Mara
SexNepoznat
Poruka: 806
 |
|
Pridruzujem se cestitkama Davorki i Kuli, na zaista uspjesnoj organizaciji, te realizaciji ove akcije !
Takodje cestitam svima ostalima koji su, svako na svoj nacin, odradili veliki posao, i bukvalno "trcali" cijeli dan da bi sve to ispalo kako je ispalo ! 
Svaka vam cast !!!
Zaista mi je bilo drago biti dio svega toga, osjetiti tu atmosferu, vidjeti finu raju na okupu, i sresti i progovoriti sa nekim starim prijateljima koje nisam vidio tolike godine.
Uzivao sam druzeci se i svirajuci sa Sudom i Marom, kako Mara rece bez probe (a kako smo i mogli probat kad Suda nije pusto moju tamburu iz ruku), a sta ce nam proba, svi koji su ikad zasvirali pred publikom znaju koliko znaci "zahvalna publika" !
A ovo ovdje je bilo nesto jos bolje, nije ni koncert niti kakva tezga, a publika nije publika nego su to sve raja !
O druzenju sa Sudom i Marom da i ne pricam, te milion tema muzickih i nemuzickih - onih mostarskih koje smo prozvakali, i naravno druzenju sa Davorkom i Kulom kojima se i na ovaj nacin zahvaljujem na pozivu i gostoprimstvu !
Sto se ucesca i druzenja sljedeci put tice, morat cu razmisliti, prilicno me strah da ce Suda sljedeci put doc sa planom i pripremljen, te mi maznut tamburu !! 
Jami prijatelju dragi, veoma mi je drago da se ovde javljas, od kako sam se vratio iz Londona pritisle svirke, pa nisam stigao da ti se privatno javim, pa cu evo vako. I meni je bilo divno druziti se s tobom, pravi si covjek i raja, lagan, ono sto kazu "fine cehre", a boga mi i odlican muzicar. A fino bilo i sa Sudom i ostalom ekipom, samo kratko trajalo i brzo prodje. Vidim ja da je Sudo bacio oko na tvoju tamburu, jebi ga, nek manje jede, nek se isprsi, pa i on kupi istu, i nek baci onu svoju talasiku, inace nece vise s nama svirat. A ti na svoju stavi lanac, pa oko ruke, i onda Sudaga nema sanse da ti je mazne. Jes, jes, namjerio se on da je klepi, nije se odljepljivo onaj dan od tvoje tambure, a tesko mu se bilo i rastat od nje kad smo poceli svirat. Pozdrav tebi i tvojima.
05-19-2010 10:55 |
|
Sevels 
moderator tra-la-la

Poruka: 6556
 |
|
|
05-19-2010 15:08 |
|
Sevels 
moderator tra-la-la

|
|
evo pa se sami uvjerite 
"Daj bola Jami ne budi taki, daj malo onu tvoju pravu tamburu, da ne moram ovu svoju imitaciju svirat, vidi je bola Jami, sva je nikakva, isto NISTA, daj majke ti, majke ti mile, nisi drug ako ne das..."-kare Sudo
A Jami svoju zdekovo u kofer dok se ne pocne svirat, suti i samo se smjeska, pametan covjek.
 Klikni da pogledas u stvarnoj velicini
___________________________________________________________________ volim te svojse-volim te svekoliko...djenabetu moj

"Za mudru osobu cijeli je svijet uèitelj, a za budalu je cijeli univerzum pun neprijatelja." Charaka
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Sevels dana 05-19-2010 u 16:36.
|
|
05-19-2010 15:09 |
|
djemila 
Naj-Moder 2008

Poruka: 11491
 |
|
|
05-20-2010 11:29 |
|
Sevels 
moderator tra-la-la

|
|
|
05-20-2010 13:09 |
|
djemila 
Naj-Moder 2008

Poruka: 11491
 |
|
|
05-20-2010 14:26 |
|
|
Prvo da odzdravim Pipi, i meni je drago sresti te, kao i uvijek !
Mara, meni je cast i zadovoljstvo bilo svirati sa tobom, samo mi je zao da to nije malo duze trajalo i da nije cesce !
I radi toga sto si odlican muzicar, ali jos vise radi toga sto si ljudina i sto je svako druzenje sa tobom poseban dozivljaj ! 
Sevels pozdrav i tebi, hvala na ovim slikama, a bit ce mi drago druziti se opet bude li prilike !! 
Tvrancic, mala ispravka.. ovo za Sudu i kartu za tamburu nije zezancija, ali kao i ja, ni on ne zivi od tambure, to je nama samo zadovoljstvo.
Ali Mara zivi od svoje gitare, i njemu posebna cast sto je zapucao za London cak iz Austrije radi ove akcije i radi druzenja. 
05-28-2010 22:19 |
|
Sevels 
moderator tra-la-la

|
|
|
05-28-2010 22:40 |
|
Mara
SexNepoznat
Poruka: 806
 |
|
Prvo da odzdravim Pipi, i meni je drago sresti te, kao i uvijek !
Mara, meni je cast i zadovoljstvo bilo svirati sa tobom, samo mi je zao da to nije malo duze trajalo i da nije cesce !
I radi toga sto si odlican muzicar, ali jos vise radi toga sto si ljudina i sto je svako druzenje sa tobom poseban dozivljaj ! 
Sevels pozdrav i tebi, hvala na ovim slikama, a bit ce mi drago druziti se opet bude li prilike !! 
Tvrancic, mala ispravka.. ovo za Sudu i kartu za tamburu nije zezancija, ali kao i ja, ni on ne zivi od tambure, to je nama samo zadovoljstvo.
Ali Mara zivi od svoje gitare, i njemu posebna cast sto je zapucao za London cak iz Austrije radi ove akcije i radi druzenja. 
Jami prijatelju, fala ti na lijepim rijecima, upravo to druzenje sa svom finom rajom kao sto si ti, Sudo, Davorka, Kula, Davor i ostala ekipa, samo po sebi dovoljan je motiv za dolazak u London. Istina je, ko sto ti napisa, ja zivim od muzike(i za muziku), ali meni stvarno nije tesko, cak stavise, prekrasno je, fantasticno, doci u Englesku, svirati i pjevati za takvu raju. Pogotovo sto se u kuci mojih dragih Davorke i Kule osjecam nista manje ugodno nego u svojoj vlastitoj, prime me, brate, ko najrodjenijeg, i ne samo mene, znaju to i ostali koji su do sad bili kod njih. Njihova kuca ni za kog nije tijesna. Druga, i jos vaznija svrha ovog naseg druzenja i jeste cilj, pomoci onima kojima ne ide tako dobro u zivotu kao nama. A nama, odn. mnogima od nas, ide puno bolje nego sto i sami mislimo, i nego sto smo uopste svjesni. Odvojite malo vremena, pogledajte ovaj video i bice van jasno o cemu pricam. http://www.youtube.com/watch?v=H8ZuKF3dxCY&feature=related
I zato, dok god budem mogao, i dok me raja budu htjela slusati, eto mene u London, ili bilo gdje drugo, da svi zajedno pomognemo djeci Mostara, a i naravno da se druzimo, pjevamo, sviramo i kenjcijamo.
05-29-2010 15:08 |
|
sara 
moforaja

Poruka: 5288
 |
|
|
07-16-2010 14:59 |
|
narona 
samo sto nisam