|
nije mi drago da vidim clanove da odlaze sa foruma, ali odrasli smo ljudi i svako zna sta mu je radit'
ja sam ovdje neutralan i koliko god se to tebi ne svidjalo meni su clanovi isti, bez obzira na moje licne preference.
ponavljam ja moram da budem neutralan,
nije moje da psiho-analiziram clanove i ulazim u razloge ko je koga navuko, ko je koga izbacio iz takta ... .... nije to moj poso. moj je poso da budem neutralan, da budem profesionalac i ja to i jesam. ja nisam nimalo selektivan i dosljedan sam.
ako je covjek neutralan valjda je i objektivan, jer nije subjektivan.
neutralan, ne priklanja se nijednoj strani.
ali vidi ovo - ja nisam nikome nikada naklonjen jer nemam taj luksuz. rekoh se trudim da budem potpuno neutralan/objektivan jer smatram da administrator foruma mora tako da se postavi. clanovi mogu biti pristrasni ali administrator foruma ne moze. na sta bi to onda licilo?
mi(tim) nismo nicije oruzje i ne zelimo da se mijesamo u licne razmirice osim ako imaju veze sa pravilnikom. bez nas.
mozes se ti smjati kolko hoces, ja tebi opet zelim srecu i prosperitet.
da tebi ne dodje nesto u rodu onaj stari grad? on je znao ovako satima da pretrazuje forum da bi mene citiro. tvoja je namjera da me diskreditujes i navodis primjere vezane za moju neutralnost. uz to jos i kazes da se ponasam svojevoljno. ali sve to ti kazes pasivno agresivno, nekako zenski.
ovi citati se odnose na moj stav o mojoj neutralnosti kao administratora.kakve veze ima moje administrairanje sa mojim misljenjem o religiji i evoliciji?
moram biti neutralan kad je rijec o religiji? smijesno. ja samo moram biti neutralan kad je administriranje u pitanju. imam pravo na misljenje o temem ko i svaki drugi clan. pokusavas da upakujes istinu u laz i da sve skupa prodas kao istinu. stare oprobane metode.
e bas ti fala sto si sve ove moje citate skupio na jednom mjestu. moze mi valjati nekad. 
Zahvali se Taxiju:
Ja predla�em tanu.Navest �u nekoliko primjera ...za�to ba� njega!?
�ovjek do�e svakih dvajes-dvajes pet dan i odmah zna u kojem grmu le�i zec,ko je kriv a ko nije(naravno,moderator je uvijek u pravu).Pa jo� i realan,neutralan,voli se �aliti,alkohol mrzi kao i narkotike..... sve u svemu,mister
nije mi drago da vidim clanove da odlaze sa foruma, ali odrasli smo ljudi i svako zna sta mu je radit'
.
ja sam ovdje neutralan i koliko god se to tebi ne svidjalo meni su clanovi isti, bez obzira na moje licne preference.
ponavljam ja moram da budem neutralan,
nije moje da psiho-analiziram clanove i ulazim u razloge ko je koga navuko, ko je koga izbacio iz takta ... .... nije to moj poso. moj je poso da budem neutralan, da budem profesionalac i ja to i jesam. ja nisam nimalo selektivan i dosljedan sam.
ako je covjek neutralan valjda je i objektivan, jer nije subjektivan.
neutralan, ne priklanja se nijednoj strani.
ali vidi ovo - ja nisam nikome nikada naklonjen jer nemam taj luksuz. rekoh se trudim da budem potpuno neutralan/objektivan jer smatram da administrator foruma mora tako da se postavi. clanovi mogu biti pristrasni ali administrator foruma ne moze. na sta bi to onda licilo?
mi(tim) nismo nicije oruzje i ne zelimo da se mijesamo u licne razmirice osim ako imaju veze sa pravilnikom. bez nas.
mozes se ti smjati kolko hoces, ja tebi opet zelim srecu i prosperitet.
