Pipi Duga Carapa
SexNepoznat

Poruka: 2170
 |
|
Hmm, sta reci na ove...
Sunceva svjetlost moze zalijepiti, tako da moze biti veoma opasna i zastrasujuca, u koliko scovjek direktno gleda u sunce...
Budnom covjeku je dovoljno da osjeti njegovu toplinu, zna da je tu, nema potrebe gledati ga... 
Moram editirati ovaj post, previse je sturo napisan...
S jedne strane je mrak, s druge je svjelost, izmedju provalija...
Put koji vodi preko provalije je takna nit.
Ako nisi dovoljno budan, pa ti je neophdno da gledas u sunce, male su sanse da stignes na osvijetljenu stranu. U koliko te Sunce zaslijepi rizikujes da izgubis ravnotezu i padnes u bezdan.
Ako ti je toplina sunca dovoljna motivacija, mozes posvetiti vise paznje mjestu na koje stavljas nogu, hod ti je spor, oprezan i siguran, mali je rizik od pada.
broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Pipi Duga Carapa dana 12-14-2009 u 15:24.
|
|
12-14-2009 15:02 |
|
Pipi Duga Carapa
SexNepoznat

|
|
|
12-14-2009 16:11 |
|
gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
citat od Pipi Duga Carapa:
"Keep it simple fool!"
Dobra ti ova....
Samo, moraces mi ju ponoviti malo cesce, dok ne naucim....
Laku je reci, tesko je uraditi..ili si dubok, ili nisi, tesko je biti oboje...
A s obzirom da si i ti dubok, interesantno mi ovo procitati s tvoje strane 
O`kle mene u dubini Pipi... Learning by doing , mozda...
Doduse, samo sam osjetio da u ovom slucaju to moram da kazem, tj napisem, jer se meni cini da je pasalo. Mozda nekada nije potrebno rasclaniti sve na svoje dijelove, vec vidjeti citavu sliku (bar onoliko koliko nam je omogucjeno da vidimo)...
U biti mislim da je sve jednostavno. Samo sto smo godinama toliko toga nakacili na sebe (jos vise sto nam je neko drugi nakacio) pa mozda sve izgleda komplikovano. Jer nakupilo se svega.
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
12-14-2009 16:27 |
|
gandalf 
Mo-Starac

|
|
"Political correctness is tyranny with manners."
"People demand freedom of speech to make up for the freedom of thought which they avoid."
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends."
"If you are going through hell, keep going."
"Some cause happiness wherever they go; others, whenever they go."
"God is a comedian playing to an audience too afraid to laugh."
"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good." 
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
|
|
12-15-2009 14:30 |
|
gandalf 
Mo-Starac

|
|
First, realize that you are surrounded by prison walls, that your mind has gone to sleep. It does not even occur to most people to see this, so they live and die as prison inmates.
Most people end up being conformists; they adapt to prison life. A few become reformers; they fight for better living conditions in the prison, better lighting, better ventilation.
Hardly anyone becomes a rebel, a revolutionary who breaks down the prison walls. You can only be a revolutionary when you see the prison walls in the first place.

|
|
12-15-2009 14:43 |
|
Alibaba 
moforaja

Poruka: 5511
 |
|
|
12-16-2009 00:19 |
|
Pipi Duga Carapa
SexNepoznat

|
|
“It is better to lose your pride with someone you love, rather than to lose someone you love with your useless pride.”
Nadam se da mi neces zamjeriti da prokomentarisem ovu izjavu. Necu spominjati Osho-a, svega mi
Ovo su samo razmisljanja koja je ona u meni izazvala.
Pogresno je gledati ljubav kroz prizmu dobitka i gubitka, jer je ljubav stanje duha, stanje svijesti, u njoj nema nista materjalno.
Samo se materijalni predmeti mogu dobiti i izgubiti.
a bi covjek bio u stanju zivjeti potpuno ljubav, treba se osoboditi straha od gubitka.
Ljubav se ne gubi, ljubav nista ne trazi, ljubav se samo daje i prima.
Ima ih koji znaju da daju, ne znaju da prime, ima i obrnutog slucaja.
Cilj je da svako od nas nauci da primi i da pruzi ljubav, bez ikakvog straha i razmisljanja o gubitku i dobitku. 
|
|
12-22-2009 10:20 |
|
|
|
 |
|