Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
Hoce li mi se ovaj starogradski javiti..? 
Isto tako, kao sto se da primjetiti, biram s kim pricam, kome odgovaram, koga pitam, a za koga mislim da nije vrijedan ni slova... Naravno, uz duzno postovanje i pokusaj da se ne gadjam imenima i pridjevima...

How yes no...
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
03-10-2016 17:04 |
 |
Stari Grad 
moforaja

|
|
Nemoj misliti da æe se neki uopšte obazirati na te navode, @pravimostarac .
Naime, to ne ulazi u pristup zvani "selektivni tretman" tema i pojava.
Terorizam o kom ti prièaš, naime, ne zaslužuje i nikad ne može zasluživati istu medijsku pozornost kao tekfirdžije. Oni su veæa opasnost. Osvjedoèeno u praksi, po broju zakonskih prekršaja, teroristièkih djela i sl.
Rat, konc. logore, masovna protjerivanja ne raèunamo, jer je to, bože moj, bio rat.
Negiranje državnosti BiH pod i pred nosom nam, svaki dan, isto ne raèunamo, jer to nije vrijedno pomena. A nije ni tema ovdje. (kao ni bilo gdje drugo u režiji nekih, na forumu).
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
|
|
03-10-2016 19:31 |
 |
Stari Grad 
moforaja

|
|
edit: replika @pravimostarac
Ne znam šta bih ti na te konstatacije rekao.
Ako i prihvatimo da je sve to o èemu govoriš na snazi, postavlja se niz pitanja kroz sve to o društvenom modelu u BiH tokom zadnjih 20 godina, i o tom koliko bi stvari bile rješene da ta jedna nacija radi suprotno od tog što si konstatirao (ako veæ biramo da posmatramo stvari u praksi kroz nacije, što je po meni u principu pogrešan model, ali u svrhu rasprave ostavljam to po strani).
Evo sve da oni sebe "emancipiraju" u tom pravcu o kom govoriš, i da se uspostavi taj neki jak identitet, opet bi i on odudarao on dosadašnje istorije BiH i njenog suštinskog biæa.
Ne kažem da bi u sadašnjoj konstelaciji odnosa na politièkoj i drugim scenama to suprotno bilo puna greška, ali bi i dalje ostao problem toga da sve balkanske "lijepe" osobine (jugoslovenske), ponajviše jedna totalna neiskrenost u dijalogu, kroz tobožu neosjetljivost za situaciju "onog drugog" ostale i dalje prisutne.
Džaba ti svaka emancipacija te jedne grupe u smislu u kom je ti možda predlažeš - na kraju nije ni ona garant nekog boljeg i prosperitetnijeg života za zemlju i region.
Stvari su kod nas u startu postavljene na pogrešnim osnovama i na individualnom planu, ljudi sebe èesto vide kao ono šta niti jesu niti zaslužuju da budu zvani, mi se ne suoèavamo s istinom, ali se ona sve više svakim danom suoèavama s nama na prostoru bivše Jugoslavije, i s onima poteklih s tih prostora.
-
broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Stari Grad dana 03-11-2016 u 00:28.
|
|
03-10-2016 23:29 |
 |
|
Ako i prihvatimo da je sve to o èemu govoriš na snazi, postavlja se niz pitanja kroz sve to o društvenom modelu u BiH tokom zadnjih 20 godina, i o tom koliko bi stvari bile rješene da ta jedna nacija radi suprotno od tog što si konstatirao (ako veæ biramo da posmatramo stvari u praksi kroz nacije, što je po meni u principu pogrešan model, ali u svrhu rasprave ostavljam to po strani).
Evo sve da oni sebe "emancipiraju" u tom pravcu o kom govoriš, i da se uspostavi taj neki jak identitet, opet bi i on odudarao on dosadašnje istorije BiH i njenog suštinskog biæa.
Ne kažem da bi u sadašnjoj konstelaciji odnosa na politièkoj i drugim scenama to suprotno bilo puna greška, ali bi i dalje ostao problem toga da sve balkanske "lijepe" osobine (jugoslovenske), ponajviše jedna totalna neiskrenost u dijalogu, kroz tobožu neosjetljivost za situaciju "onog drugog" ostale i dalje prisutne.
Džaba ti svaka emancipacija te jedne grupe u smislu u kom je ti možda predlažeš - na kraju nije ni ona garant nekog boljeg i prosperitetnijeg života za zemlju i region.
Stvari su kod nas u startu postavljene na pogrešnim osnovama i na individualnom planu, ljudi sebe èesto vide kao ono šta niti jesu niti zaslužuju da budu zvani, mi se ne suoèavamo s istinom, ali se ona sve više svakim danom suoèavama s nama na prostoru bivše Jugoslavije, i s onima poteklih s tih prostora.
-
Slažem se da sadašnji i buduæi položaj Bošnjaka ne može iskljušivo zavisiti od njih samih.
Pitanje je da li u BiH ima kritièna masa progresivno orijentisanih biraèa koji bi zajednièki gradili modernu državu utemeljenu na jednakim pravima za sve. Na žalost sve i da ih ima zabrinjavajuæe je odsustvo bilo kakvog glasa.
O SDA je suvišno trošiti prostor.
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
|
|
03-11-2016 00:47 |
|
Stari Grad 
moforaja