|
|
04-02-2019 20:46 |
|
|
Ti sve nekako okolo kole. De bola odgovori ovo o kravama i Pchelama , kako su oni dar boziji ljuckom rodu. To shto pchela ima izvidjache, radnike, vojnike je sasvim druga tema. To imaju i mravi. Tvojom logikom su i mravi sluge ljuckom rodu ,dizajnirane od dizajnera. A i sam znash koliko vrsta mrava direktno unishtava ono shto chovjek stvori. Pusti tu praznu prichu. Kako su krave dizajnirane da chovjeku daju mlijeko? Kako su pchele dizajnirane svevishnjim da daju med i ostale produkte ljuckom rodu? To su bola jednostavna i obichna pitanja. Odgovori ih ,for "god" sake. Problem je shto ti taj odgovor nemash. Isto si jegulja koja sklizne od odgovora. Neshto slichno kao bivshi chlan ovoga foruma kojeg si spomenuo u replici bridge kipperu. Dodushe nije da i ja nisam pomislio da je BK u stvari Stari Gmaz. Mozda grijeshimo obadvojca.
Grijesite obadvojica. Mada ovo smatram komplimentom. SG je elokventan i nacitan kao malo ko na forumu. Mozete se neslagati s njim, i ja sam u vise navrata, ali mu se neke stvari ne mogu osporiti. Slazem se da je znao pretjerati i snosi djelomicnu krivicu za rasipanje foruma, ali ja sam ga uzivao citati, sve dok je to bilo u granicama pristojnog. I ako cemo iskreno, meni fali.
|
|
04-02-2019 21:16 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
da tebi ne dodje nesto u rodu onaj stari grad? on je znao ovako satima da pretrazuje forum da bi mene citiro. tvoja je namjera da me diskreditujes i navodis primjere vezane za moju neutralnost. uz to jos i kazes da se ponasam svojevoljno. ali sve to ti kazes pasivno agresivno, nekako zenski.
e bas ti fala sto si sve ove moje citate skupio na jednom mjestu. moze mi valjati nekad. 
Uzimalo mi je par minuta u prosjeku ili manje.
NajsmjeÅ¡nije je bilo citirati tvoje Ramzes visoÄanstvo ("skinut ti gaće", figurativno reÄeno, kako je to STECAK prokometarisao),
kad sam te citirao jednom prilikom, kad si slao nekima mater na pazar, a tvrdio prije tog citiranja tvojih rijeÄi da nisi.
Ja sam se s apetitom oprostio od foruma, samo radi tebe i likova oko tebe i zamandalio vrata permanentno.
Sad sam napravio izuzetak samo da ti skrenem pažnju na ovaj detalj o tom koliko mi je trebalo da
neke od vas ja ili bilo ko konfrontira s vaÅ¡im vlastitim rijeÄima (trenutaka i minuta, a ne sati, kako ti
to ovdje iz punih usta ponovo lažeÅ¡, a nije ti prvi put da lažeÅ¡ o mnogo Äemu i mnogo kome).
Kao prvo, lagati po potrebi i iz vlastoljublja, i biti vjernik, je licemjerje, istinski grijeh i sramota;
kao drugo, papanski je skroz od tebe povlaÄiti moj nick u ovoj priÄi, bez ikakve potrebe, pogotovu s
obzirom na to šta se događalo prije nego smo STECAK, vjetar, ja i još poneko napustili TVOJ privatni
forum, tj. malu igraonicu koja je spala na par slova.
Uživaj u tvojoj tvorevini, tvojom i niÄijom drugom zaslugom, mada su ti svojski neki služili i služe kao
pomagalo, a i ti njima zduÅ¡no. ÄŒudi me samo da te jaÄe ne stoje ovdje u ovoj "debati".
Iz Äiste pristojnosti ti ne kažem joÅ¡ neÅ¡to, ono Å¡ta bi mogao uraditi sa tvojim forumom, a prije svega
tvojim naÄinom rezonovanja, i gdje bi ga sebi mogao strpati.
Edit i P.S. To što sam ti se ja prikazao u taxijevom citatu - haj, nek si me zapamtio.
Vjeruj mi da su i tebe mnogi, koji su napustili forum. Ja proÄitam Å¡ta se ovdje piÅ¡e tu i tamo, i na
tome će i ostati, s ovim izuzetkom.
A to Å¡to ti ne prezaÅ¡ od povlaÄenja neÄijeg lika po neÄemu, na ovakav naÄin, to valjda o tebi samom
ponešto govori.
