Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 64 65 66 [67] 68 69 70 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
pravimostarac
SexNepoznat

Poruka: 3132

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Ova porodica kao i mnoge druge porodice su najveæu grešku napravile kad su ih prefrigani politièari obrlatili da se ko falan vrate kao povratnici umjesto da su otišli u bilo koju drugu zemlju, a ta rubna podruèja Bošnjaèkog bantustana ostavili da ih umjesto Sarajeva nasele politièari svojom rodbinom.

04-29-2015 19:45 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
prowler2 prowler2 is a Male
moforaja

Poruka: 5249

citat od pasha:

Nadjoh ovaj tekst koji objasnjava vrlo dobro njegovo stanje pa svatko to moze na svoj nacin protumaciti.
      http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=55517

Dijete koje odrasta u okruženju užasa rata, koje prve korake èini u tuðem domu jer je iz svoga protjeran samo zato što je Bošnjak sa samo godinom dana, dijete kojem se nikad niko nije odazvao na rijeè babo, jer su mu 1992.godine babu strijeljali srpski policajci, opet samo što je Bošnjak i u masovnu grobnicu mu tijelo bacili. Dijete kojem su na poèetku života ubili snove i pokazali silu kao naèin vladavine je u momentu svoje mladelaèke snage silom na silu odgovorilo.
Malo kicherski ali u neku ruku tachno. Sad ... svi koji su tako osjetili rat imaju opravdanje. Hajmo opet u jebeni rat ? Pa opet isponova. samo mogu rechi .... mrzim Josipa Broza. Zato shto je umro.

04-29-2015 20:22 prowler2 is offline Pregledaj poruke od prowler2 Dodaj prowler2 u listu prijatelja
pasha pasha is a Male
Super Moderator

Poruka: 9498

citat od pravimostarac:

Ova porodica kao i mnoge druge porodice su najveæu grešku napravile kad su ih prefrigani politièari obrlatili da se ko falan vrate kao povratnici umjesto da su otišli u bilo koju drugu zemlju, a ta rubna podruèja Bošnjaèkog bantustana ostavili da ih umjesto Sarajeva nasele politièari svojom rodbinom.

komentar nidje veze

neki naprave radost gdje god odu, neki kad god odu.
Oscar Wilde

04-29-2015 20:58 pasha is offline Posalji Email za pasha Pregledaj poruke od pasha Dodaj pasha u listu prijatelja
pravimostarac
SexNepoznat

citat od pasha:

citat od pravimostarac:

komentar nidje veze

koji dio nema veze

04-29-2015 21:58 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
pravimostarac
SexNepoznat

citat od pasha:

citat od pravimostarac:

komentar nidje veze

O strahotama kroz koje su prošli, govorio je Safet Nožiæ, predsjednik Udruženja logoraša „Mostar“,

„Bili smo u logorima odvedeni, zatvoreni, bez ikakvog papira, presude, dokaza da trebamo iæi tamo gdje smo boravili. Neko deset, neko dvanaest, neko petnaest i više mjeseci .Bili smo lišeni ljudskih prava, graðanskih prava samo za to što smo drugaèiji. To je bila odrednica i nekakva polazna osnova koja je nas i ostale logoraše i graðane svrstala tamo gdje su nas odveli. I danas se radi na nekakvim postupcima koji se uokviruju u blažu formu, kako se kaže demokratsku graðansku sve sa ciljem da država kao takva ne može da funkcioniše .Ne znam ko su tvorci današnjeg, ali je poznato koji su tvorci juèerašnjeg koji su uèinil taj èin i ti ljudi koji su to radili su danas predmet sudstva Haga. Vjerujem da æe doæi trenutak da æe pravda biti zadovoljena.U današnjem položaju logoraša ništa se nije bitno promijenulo od poèetka zatvaranja logora pa do današnjih dana. Logoraši kao kategorija stradalnika, nemaju nikakva zakonska prava. Tužbe logoraša koje se pokreæu prema državi završavaju sa klauzulom zakasnili ste sa sa tužbom. Država koja nam je priznala sva graðanska prava, danas se odrièe te kategorije, ne samo logoraša, nego i drugih kategorija stradalnika zato što smo loši svjedoci za postojeæi sistem i državu ovaku kako funkcioniše. Sa ove vremenske distance, status logoraša kao kategorije stradalnika nije zakonski definisan ni odreðen. Mi ni danas nemamo prava socijalnog zbrinjavanja, zapošljavanja i ostalih pitanja egzistencijalne prirode. Žalosno je da logoraši još uvijek ne mogu da riješe svoj status“, rekao je Nožiæ.