|
|
-
Slažem se da sadašnji i buduæi položaj Bošnjaka ne može iskljušivo zavisiti od njih samih.
Pitanje je da li u BiH ima kritièna masa progresivno orijentisanih biraèa koji bi zajednièki gradili modernu državu utemeljenu na jednakim pravima za sve. Na žalost sve i da ih ima zabrinjavajuæe je odsustvo bilo kakvog glasa.
O SDA je suvišno trošiti prostor.
Mislim da te mase u BiH trenutno (a dabogda je ikada bilo) nema, ali mi se èini da i to nije 100% garant za neki veliki pomak.
Zašto?
Zbog prilika u regionu i politièkih kretanja i atmosfere u dvije republike u okruženju.
Ovo ne opravdava bilo kakve greške ili propuste u BiH, ali isto tako ni ne pomaže sreðivanju prilika u BiH.
-
|
|
03-11-2016 01:17 |
 |
STECAK 
moforaja

Poruka: 3604
 |
|
Danas su bradonje imale party a tom su prilikom napale
i televizijsku ekipu (fizicki) a ujedno su im se "sjetili"
familije i pominjali pogresan rodoslovnik.
Ne , nije rijec o vehabijama i vehabijkama ,i selu Maoca
nije rijec o radikalima Islama , ili fundamentalistima muslimancima,
nije rec o teroristima i dzihadistima , mrscima svega sto nije pod kapom Islama
nije rec o ISILovcima i njihovim simpatizerima ,cak nije rec niti o
Ustasama onim starim predblajburskim
rec je o srpskim patriotima ,srboljupcima , mirotvorcima ,onima sto
s puno ceznje i patnje ocekuju kralja ,
da rijec je o Cetnicima i sa ove i sa one strane Drine .
kazu da hoce da rehabilituju cetnickog vojvodu ,okorjelog fasistu
D.Mihajlovica , sa danasnji stanjem u BiH nebi me cudilo da u tome i uspiju,
naravno i sa ovim "sposobnim" esalonom BiH politicara nesrba.
ako imamo politiku koja velica jedan fasizam onaj proustaski i nedozvoljava da se manifestacije antifasista odvijaju po civilizacijskim standardima a na drugoj strani imamo cisti fasisticki pokret u sred Europe koji se javno deklarise da je protiv svega nesrpskog a mediji nikako da podgriju vatru pod ovaj treci , a kad ga upale bojim se da ce Balkan planuti kao sibica a bit ce dovoljno za "bure baruta".
|
|
03-13-2016 21:32 |
|
|
|
 |
|