si ti napravio nekome kucu ,dao mu bogastvo i podario mu zivot on ti okreno ledja ..bili ti bilo tesko ..a?
Pripisujes svemogucem ljudsku osobinu, trazenja usluge nazad. To nije bezuslovna ljubav, (kako vec neki kazu da bozija ljubav jeste), vec "evo ti ovo, poklon koji nisi trazio od mene, a ti ces meni za uzvrat to, ili..."
Zapamti, ja komentiram TVOJ komentar boga...
..kad bi ti green to sve nekome stvorio i kad bi ti neko okreno ledja i ne bi te postovo ti bi se okreno protiv njega i nastojo da mu to sve oduzmesh i unistis .jelde da bi tako uradio
I ovde mu pripisujes ljudske osobine oholosti, zavisnosti, trazenja potvrde... Ovo vise govori o tebi, vec o bilo kome drugom...
..vjerovatno bi ga pustio da iznosi lazi o tebi govopreci da mu ti nista nisi pomogo a ni uradio za njega i da ti uopste ne postojis,kao sto vi iznosite da bog ne postoji
Posteno govoreci, mislim da ce prvo po tebi udarit, koliko mu ljudskih pokvarenih osobina pripisujes...
|
|
01-19-2016 13:40 |
|
Haidar
SexNepoznat

|
|
..Hajdare ako mene bog kazni koliko ce tek tebe i Greena 
Cudni su putevi gospodnji... Nek bude volja njegova... Ja tu ne mogu nista... Mogu samo plesati svoj ples... Ili biti plesan njegovom kreacijom... Ja se ne bunim, niti se bojim...
Ne znam jesi li primjetio kroz zavjesu tvojih uvjerenja i axioma, da su moji komentari upuceni samo tzv "pravim vjernicima", koji u stvari nisu ni svjesni koliko su grijesni... Onima koji bi drugima govorili i naredjivali sta i kako da rade, onima koji misle da je SAMO njihova religija ona prava, onima koji ne prezaju ni od sile da bi to dokazali, onima koji misle "kao" hrvati/muslimani/komunisti/nacionalisti (a ne kontaju da u tom slucaju uopste ne misle, jer cim mislis kao neko/nesto, onda valjda ne mislis).
Nikad nisam spomenuo covjeka koji u mirnoj kontemplaciji pada na sedzu, meditira, moli se pred oltarom, i ostavlja taj mir samo za sebe, bez da ikome pametuje o pravom putu, a jos manje silom tjera na njega..
Zar nisi primjetio da nikada nista o tzv bogu nisam napisao? (Jesam komentirao neke komentare, kao npr tvoje.) Kako cu napisati nesto o necemu sto ja vjerovatno ne mogu spoznati? (Naravno, spoznaja i vjerovanje nemaju veze jedno s drugim.) Vise si ti bogohulio vec dosta tzv ateista koji se vrte ovuda.
Kako vise mozete o bogu pricati kao da ga znate? Mene bi bilo stid.
|
|
01-20-2016 10:14 |
|
|
|
 |
|