prowler2 
moforaja

Poruka: 5249
 |
|
|
06-05-2017 22:13 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
De bola Tana ....pusti DNA....de objasni malo onu tvoju teoriju o kravama I pchelama. Kako je to sve dizajnirano za chovjeka....kako pchele marljivo rade I proizvode vishak za ljudsko konzumiranje. De bola malo iz pochetka. Mojne mi se skrivati iza kompleksnih pitanja..De malo objasni Garinchi to tvoje vidjenje. Valjda chovjek kao ja sa priprostim znanjem to zasluzuje. 
prowler majstore - garinca je moj jako dobar prijatelj. on dobro zna moje stavove. on me poznaje dok sam bio ateista, a i nakon toga(kad su mi se otvorile oci). ne znam sta ti imas zasluziti ili ne zasluziti ovdje. Ne tiche me se vasha istorija. Odgovor moze biti trazen na ovom forumu. Zar ne ? Ili odgovor nije moguch zbog neznanja. Kad se neshto tvrdi I kad se postavi pitanje valjda zasluzuje bilo kakav odgovor. barem ono ...majne pojma buraz....A ne graditi svoju teoriju bez da se osvrne na osnovna pitanja prije postavljena. Nije uopshte bilo neshto lichno. Nego radi foruma I radi konverzacije.
Pa jes, ti si primjerice najbolja moguæa usluga ateistima i ponekom agnostiku zbog tvojih nadasve
argumentovanih i itekako nimalo militantnih stavova, tj. naèina razgovora.
Ma koliko i ja smatram taninu tezu upitnom, opet se ne mogu oteti utisku da izlaže bolje ono što zna
nego primjerice ti, a i ima više znanja, ili to makar pokazuje jasnije i èitljivije.
Imajuæi to u vidu, bez obzira na to koliko si intuitivno i suštinski možda u pravu (a ovo "možda" je stvarno
van dosega naših, ljudskih saznanja i sposobnosti poimanja, u odreðenoj mjeri, mada sam ja skloniji
nauèno i racionalno potkrijepljenim tezama nego ovom što tana zagovara, ovo u grubim crtama),
meni onda nije nekako na mjestu da ti njemu držiš predike o znanju i graðenju teorija.
Bez obzira na taènost ili netaènost njegovih postavki, nekako mi se èini da bi prije on mogao biti taj
koji bi mogao tebi uputiti te iste opaske koje ti njemu upuæuješ. Na žalost, bez obzira na to koliko bi
one mogle biti opravdane s tvoje strane, baš u ovom sluèaju, na ovoj temi...
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
06-06-2017 22:56 |
 |
|
|
 |
|