Haidar
SexNepoznat

Poruka: 338
 |
|
Za sve su vehabije krivi....
I prije toga Cemerika...
A rat je tu, samo sto jos svi ne ratuju.... Ne znaju jos da su u ratu...
Nek nam je dobri na pomoci....
Naravno da je rat odavno tu... Nista se u politici slucajno ne desava... Nista!
Zna se od koga su ovi potekli, ko ih je finansirao, ciju agendu igraju...
Tzv Muslimani u BiH bi u toku rata zatrazili pomoc i od crnog "tamo njega", a ne od brace "musla" sa punim koferima petrodolara koji su tada setali i vrbovali po zemlji. Svaka im je pomoc bila dobrodosla... Poklonjenom konju ne gledas u zube...
A sto je taj konj uzarenih ociju, sa rogovima i kozjom nogom, nisu to jadni ljudi mogli znati. Ali je pitanje, da li im je znalo vodstvo... I sada dosao on po naplatu...
"Oni" Jesu rak-rana u nasoj civilizaciji, ne oni, vec njihovo ponasanje, ucenje, zelja za nametanjem svojih vidjenja i zakona. Nisam za kolektivno kaznjavanje, ali oni imaju mjesta u tzv europskoj civilizaciji, ko krme u Teheranu. Bez da kazem sta je pravo a sta krivo...
Nista nije slucajno...
|
|
11-19-2015 11:44 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
kako se borit protiv terorizma, kad se demokratijom smatra pravo da vehabija buši komšijama kazane za peèenje rakije?
koji je to ljudski talog, bože saèuvaj
i sad kad naprave taj svoj grad u Trnovu nadomak Sarajeva, niko ih više istjerat iz Bosne neæe...
moja tetka prodaje neku baštu, naravno ko je kupac... vehabija, Arap
dakle svi mi uèestvujemo u tom, aktivno ili pasivno...
ne treba im ništa prodavati, pogotovo zemlju
Ne rješava se to u ureðenoj državi na privatnom nivou, nego na društvenom, zakonodavnom i pravnom nivou.
Istina je i to da se prodajama uèestvuje, ali opet - ljudi koji su u materijalnoj oskudici, dugovima, s porodicama kojima ne mogu priuštiti ništa u BiH, šta im je preostalo u stvarnosti nego prodaja onog što imaju, ako i imaju ?
Ne kažem da je s moralnog stanovišta to apsolutno ispravno, ali stvarnost i nije crno bijela po mom iskustvu.
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
11-19-2015 11:55 |
 |
vjetar 
moforaja

Poruka: 13977
 |
|
|
11-19-2015 12:20 |
|
|
...vjetre, netreba braniti vehabije i vehabizam, to nikad (do ovog zadnjeg rata) nije bilo Bosansko i Bošnjaèko. Najmanje 2.000 boraca iz arapskih zemalja je bilo prisutno u BiH za vrijeme rata, neki od njih èak povezivani i sa Osamom bin Ladenom. Oni meðu njima koji su nakon Dejtonskog sporazuma odluèili da ostanu, dobijali su pasoše nove države Bosne i Hercegovine. Od tada regrutuju podmladak, uz pomoæ saudijskih donacija grade džamije i šire vehabijsko tumaèenje islama. Oni svoje viðenje islama ne zagovaraju nego ga nameæu, èesto i agresivno. U poèetku lagano, a onda sve osjetnije njihovi stavovi prodiru u društvo. Danas se u BiH slave neki muslimanski praznici koji se ranije nisu praznovali, a na ulicama se viðaju žene u hidžabu, što prije rata gotovo da nije bilo zamislivo. Ove promjene ukazuju da se težište polako prenijelo sa stranaca na domaæe stanovništvo koje je konvertiralo na neka tumaèenja islama koja ranije nisu nikad bila prihvaæena u ovim krajevima - u Bosni i Hercegovini.
Ne griješi duše - ne brani vehabije - to je tuðe, korov što se prihvatio u ovom zadnjem ratu i treba ga odstraniti sa tla BiH.
___________________________________________________________________ Moj Mostare ko ti lomi grane,
ko zavadi mostarske jarane,
ko to tebi istoriju piše,
ko to želi da te nejma više.
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Sarajlija ba dana 11-19-2015 u 12:33.
|
|
11-19-2015 12:32 |
|
Stari Grad 
moforaja