Tekst i foto: Emir Krpo
(Novasloboda.ba)

nidje veze jel'de

04-29-2015 23:42 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
STECAK STECAK is a Male
moforaja

Poruka: 3604

citat od pravimostarac:

citat od pasha:

citat od pravimostarac:

komentar nidje veze

O strahotama kroz koje su prošli, govorio je Safet Nožiæ, predsjednik Udruženja logoraša „Mostar“,

„Bili smo u logorima odvedeni, zatvoreni, bez ikakvog papira, presude, dokaza da trebamo iæi tamo gdje smo boravili. Neko deset, neko dvanaest, neko petnaest i više mjeseci .Bili smo lišeni ljudskih prava, graðanskih prava samo za to što smo drugaèiji. To je bila odrednica i nekakva polazna osnova koja je nas i ostale logoraše i graðane svrstala tamo gdje su nas odveli. I danas se radi na nekakvim postupcima koji se uokviruju u blažu formu, kako se kaže demokratsku graðansku sve sa ciljem da država kao takva ne može da funkcioniše .Ne znam ko su tvorci današnjeg, ali je poznato koji su tvorci juèerašnjeg koji su uèinil taj èin i ti ljudi koji su to radili su danas predmet sudstva Haga. Vjerujem da æe doæi trenutak da æe pravda biti zadovoljena.U današnjem položaju logoraša ništa se nije bitno promijenulo od poèetka zatvaranja logora pa do današnjih dana. Logoraši kao kategorija stradalnika, nemaju nikakva zakonska prava. Tužbe logoraša koje se pokreæu prema državi završavaju sa klauzulom zakasnili ste sa sa tužbom. Država koja nam je priznala sva graðanska prava, danas se odrièe te kategorije, ne samo logoraša, nego i drugih kategorija stradalnika zato što smo loši svjedoci za postojeæi sistem i državu ovaku kako funkcioniše. Sa ove vremenske distance, status logoraša kao kategorije stradalnika nije zakonski definisan ni odreðen. Mi ni danas nemamo prava socijalnog zbrinjavanja, zapošljavanja i ostalih pitanja egzistencijalne prirode. Žalosno je da logoraši još uvijek ne mogu da riješe svoj status“, rekao je Nožiæ.

Tekst i foto: Emir Krpo
    (Novasloboda.ba)

nidje veze jel'de

To je jedno nametnuto "stanje" bas kao sto je nametnuta i ovakva drzava u kojoj nista ne funcionise osim lopovluka i naravno ko se snaso/snaso.Ko nema koga da ga "pogura" taj i takvi su ga pravo najebali.Logorasi su pitanje koje treba i mora da se rijesi na nivou drzave i da se obesteti svaki od njih .U cemu je problem .Ne zna se ko ce kome platiti .Kazem neka bude na nivou drzave pa neka se sa svake strane ljudi obestete.Interesantno je da "konstituvni narodi " nisu osnovali nikakve posebne pa onda i zajednicke intitucije i s njima "nastupili" protiv drzave (A drzava je u okrilju tri nacionalne stranke i uvela narode u rat te i od njih treba traziti obestecenja)
Pare imaju ,iz izvora koji ih finansiraju izvana.
More li 'vako.

04-30-2015 01:28 STECAK is offline Pregledaj poruke od STECAK Dodaj STECAK u listu prijatelja
makso makso is a Male
Super Moderator

Poruka: 2849

Mjesamo

mjesamo sve, a to ne valja.

Nije do nas, nije do foruma, to je uglavnom tako.

