Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 51 52 53 [54] 55 56 57 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

stvarno jesu bahnuli u džamiju... frka je bila, ali ovi Hrvati s namjerom postaviše ovu sliku, nimalo sluèajno odabrana fotografija za tekst 21.gif 29.gif

01-24-2015 12:52 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
      Stari Grad Stari Grad is a Male
      moforaja

Poruka: 10597

Vidiš Boza kako se ovakvim postovima ponovo offira "tema" ... 05.gif

-

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
      ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
      ...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
      .. dosta je vise i tebe i tvoje
        tiranije
      ...

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 01-24-2015 u 13:39.

01-24-2015 13:38 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
      moforaja

citat od pravimostarac:

ušo na podforum Vehabije i vehabijke poèeo diskutovati o vjeri i religji

ja ga fino pitam u šta on vjeruje, da vidimo sa koje on platforme diskutuje

odogovor nije važno u šta on vjeruje

šupljak, oblanda, æulah

Zar treba da u nešto vjeruje da bi se vidjelo s koje platforme diskutuje ?

I u šta bi on trebao vjerovati (i na taèno kakav naèin) da se vidi s koje platforme diskutuje ?

I zašto platforma s koje on diskutuje mora postojati i biti definisana tako da bi on mogao biti time kategorizovan ?

I da ne fasuje nadimke tipa "šupljak, oblanda, æulah ?

Tebe i bilo koga ko se definiše i kategoriše na slièan naèin automatski time zaobilaze takva tri epiteta i karakterne osobine ? Po definiciji, apriori ?

-

...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
        tiranije
      ...

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Stari Grad dana 01-24-2015 u 13:48.

01-24-2015 13:44 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
      Boza Boza is a Male
      moforaja

Poruka: 4600

Islamofobija je opaka bolest modernog doba
      Nije mi jasno okle mu vrijeme da ovo sve uprati ,ako je profesionalac i prima lovu onda mu treba halalit
      Jebiga besparica,jebo karakter,neki daju i guze da se docepaju love 13.gif 13.gif 13.gif

01-24-2015 14:03 Boza is offline Pregledaj poruke od Boza Dodaj Boza u listu prijatelja
      green green is a Male
      Super Moderator

gledaj ko su, zapravo, ti vehabisti... 21.gif

Muhamed Velic7 Std. ·
      Danas su mi na džumu došla i u džamiju prvi put bahnula trojica haridžija, ekstremista. Ušli su u džamiju prije ezana i stali tik pred mene. Njihove pojave su odmah na prvu bile uznemirujuæe. Dvojica su imali duže kose i brade koje su bile nauljene, a sva trojica su imali surmu na oèima, onako kao kad se ide u rat i borbu. Glavni i koji je komandov'o grupicom, stao je prvi ispred mene, skinuo jaknu a onda se ukazala

