Ricina 
raja

Poruka: 1918
 |
|
|
06-25-2011 09:01 |
|
Ricina 
raja

|
|
Hvala moj Dena... Uvijek sam volio Mostar i volicu ga i mrtav. Samo onaj ko je dozivio da se skupi oko njega 20-30 djece sa upitnim pogledom " ima li nesto za nas?" , moze mene da razumije.
Ja imam secer,krvni pritisak, losu kicmu i ni u snu ne bi smio da vozim auto koje ima sjedista koja nisu prilagodjena za kicmu a niti po ovom zvizdanu.. Ja sam cvrsto odlucio da napunim kombi i da ga licno vozim za Mostar. Znam da cu bolovati u Mostaru 3-4 dana i da ce me kicma boliti ali sami pogled male raje koja mi bude pomagala da istovarim kombi, pogled kada budu dijelili bombone, balone, fudbale i sve ostalo, posmatrati sa strane kako njih 10 dijeli jednu picu...sve to mi izlijeci kicmu u trenu...
Nisam neki veliki vjernik....ima i vecih i boljih ali svaku vece molim boga da mi da puuuuno para da mogu da ulozim u moj Mostar. Pomagao bih siromasne, gladnima dao hrane, zednima dao vode, nesretnima dao malo nade i zadnje ali i najvaznije povratio osmjeh na djecija umorna lica u nasem Mostaru.
Zato sam malo razocaran odzivom nase raje za pomoc... Svako, ama bas svako u dijaspori, moze odvojiti 10 € i poslati. To su 2 hamburgera ili 2 kutije cigara.
Nema veze... svakom svoje..
Zelim vam svima da vam se sve zelje ispune, dobro zdravlje i puno srece sa vasim familijama...
Ja da sutra umrem, umro bi sretan i zadovoljan jer sam pomagao koliko sam mogao ...
Kada dodjem u moj Mostar...disacu punim plucima i pored 45 stepeni , i pored asfalta koji se topi pod nogama i pored svih tegoba koje me prate jer sam bar nekog ucinio sretnim i izmamio osmjeh na licu nase male raje koja nema priliku da kupi cokoladu tako cesto kao nasa djeca...
Ugodan odmor...
___________________________________________________________________ "Cega se pametan stidi , tim se budala ponosi" .. Ramadan Asovic
|
|
06-26-2011 15:51 |
|
Ricina 
raja

|
|
|
06-29-2011 16:45 |
|