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
broj ispravljanja poruke: 3, zadnji put od strane Stari Grad dana 04-03-2019 u 01:22.
|
|
04-03-2019 00:32 |
 |
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
stari grad - nemam ni najmanju namjeru da polemisem s tobom.
licno se nadam se da ces biti dosljedan i da ce ostati ko sto kazes: "s apetitom oprostio od foruma".
svako dobro zelim.
Reality check, Ramzes:
"odjeban" si ti prvi, i to u tom navratu od nekoliko dobrih i Äistih ljudi. Ti prvi.
"Odjeban " pod debelim znakovima navoda, i na "kulturan" (isto pod navodnicima) naÄin.
To što ti sad po hiljaditi put okrećeš stvari na glavu nije ništa novo, to je tvoj modus operandi.
Davno viđeno, po istom oprobanom receptu.
NIko nije imao namjeru polemisati išta s tobom, nego sam te podsjetio na to kakav je papanluk
povlaÄiti moj nick na onakav naÄin.
Kako sam već rekao, eto ti tvoj forum, i to ovakav kakav jeste.
Opusti se i uživaj. Adio i arivederci, admine.
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 04-03-2019 u 20:29.
|
|
04-03-2019 20:24 |
 |
gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
maxo ne slazem se da smo mi ljudi beznacajne neznalice u svemiru.
mi smo jedino bice koje je dovoljno inteligentno da bi shvatili stvari i objasniili naucno.
jedini smo koji imaju pravo izbora i koji imaju kocept svijesti. zar vec to nije privilegija?
Odakle je tebi doslo to znanje da smo mi jedini koji imamo mogucnost da shvatimo neke stvari?
Sta ti znas kakvu svijest ima pauk, ili tamo neko bicje kojeg ti zoves andjelom ili dzinom?
Ja cu ti odgovoriti. Nemas pojma, isto ko ni ja.
Ti samo vjerujes da je to tako.
I dijete kad se rodi ide na sisu, isto ko i krme, i tele, a cini mi se i cuko.... Sto se ljudi ne radjaju na mjesecu?
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
04-03-2019 23:30 |
|
gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
Nisam rekao zatrovao, vec sam rekao da slucajno nikada nisi se susreo ni sa kakvim oblikom religioznih ucenja. Ali bas nikako...
Slobodna volja.... Ja ne bih bas rekao da svojevoljno rastem svoju kosu, zube (nekada), nokte, visinu, izgled... Da se malo to srediti, ali ne bas tako puno...
Sto se tice shvatanja jedni drugih, to je potpuno normalno sto govoris, svi smo na razlicitim jaslama odrasli, imamo razlicite osnove i put, bilo bi stvarno cudno da se u ovakvim pricama totalno razumijemo i poznajemo. Ne mislim da postoji neki komandir koji je kao u mom tijelu i komanduje njim.
Nemas mi sta vaditi mast, upoznat sam sa tom pricom, metaforom, koju iznosis. Kad se to desi, naravno da cu se upitati i preispitati, ali do tada, ne uzimam tvoje vjerovanje za faktum, niti bilo cije drugo.
Opet kazem da vjerujem u misticni dozivljaj, ali pokusati objasniti isti je potpuno nemoguca misija.
kad kazem slobodna volja - siguran sam da znas na sta mislim ... TI SVJESNO kontrolises svoje odluke. samo ljudi imaju tu privilegiju.
disanje, rast, starenje je proces nad kojim mi nemamo kontrolu. ama bas nikakvu. niko se nije samoubio tako sto je presto disati. nije moguce.
naravno da ne uzimas moje ni nicije vjerovanje zdravo za gotovo, naravno. drugacije ne bi valjalo.
pricamo, diskutujemo, razmjenjujemo stavove, nema tu mjesta nametanju misljenja.
Dobri moj, ti mi ne odgovori o onom delikantnom pitanju u vezi otvaranja ociju....
U jednoj poruci pises da covjeku bog otvara oci,
a u drugoj da ih sam covjek sebi otvara....
Nemoj se osjecat stresad oko ovih pitanja, ali si prilicno nekonsekventan.
Ne dovodim u pitanje boga u kojeg ti vjerujes, ma sto to da bilio, ali shvati da dovodis u pitanje sebe jer si prilicno dvosmislen.
Ko covjeku otvara oci? On sam ili tvoj bog?
Kod tebe mi se cini da su oba, jedan i drugi kad ti odgovara.
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
04-03-2019 23:53 |
|
|
|
 |
|