crna duga majica sa ISIL-ovom zastavom! Kod njega su ruke bile nateèene (od droge, policija mi je to kasnije rekla, jer je tri puta bio zatvaran zbog droge)
      , a nisu skidali pogled sa mene. Bio je to uznemiravajuæi i prijeteæi pogled. Ljudi su isto tako bili uznemireni.
      Poèeli smo s džumom, ja sam se popeo na minberu i prouèio hutbu na arapskom, a onda sam poèeo držati dio hutbe na bosanskom. U treæoj minuti moje hutbe, krenuo sam da citiram jedan hadis o lijepim obièajima, hadis koji se nalazi u Muslimu (s izravnim povodom nastanka ovog hadisa) i još u nekim drugim zbirkama, pa sam rekao da je Allahov Poslanik, a.s., rekao ko u islam uvede jedan lijep obièaj, imat æe za to nagradu... A onda je taj haridžija dreknuo se odozdo: LAŽEŠ!!!
      Bio je to presedan prvog reda i neviðena uvreda hatibu i povreda hutbe! Odmah sam reagirao kazavši:
      - Ne možeš ovdje i sada tako govoriti! Ovo je džuma i hutba i treba da poštuješ njenu svetost! Ako neæeš i ako ti se ovo ne sviða, izaði na polje! Ali, ovdje nered i fesad neæeš praviti! Je li ti jasno?!
      U tom' su ljudi u džamiji skoèili prema njima, ljuti i isprovocirani, i vikali su: Napolje, bando! Napolje izlazite kriminalci! Pola je džamije skoèilo prema njima da se obraèuna. Zamolio sam muteveliju i još trojicu jaèih džematlija da ih izvede napolje, ali ne samo iz džamije nego skroz van harema da ne bi kakav veæi problem napravili, a ljude sam zamolio da ih sada ne diraju, neka ih puste da izaðu, ali sljedeæi put ako doðu neæe biti ovako!
      Njih su trojica skoèili i hitro izašli, nisu kako treba ni cipele obukli, no, treæi mi je bio mutan, jer je bio kao nadrogiran, i samo sam èekao da izvadi kakvu napravu i da je baci ili da puca.
      Vidio sam zlo i mržnju u njihovim oèima! To su opasni ljudi!
      Moje su ih džematlije izvele skroz na ulicu, a džemat u džamiji se bio uskomešao, jer im je puna kapa. Bili su spremni da ih pravo izdegeneèe, ali sam rekao da ih sada ne diraju.
      Završili smo džumu, a onda smo poslije džume ostali još zadugo u džamiji. Dogovorili smo da æemo sada imati svoje džematske kontrole na ulazu u džamiju, a osobito za vrijeme džume. Postavit æemo i kamere u džamiju. Pratit æe se sve.
      Danas nam je opasnost jako blizu bila, sljedeæi put akoBogda neæe. Ljudi su spremni da èuvaju svog imama, svoju džamiju i svoj džemat. Danas sam bio ponosan na njih, na svije džematlije. Reagirali su kao pravi lavovi.
      Odmah poslije stigla je i policija iz MUP-a Centar, kantonalna i dr. Obavješten je i glavni imam, sarajevski muftija i reisu-l-ulema.
      Država æe raditi svoje, ali æe i Islamska zajednica pokrenuti neka pitanja koja su gurana pod tepih.
      Ja konaèno mogu samo zahvaliti dragom Allahu što je sve prošlo kako treba i hvala Allahu koji mi je podario ovakav džemat i ovakve džematlije koji su heroji i pravi lavovi.
      To su naše džematlije! Allah neka ih èuva, a haridžije, tekfirovci i ISIL-ovci nemaju uopæe mjesta niti ikakvu proðu.
      Naše su džematlije branile Bosnu i svoje džemate od agresora, ako treba opet æe ih braniti, uz Allahovu pomoæ!
      Allah neka èuva naše džemate, imame i džematlije!
      Amin!

01-24-2015 14:16 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
        vjetar vjetar is a Male
        moforaja

Poruka: 13977

..nisu to ni vehabisti ,vec cisti shljam

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

01-24-2015 15:28 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
        moforaja

,,, taman mi to ranije pade na pamet, šljam kom ne treba davati ni publiciteta. Eto ih tamo s organima vlasti.

-

tiranije
        ...

01-24-2015 15:39 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
        vjetar vjetar is a Male
        moforaja

..da se kenjac posere na ulici ,odma bi neko reko ,eto to su vehabisti ili to su vam oni sto vjeruju

..meni nije jasno kako je odma Green spreman reci da su to vehabisti a ne shljam ,shljam ne pripada nikome jer ko god ima boga u srcu taj nece ovo napraviti .

..definicija zla je nedostatak bozije ljubavi u srcu .

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-24-2015 u 16:37.

01-24-2015 15:49 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
        moforaja

Mada je green postavio onaj èlanak u èini mi se istu svrhu i s istim razlogom s kojim ti pišeš tvoju repliku i osvrt (kako mediji traže luèem bilo kakav povod, pa i onaj najmanji da ocrne èitavu jednu religiju i vrište o teroristimana prvi pomen)

na žalost je ta spremnost kod nekih èlanova foruma, da posmatraju stvari s jedne prilièno rigidne taèke gledišta, i bez nijansi, crno bijelo, stvarno primjetna.

-

tiranije
        ...

01-24-2015 16:10 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
        vjetar vjetar is a Male
        moforaja

..zbog toga sto si ti napiso ja upravo i reagujem

..dobro si im ovo izdefiniso 10.gif

..neka si im i reko i neka se prepoznaju ako mislie da nisu takvi ili misle da nekome muda pod bubrege prodaju

..nije nije nikada porblem pricati sa ljudima o religiji pa cak raspravlajti se o razlicitostima izaku medju nekih drugi religija ,ali kad neko po svaku cjenu zeli da trazi negativnosti po cjelom svjetu i svome okruzenju a sve sa ciljem da ocrni jednu religiju ,postoaje jako rigidno kao sto kazesh a pomeni malo i bolesno ..

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 01-24-2015 u 16:36.