Nazalost, rat je bio, i davno prosao, nisu se jos zacijelile rane, i dok je ovaj sistem nece se ni zacijeliti...
Jos je puno zlocinaca na slobodi. NIko nam nece vratiti nase mrtve i nestale.. 16.gif

Ali ipak, nidje veze sa globalnom opasnoscu koju predstavlja ovaj novi extremisticki pokret. Oni ne gledaju boju, vjeru ili naciju. Udaraju bez disriminacije i uglavnom po neduznima... Nijedan ekstremizam nije dobar

Sjetimo se Bugojna prije nekoliko godina. Izginu nekoliko policajaca u eksploziji na policijsku stanicu, i cini mi se da su svi bili bosnjaci.
Nije se digla tolika prasina.

Sada zbog jednog preminulog dolazi susjedna drzava u pomoc. Jos samo nam fali da dodju Rusija i Amerika u pomoc protiv isilovaca i odsmo svi mi u 100.000 pm.

Mislis li da ce te neko pitati jesi li umjeren ili nisi???

Ne valja mjesati pojmove, niti opravdavati zlocine (iako je prije 20 godina bilo sto je bilo)

Tuga
16.gif 21.gif

04-30-2015 08:38 makso is offline Pregledaj poruke od makso Dodaj makso u listu prijatelja
pasha pasha is a Male
Super Moderator

citat od pravimostarac:

citat od pasha:

citat od pravimostarac:

komentar nidje veze

koji dio nema veze

nije dio nego komplet

Oscar Wilde

04-30-2015 11:51 pasha is offline Posalji Email za pasha Pregledaj poruke od pasha Dodaj pasha u listu prijatelja
Stari Grad Stari Grad is a Male
moforaja

Poruka: 10597

citat od pasha:

citat od pravimostarac:

komentar nidje veze

Po kom osnovu je niðe veze ?

-

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje
    tiranije
...

04-30-2015 12:57 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
moforaja

citat od prowler2:

citat od pasha:

Nadjoh ovaj tekst koji objasnjava vrlo dobro njegovo stanje pa svatko to moze na svoj nacin protumaciti.
        http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=55517

Dijete koje odrasta u okruženju užasa rata, koje prve korake èini u tuðem domu jer je iz svoga protjeran samo zato što je Bošnjak sa samo godinom dana, dijete kojem se nikad niko nije odazvao na rijeè babo, jer su mu 1992.godine babu strijeljali srpski policajci, opet samo što je Bošnjak i u masovnu grobnicu mu tijelo bacili. Dijete kojem su na poèetku života ubili snove i pokazali silu kao naèin vladavine je u momentu svoje mladelaèke snage silom na silu odgovorilo.
    Malo kicherski ali u neku ruku tachno. Sad ... svi koji su tako osjetili rat imaju opravdanje. Hajmo opet u jebeni rat ? Pa opet isponova. samo mogu rechi .... mrzim Josipa Broza. Zato shto je umro.

Ne treba naravno iæi u rat... dovoljno bi bilo da svi krenu od sebe i iz svojih redova sklone (iz državnih i drugih institucija) ljude umešane u maltretiranje civila i zloèinje poèinjene od 1992. - 1995., a i kasnije.

Zašto se to ne uèini u èitavoj BiH, nego u brojnim institucijama i na vodeæim mjestima rade ljudi 20 godina, danas se sude za zloèine, a tokom tih 20 godina pojeo vuk macu ?

-

...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
    tiranije
...

04-30-2015 13:00 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
berber berber is a Male
moforaja

Poruka: 4848

Na zalost ovako nesto se moglo ocekivati i to sa svake strane.
Sudski organi ne rade svoj posao i vidi sta biva.Daj Boze da se na ovom zavrsi.

04-30-2015 15:43 berber is offline Pregledaj poruke od berber Dodaj berber u listu prijatelja
moforaja

citat od pravimostarac:

koji dio nema veze

Ovaj. 02.gif

citat od pasha:

komentar nidje veze

tiranije
...

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 04-30-2015 u 16:13.