|
|
Stari sve znam ,zato i pishem na ovakav nacin ,meni je poznati islamofobija u svjetu i na forumu i ona je ocigledna vec posle par recenica koje izadju iz pera nekog sagovornika ja je odma osjetio,na forumu je napisano vishe o islamu u ruznom kontekstu vec o cetnicima i ustasama zajedno ,niko na forumu ne objavi postrojavanje cetnika u trebinju ,malo se pishe o ustaskim parolama po Mostaru ili ako se i napise rasprava traje desetak postova ,kad se osudjuje islam rasprave traju Daniima i od kako postoji forum..
ali ne vjetre, "mi vi i oni" nikako ne postoji, ja i ti smo ti koji nameæemo grupisanje, a vidjeh i da je spomenuto nešto o tom da npr. to što ti navodiš se može možda podvesti i pod "demagogija + konstruisanje nepostojeæeg" 
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
|
|
11-19-2015 13:09 |
 |
Stari Grad 
moforaja

|
|
vjetar reèe: "uvijek se isti javljaju"
šta tu ja mogu, kad nas je 5 na forumu
ja se prvi javljam i kad Džeko slomije nogu... kad Velež zauzme zaèenje na tabeli...
nije do mene, do vehabija je...
evo sad kažu da se dotièni raznio eksplozivom u rodnoj kuæi...
odakle mu eksploziv? nije to germa, pa da se kupi u supermarketu!
i dok je išao sa mjesta zloèina prema kuæi, pucao je nasumice po autobusu u prolazu i ranio 3 osobe!
nije do mene, vjetre, nego do mahnitova.
Bolan, jasno je rekao ranije da se o tom piše na trideset strana, a o otvorenom dokumentovanom fašizmu trc mrc i pojeo vuk macu.
Što ti green ne odgovoriš na pitanje (koje nije bilo upuæeno tebi samom, nego svima) - ko su oni koji su pokrenuli glasanje o zabrani ekstremistièkih organizacija u BiH, a ko je oborio taj prijedlog u parlamentu BiH ?
Što se o tom ne piše - s tvoje strane i od ostalih - danima i godinama, ko što drobiš o bradonjama od jutra do mraka ?
-
|
|
11-19-2015 13:12 |
 |
Stari Grad 
moforaja

|
|
ja ne pratim to u Parlamentu, a mogu pretpostaviti da su stopirali Srbi, zbog èetnièkog pokreta...?
Ni ja ne pratim to s kazanom za rakiju, mada ne mogu pretpostaviti da se radi o pripadniku pokreta trezvenjaka - antialkoholista ?
Šalu na stranu, ima bolan green crno na bijelo ko je glasao protiv, nisu samo ti koje si naveo (ako se dobro sjeæam).
Mi ovdje drvimo na privatnom nivou o stvarima koje bi trebale biti stvar društvenog, pa i zakonodavnog koncenzusa i sistema vrijednosti.
Sistem vrijednosti koji se iz dana u dan promoviše ne samo kod nas nego i vani na odreðen naèin, mada u puno "bolje" upakovanim formama, je ono što bi nas sve trebalo itekako brinuti, u suštini se i radi o tom kakav svijet ostavljamo djeci i onima koji dolaze poslije nas u nasljeðe.
Zar nije sramota da smo civilizacijski po svim parametrima zaostali daleko iza onog gdje smo bili do prije 25 godina unazad.
Po meni vehabije nisu srž problema dole, one su samo jedan od brojnih simptoma.
A ovo ubistvo i rafalanje je itekako težak èin, zovemo li ga mi terorizmom ili kriminalom ne znam više igra li ikakvu ulogu u suštini.
-
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 11-19-2015 u 18:55.
|
|
11-19-2015 13:33 |
 |
|
|
 |
|