Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
uh sto ne volim one zadojene....a 2 osnovne nemaju a furaju neku politiku
zimus u kaficu..milion ljudi...prevruce..i normalno jaknicu sam ostavila negdje tamo kod poznanika, pri odlasku kazem momku Oprosti,mozes li mi dodati jaknu? Kaze on da si rekla IZVINI dodao bih ti je, ali ovako necu, kazem ja OPROSTI(opet),samo malo, prodjem, i uzmem sama jaknu i odem(a u sebi govorim mrssssssssss na sekendru odakle si doso meni ovdje)...jao i sad me bode ocima kad me vidi....
sta je on kontao cija je rijec oprosti pojma nemam...habla
a KAFA svugdje govorim , pogotovo u Mostaru , ne bi rekla KAVA ili KAHVA nema te sanse...
Ja èudna hajvana - niðe veze - izvini -oprosti - kakva je uopšte razlika??
I šta ima taj koga oèima bost - u tor pa nek tamo prosipa...
Fino još prema ženi - djevojci tako - baš znak kulture i odgoja...
Dok sam živ, za mene je brate kafa, kahva ili kava mi ama baš sekunde ne smeta, ali bi mi bilo izvještaèeno i neprirodno mijenjati preko noæi kad sam kafa govorio otkad znam za sebe.
Kutljaèom u vugla odmah...
Ni sad ne mogu sebi doæ da je neko u stanju na raèun izvini - oprosti nekog heravo pogledat. Svašta...
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 09-10-2008 u 16:29.
|
|
09-10-2008 16:28 |
 |
bago 
moforaja

Poruka: 3303
 |
|
|
09-10-2008 16:36 |
|
Kutljaca 
Kuharica ipo

Poruka: 6617
 |
|
uh sto ne volim one zadojene....a 2 osnovne nemaju a furaju neku politiku
zimus u kaficu..milion ljudi...prevruce..i normalno jaknicu sam ostavila negdje tamo kod poznanika, pri odlasku kazem momku Oprosti,mozes li mi dodati jaknu? Kaze on da si rekla IZVINI dodao bih ti je, ali ovako necu, kazem ja OPROSTI(opet),samo malo, prodjem, i uzmem sama jaknu i odem(a u sebi govorim mrssssssssss na sekendru odakle si doso meni ovdje)...jao i sad me bode ocima kad me vidi....
sta je on kontao cija je rijec oprosti pojma nemam...habla
a KAFA svugdje govorim , pogotovo u Mostaru , ne bi rekla KAVA ili KAHVA nema te sanse...
Ja èudna hajvana - niðe veze - izvini -oprosti - kakva je uopšte razlika??
I šta ima taj koga oèima bost - u tor pa nek tamo prosipa...
Fino još prema ženi - djevojci tako - baš znak kulture i odgoja...
Dok sam živ, za mene je brate kafa, kahva ili kava mi ama baš sekunde ne smeta, ali bi mi bilo izvještaèeno i neprirodno mijenjati preko noæi kad sam kafa govorio otkad znam za sebe.
Kutljaèom u vugla odmah...
Ni sad ne mogu sebi doæ da je neko u stanju na raèun izvini - oprosti nekog heravo pogledat. Svašta...
Slusaj, ako odem u Zagreb, bez imalo ustrucavanja i prenemaganja reci cu KAVA, ako mi se govori reci cu i KRUH, ali u Mostaru mom gradu necu...
ma previse je takvih, ali ja to kulturno rijesim...ma bola naravno da je u stanju...ne znam,mozda je kontao tako upasti u pricu samnom,pojma nemam,ali znam sta sam ja uradila...
opet kad mi bude blizu, ako bude bilo potrebe reci cu mu OPROSTI...ono kao pardon..skjuzmi... 
___________________________________________________________________ simply the best
|
|
09-10-2008 16:41 |
|
bago 
moforaja