04-30-2015 16:13 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
pasha pasha is a Male
Super Moderator

citat od pravimostarac:

Ova porodica kao i mnoge druge porodice su najveæu grešku napravile kad su ih prefrigani politièari obrlatili

Nije niko njih nagovorio, narod se vracao na svoje iz jednostavnog razloga, svoj na svome, sve te izbjeglice su bile shikanirane, mobane, istjerivane ako neplate kiriju...
sve to od istog naroda kojem pripadaju a da nepricam da su ih se docepali drugi e tada bih najebali
      citat od pravimostarac:

da se ko falan vrate kao povratnici umjesto da su otišli u bilo koju drugu zemlju,

objasni mi na koji nacin je mogao jedan tuzlak ili zvornicanin izaci iz BiH, pa ja imam rodbine tamo i znam na koji nacin su neki izasli, mozes ih na prste jedne ruke prebrojati, selo maoca koja je naseljena vehabijama je hranilo moje kada je najgore bilo i branili ih, nikada nista ruzno nisu rekli protiv njih
      citat od pravimostarac:

a ta rubna podruèja Bošnjaèkog bantustana ostavili da ih umjesto Sarajeva nasele politièari svojom rodbinom.

nazalost BiH se raseljava vec stotinama godina, kada god bih zapucalo bili bih prvi na udaru i protjrivani, prvo bih isli oni bogati i obrazovan bosnjacki narod a fukara ostajala, samo sto bih se oporavili novi egzodus i tako deset zaredom
ovaj momak je zrtva sistema koji se ne brine a koji se nikada nije ni brinuo za svoje gradjane, i mi smo krivica sto je ovavih nerdina puna BiH i shire, ima i Jovana i Anta nisu samo balije ekstremisti

Oscar Wilde

05-01-2015 09:28 pasha is offline Posalji Email za pasha Pregledaj poruke od pasha Dodaj pasha u listu prijatelja
pasha pasha is a Male
Super Moderator

stari ne lozi vise mozes li komentaristai temu

Oscar Wilde

05-01-2015 09:29 pasha is offline Posalji Email za pasha Pregledaj poruke od pasha Dodaj pasha u listu prijatelja
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

baš tako. èovjeku je sto godina, a przni i zatrpava na svakoj yebenoy temi 21.gif
kao neki humor... kao nešto, a niðe veze 21.gif

uz jake policijske snage, klanjana dženaza za ubicu policajca
valjalo je stisnut petlju, pa i otiæ na tu dženazu... balkanska plemena su nepredvidiva s kamenovanjem i tako to 21.gif

05-01-2015 11:00 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
    gandalf gandalf is a Male
    Mo-Starac

Poruka: 4676

Jedan zlocin ne opravdava drugi. Bar ne bi trebalo biti tako kod razumnih ljudi.

05-01-2015 21:14 gandalf is offline Posalji Email za gandalf Pregledaj poruke od gandalf Dodaj gandalf u listu prijatelja
    refleksija refleksija is a Female
    moforaja

Poruka: 3364

citat od berber:

Na zalost ovako nesto se moglo ocekivati i to sa svake strane.
      Sudski organi ne rade svoj posao i vidi sta biva.Daj Boze da se na ovom zavrsi.

ovo je najrealnije....mene cudi da ranije nije doslo do ovoga...sta su ljudi u ratu prozivjeli i ne mogu preci preko toga...a drzava ne radi nista da ljeci te rane i onda se desi ovakvo nesto...

i zalosno je da se zivoti policajaca i ovog "teroriste" koriste u politicke svrhe

Crkvena zvona i ezan se sve jace cuju da bi nadglasali kurlanje praznih stomaka!

05-02-2015 07:51 refleksija is offline Pregledaj poruke od refleksija Dodaj refleksija u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

Poruka: 13977

..Na ovakvim slucajevim najvishe profiotiraju vladajuce stranke

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

05-02-2015 23:35 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      pravimostarac
      SexNepoznat

u koja su doba trešnje

05-03-2015 00:17 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
      STECAK STECAK is a Male
      moforaja

Poruka: 3604

Pogledajte dokumentarac "60 minuta" ->Banjalucki geto<, pa ce vam svima biti jasnije
      zasto se i zasto ce se nesto ovakvo jos desavati.
      Dok ne bude pravde za sve ubijene nece biti niti (onog pravog) mira .
      Da li ce se to pitanje nekada rijesiti, tko zna , a do tada zasto zlocinci da imaju miran san ,bilo gdje da se nalaze .

05-03-2015 17:26 STECAK is offline Pregledaj poruke od STECAK Dodaj STECAK u listu prijatelja
      Stranica (95): « prva ... « prethodna 64 65 66 [67] 68 69 70 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
      Postavi novu temu Odgovori
      Go to:
      preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com