Cernicka 
bice nesto od mene

Poruka: 257
 |
|
Kao I prosli put startovali smo u dva sata. Doslo je tu svijeta od svuda.
Moji dragi prijatelji: Sudo Golic sa zenom iz Svedske, Mara Govorcin sa kcerkom iz Austrije. Zehra Pejanovic I Djemila. Mara I Suda svojom svirkom I pjesmom su nas zabavljali od dva popodne pa do dva poponoci.
Emir nas je pocastio sa svojom svirkom kao I prosli put. Simon DJ se opet odazvao nasem pozivu, a Davor (moj brat) nije ispustao mikrofona. Samo je jednom dozvolio Maidu I Drazanu da otpjevaju ali tek iza ponoci.
Ovoga puta smo imali puno vise donacija za tombolu tako da nas je Duba nagovorila da pravimo licitaciju pojedinih stvari. To je bila veoma uspjesna licitacija . Cak je korpa za pijacu koja vrijedi maxsimalno dvadeset funti otisla za cetrdeset. A da ne spominjem rucak u hotelu koji vrijedi pedeset funti a izlicitiran je na sto funti. Da sve ispadne kako treba oko tombole I licitacije pobrinula se Lana. Mirza (Sisijev sin) I moja dva sina su proganjala ljude da kupe lutriju I nakupili u kutiju vise od £250 funti. Inace Mirza se potrudio da napravi formular za prikupljanje podataka od donatora. Tako da cemo uskoru da trazimo od drzave povrat poreza na iskupljene pare.
Posebne zahvale za uspjesnu tombolu treba da odu Dubravki Zupevc jer je ona donijela najvise stvari. Slobodne ulaznice u njen Esporta jym, casove plesa, persinalne trenere, masaze I jos mnogo toga. Korres Natural Products firma u kojoj radi Sanja Behramovic nas je pocastila sa kutijama kosmetike u vrijednosto od sto deset funti. Drazen Sunjic nam je opet dotitao sanduk dobrog vina I posebno dvije boce Porta I sampanjca. Vila vlasnik puba kao I prosli put dva veoma dobra sampanjca. Dragica Dragas je donijela kutiju igracaka kojoj su se djeca strasno obradovala. Davor Sevelj je izvezao sliku koja je podsjecala na Stari most. Merima (Marina zena) I ovoga puta nam je poklonila sliku koju je sama nacrtala. Alen Jaganjac nam je dao dosta skulptura iz njegove radionice. Zeljko Kucinovic zvani Caja, inace sarajlija, koji je snimatelj nasih festa dotirao je sliku koju je sam nacrtao. Ja sam donijela cigare I sliku koju su mi poklonili ljetos u Egipatskom selu. Za sliku smo na licitaciji dobili 80 funti. Djemila je donijela rucno radjene salove od svile. A Nino Bosnjak je od svog hotela dobio rucak za dvoje koji je otisao za sto funti na licitaciji. Ovim putem se zahvaljujemo Zoranu Ivankovicu koji nam je ispekao janjce po veoma povoljnoj cijeni. Inace tri janjca su dotirana od nasih starih donatora Sase, Aljose I Cicuna, Sema jedan, Milan jedan I ja I Kula jedan. Tako da smo ovoga puta imali sest janjaca. Pored cevapa kojih je bilo oko hiljadu komada I pecene kokosevine, Sisi nam je napravio najbolji grah na svijetu sa rebrima. Radi poridicnih problema Sisi je morao da napusti party rano tako da ga je Kula , Sema I Drazen zamjenuli na rostilju, koji se tek prestao dimit oko deset sati. Bilo je tu kojekakvih salata, pita, pogaca, domaceg hljeba a bogami I baklava I kolaca.
Specijalno hvala trebamo reci firmama Flaming Cactus Ltd za cek od £200 (moj klijent) I Lion Creative Ltd (firma u kojoj radi Indira Durakovic) za cek od £50.
Djeca koja su ljetos bila u Egipatskom selu su sva dosla na festu. Prikazali smo film o njihovoj posjeti koji je veoma dobro primljen od gostiju.
Ako sam sto zaboravila molim vas da me nadopunite bez ustrucavanja. Lana radi na doradi videa pa kad bude gotov postavit cemo link.
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Cernicka dana 12-05-2009 u 13:48.
|
|
12-05-2009 13:45 |
|
Sevels 
moderator tra-la-la

Poruka: 6556
 |
|
|
12-05-2009 15:29 |
|
Sevels 
moderator tra-la-la

Poruka: 6556
 |
|
|
12-05-2009 15:41 |
|
djemila 
Naj-Moder 2008

Poruka: 11491
 |
|
|
12-05-2009 16:32 |
|
djemila 
Naj-Moder 2008

Poruka: 11491
 |
|
|
12-05-2009 16:39 |
|
Mara
SexNepoznat
Poruka: 806
 |
|
Cernièka odlièan ti je izvještaj, tako da se o fešti ne treba posebno prièati, samo da se i ja još jednom zahvalim na, u meðuvremenu se može reæi, tradicionalnom, fantastiènom prijemu kod vas Cernièka i Livadiæu. Super, super, a ovaj put mi je bilo još teže rastati se od vas. A Boga mi i od cijele ekipe.
Obavještenje, Cernièka me je veæ bezecovala za feštu u maju iduæe godine. Nadam se da æe i moj dragi Sudo imati vremena.
Da se nadovežem na Ðemkinu anegdotu, šetamo Londonom i naiðosmo na neki spomenik, kaže Zehra mrtva hladna, "vidi Alekse Šantiæa", e pa kad se nismo svi ispišali od smijeha. Još jedna: kiša je padala, pa smo èekali pod nekom londonskom strehom da malo umine. Nestrpljiv, ja rekoh, "hajmo brate, evo sad malo manje pada", na to æe Zehra "jes, jes, vidim i ja, sad pada èitave dvije-tri kapi manje". Zehra šeitane.
Englezi i Šveðani imate mahanje.
P.S. I Cernièka molim te za iduæi put da se Davoru nabavi extra mikrofon, kad veæ èovjek toliko voli pjevat, da ne mora moljakat cijelo vrijeme, te "mogu li ga uzet Mara molim te", te "mogu li Sudo molim te", te "ljutiš li se na mene", te "e nisi više moj drug". Davore tebi extra pozdrav.
12-05-2009 19:21 |
|
|
|
 |
|