01-24-2015 16:35 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
        green green is a Male
        Super Moderator

jebga, tema je "Vehabije i vehabinke", nije tema "Baskijsci" ili "Cherokee Indijanci"

otvori novu temu: amerièki Amiši, pa æemo i o njima ali koga to zanima, mene zanima šta mi je u komšiluku... a ne u Americi

ne predstavljaj vehabije kao nešto pozitivno, to su ekstremi, a veæinom bivši narkomani, bar u Bosni

01-24-2015 16:46 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
          moforaja

citat od green:

jebga, tema je "Vehabije i vehabinke", nije tema "Baskijsci" ili "Cherokee Indijanci"

O tom i prièamo, jedni su stalno na tapetu.

Ovdje se - s jedne odreðene strane na forumu, prvo postave takvi postovi, stvori se odreðena klima i ugoðaj, i vidi jasna tendencija...
          ... i onda na svaku reakciju standardni, stereotipni odgovor: tema je o tom i mi se nje držimo.

... kako vam napisah jednom, šarajte malo, jer toliko znate pišati po jednom mjestu da stvarno više danfa...

Hajmo malo temu o Kardžiæevom intervjuu iz 1996. na CBS 60 minutes, gdje se on konfrontiran sa svjedoèanstvima sistematski i tokom dugog perioda silovanih žena brani negiranjem, i tvrdnjom kako on stoji na braniku hrišæanstva protiv islama.

Ili o prekinutom govoru argentinske premijerke u UN-u.

Ili o tom kako je nastao isil, èijim finansiranjem i zdušnom podrškom i u UN-u.

citat od green:

otvori novu temu: amerièki Amiši, pa æemo i o njima ali koga to zanima, mene zanima šta mi je u komšiluku... a ne u Americi

U svrhu objektivnosti i moderatorske nepristrasnosti baš bi bio red da te i takve teme malo za promjenu ti otvaraš npr., a ne on.

Što bi to on trebao otvarati takve teme? Jer je vjernik musliman ?

citat od green:

ne predstavljaj vehabije kao nešto pozitivno,
            to su ekstremi, a veæinom bivši narkomani, bar u Bosni

U ovom podebljanom stvarno, izvini me na direktnosti, lupaš bezveze dibidus.
          Ne sjeæam se da je on ikad stao na stranu vehabija, tj. ekstremista i isilovaca meðu njima.

-

tiranije
          ...

broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Stari Grad dana 01-24-2015 u 17:01.

01-24-2015 16:57 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
          vjetar vjetar is a Male
          moforaja

..ne radi se o tome na kojoj je se temi pise vec se radi kako svako sranje i govna uporedjujesh i stavljash u isti kos shljam i vjernike ,bolan nije svaki Vehabija otpadnik svoje vjere i religije ili svaki musliman koji klanja terorista ,ti to upravo sa ovakvim i slicnim primjerima zelish to da kazesh ili da postavljash tu tezu da se o njoj prica i diskutuje to da dokazuejs ,nemorash bolan ni blatiti a niti shljam nazivati vehabistima za svako zlo koje pocini neka grupica ili pojedinac ,nije svaki vehabista Isilovac .

..mogo si si i ti ovu vjest prenjeti i na ovoj temi ali ne sa svojom upadicom gledaj zapravo ko su ti Vehabisti

..Vehabistima je isto tako dozvoljeno klanjat u svakoj dzamiji u BiH sa ostalim ljudima i niko im ne smeta ...vehabisti nisu baba roge

..

01-24-2015 16:59 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
          green green is a Male
          Super Moderator

nisu babaroge, al ovi koje ja sretnem i koje znam, imaju istetovirna ramena, ožiljke po rukama od èikova cigareta i dosjee u policiji, to je fakat

naravno da ima i blagoteleæih osmijeha, naivnih i poštenih ljudi ali govorim o parazitima koji su se uvukli u te vehabijske redove, vjerovatno zbog novca, šta bi drugo bio motiv...

01-24-2015 17:07 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
            vjetar vjetar is a Male
            moforaja

..da si prenjeo naslov iz novina kako je stajo ne bi niko komentariso to sto si postavio ,i volish malo sarkazma da ubacish kad je vjera islam u pitanju i svaki trenutak svog zivota nastojish da je ocrnis na bilo koji nain ,to je ono sto ne volim kod takvih ljudi ..meni ne smetas ali ti zelim reci ,naslov je bio potpuno drugaciji i cito sam ga mnogo prije vec sto si ga ti postavio

01-24-2015 17:09 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
            Boza Boza is a Male
            moforaja

Gren istina je da ti pljunes na sve religije,ali hraknes po islamu
            Nevalja ni jedno ni drugo

01-24-2015 17:11 Boza is offline Pregledaj poruke od Boza Dodaj Boza u listu prijatelja
            vjetar vjetar is a Male
            moforaja

..vec se policiji prijavio izvjesni kemal krsho .