Poruka: 3303
 |
|
I još bi nešto...
Nije mala stvar gledati sve medije...
15 godina...
Ili slušati, kako hoæete...
Jezik je dinamièna stvar...
On se mijenja i u mirnim društvima, gdje se ne ratuje...
Kamoli u našem...
Moj dedo je imao par izraza...
Koji su meni uvijek bili èudni...
Moje dijete isto...
Gleda, naravno, crtane...
Ide u vrtiæ...
I on fino meni kaže vreæica, i kotaè i svašta nešto...
Iako ja to ne govorim...
Ali neæe nikad reæi eleneis, ili kako se veæ piše...
Ili belaj, ili bujrum...
I tako dalje...
Stvari idu svojim tokom...
Ispoèetka sam mislio da je to pitanje straha ili prilagoðavanja...
Ali vrlo èesto, ono, pravo èesto...
Možete èuti Bošnjaka kako na desnoj kaže opæina, tisuæa...
Meni prvom ispane hiljada sto puta na lijevoj...
Jednostavno, uklopiš se u ambijent...
Uglavnom...
Onaj ko kaže da prièa isto...
Ne živi u Mostaru veæ duže vrijeme...
I to je normalno...
Pitanje izolacije... 
___________________________________________________________________ 665 - Skoro zao
|
|
09-10-2008 16:47 |
|
Kutljaca 
Kuharica ipo

|
|
|
09-10-2008 16:54 |
|
Kutljaca 
Kuharica ipo

|
|
Ma lejla nema potrebe za kutljacom po glavi
a Bago,
s obzirom da vec znas da sam bila u ratu u Mostaru, mozes za 2 sekunde izracunati po mojim godinama da sam prve skolske dane provela pod granatama..ali evo ne moras, ja ti napominjem, ja nisam došla niti sljeglau Mostar, tu sam roðena ,i tu sam uvijek živila, pa valjda imam i jos nekoga u familiji ko je se skolovao u Mostaru po starom nastavnom planu i programu, npr. oca, koji je pravi pravcati mostarac po svemu, kao i njegovi roditelji sto su bili, brata, i ostale, koji i sada pricaju kako su i prije rata. Tako da tvoja tvrdnja da vise niko ne prica kao prije rata, pada u vodu, kao i sve sto si do sada rekao.
I samo da znas, ja nikada u pisemoj nisam upotrijebila rijec H, dok sam isla u Santicevu skolu, i uvijek sam zbog toga dobijala 4, nisam navikla da pisem lahko..
___________________________________________________________________ simply the best
|
|
09-10-2008 18:03 |
|
Blagajac 
raja

Poruka: 1972
 |
|
mijenjaju govor ?
svrljam malo po ovim forumima i vidim da ima raje koja si pocela da govore drukcije nego sto su citav zivot govorili.
covjek koji je do juce(ovo do juce shvati bukvalno) govorio voz, sprat, opstina, doktor sada govori vlak, kat, opcina, lijecnik .... itd. da apsurd bude jos veci covjek cak nije ni hrvat.
ne kontam materemi ......
nek' me niko pogresno ne shvati ........ absolutno nemam namjeru da nekome solim pamet i da govorim raji kako da pricaju. svak zna sta mu je u zivotu radit'.
u mene je logika jednostavna: ja pricam isto onako ko sto sam citav zivot prico. mozes ti to zvati srpski, hrvatski, bosanski, kako god hoces ali je cinjenica da nisam promjeno nijednu rijec i nemam namjeru. ponekad cujem kao: zasto koristis tu rijec, to je srpska rijec ili hrvatska ili turska ... itd. jebe me se cija je rijec, tako sam govorio citav zivot i tako ce i da ostane.
kako vi gledate na to, jeste li promjenili govor i da li ste primjetili da je neko u vasoj blizini to ucinio ?
po pitnu izbora rijeci slazem se s tobom tj i a kistim rijechi koje sam i prijekoristio
ali sam primjetio d dosta raje dole recimo gleda hrvatskekanale i lagano im u usima ostaju neke rijechi i kasnje ihkoriste
a ja nebibio ja da i ne napravim malu zahebanciju na temi
jedan jaranmi muca i u ratu edno dvije godine stalno zajedno i
i ja po...cheo m...u...cat
09-10-2008 19:28 |
|
leylic 
samo sto nisam

Poruka: 1145
 |
|
|
09-10-2008 19:57 |
|
Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
 |
|
kako ti znas kako ja pricam?
mozes samo vidjeti kako pisem!
ja pricam kako sam naucila,a ne natezem se da glumim zagrebcane ili recimo beogradjane
puno ste ispisali vas dvoje da bih citala sve,ali Kutljaco opali ga po glavi nek zasuti vise molim te 
Jes, jes, reko sam ja, kutljacom pa u vugla... 
pa da,samo nek bude doooooobro teska 
Ona kojom su mjesali kafu u onoj dzezvetini pored Starog Mosta 
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
09-10-2008 20:00 |
 |
|
|
 |
|