..sta mislih da neko jednu takvu licnost zeli da ima i kod Vehabija

..vehabije samo zagovaraju radikalniji islam vec sto je praksa u BiH ,nikako da u svojim redovima imaju kriminalce ni narkomane ..to sto je bio u siriji ,takvi u siriji ima na hiljade koji se bore za shaku dolara ,cak svi religija

01-24-2015 17:15 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
            Boza Boza is a Male
            moforaja

Drzava se uglavnom hitro sukne masala kad samoproglaseni branioci islama,odnosno psihicki bolesnici naprave belaj ili
            se nalaju i to svako razuman podrzava
            Kako tebi promakne kada Dodo i njegova politicka bratija proglase i proslave dan krsne slave pola BiH
            Ovo drugo daje krila ekstremnim islamistima u Bosni

01-24-2015 17:30 Boza is offline Pregledaj poruke od Boza Dodaj Boza u listu prijatelja
            Bridge Keeper
            SexNepoznat

Poruka: 360

citat od tana:

citat od Haidar:

Nisam iz Donje... A sta mai zeve uostalom odakle sam...
                "Nije vazno odakle sam, vec je vazno kuda putujem...." 01.gif 10.gif

Nego, sta mislis, hocu li ja dobiti odgovor na ono pitanje o sexualnoscu i tako to?
                Ili ce biti zzzaaakkk...
                Ne bi se doduse ni cudio da masa stvari bude recena o mojoj licnosti (jer znas kako to ide i obicno biva, kad ljudi od sljepih vjerovanja budu suoceni sa necim neugodnim), oni odma po licnosti, ne po predmetu neke price, ili diskusije...
                Jer znas, onda ti postajes predmet, a nisi vise diskutant... Vidimo to sirom dunjaluka...

on je jednom (zajedno sa greenom) tvrdio da je islam fasisticka ideologija. mozes li to povjerovati? i niko ga nije diro, nije imo nikakvih neugodnosti osim rasprave. a poenta foruma je rasprava, zar nije?

Zasto bih ja trpio neugodnosti? I zasto bi me neko dirao? Pa nisam u Saudijskoj Arabiji ili Pakistanu gdje se ovakve stvari ne smiju govoriti/misliti/pisati.

Merriam-Webster dictionary:

Fascism is a way of organizing a society in which a government ruled by a dictator controls the lives of the people and in which people are not allowed to disagree with the government.

Da se razumijemo - svaka ideologija (pa cak i anti-fasisticka Titova, koji apsurd) koja uskracuje ljudska prava, kriticku misao, koja cenzurira slobodu govora, koja je nedemokratska se, po ovoj definiciji, moze nazvati fasistickom ideologijom.

I, za mila Boga, procitaj Kuran.

01-24-2015 20:46 Bridge Keeper is offline Posalji email za Bridge Keeper Pregledaj poruke od Bridge Keeper Dodaj Bridge Keeper u listu prijatelja
            moforaja

citat od Bridge Keeper:

Merriam-Webster dictionary:

Fascism is a way of organizing a society in which a government ruled by a dictator controls the lives of the people and in which people are not allowed to disagree with the government.

Fina definicija... pitam se što su neki detalji o tom kako fašizam izgleda, i jeste izgledao kroz istoriju, izostavljeni dibidus iz nje.

Bilo kako bilo... ... nešto mi pada na pamet kolièina degeneka koju su dobili demonstranti prije koju godinu u Londonu, degeneci koji se dobijaju u još jednoj velikoj demokratiji tokom masovnih protesta protiv današnjeg ekonomskog poretka, kao i velika medijska halabuka koja se oko svega digla i traje i danas... rubik.gif ... i ona dvojica zvizdaèa, od kojih je jedan kod onog diktatora na istoku, a drugi se krije ko zna gdje (ono je bilo u nekoj ambasadi) bi se isto mogli spomenuti, ako æemo pošteno.

-

tiranije
            ...

01-24-2015 21:50 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
            Stranica (95): « prva ... « prethodna 51 52 53 [54] 55 56 57 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
            Postavi novu temu Odgovori
            Go to:
            preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com