Sevels 
moderator tra-la-la

Poruka: 6556
 |
|
|
05-28-2011 16:44 |
|
Sevels 
moderator tra-la-la

Poruka: 6556
 |
|
|
05-28-2011 17:33 |
|
Ricina 
raja

Poruka: 1918
 |
|
Moja razmisljanja..Mostar...,2011 |
|
Hvala Nikiforu na ovako lijepim rijecima. Samo onaj ko je bio u Djecijem domu , vidio djecu kako sa rasirenim ocima i osmjehom na licu docekuju nekoga ko misli na njih...Kada se skupe oko tebe kao mali pacici i idu za tobom, kada im stavis na stol sto si donio...gledaju jedan u drugoga pa u odrasle sa upitnim ocima..."Je li ovo sve za nas ?"...
TADA osjeti onaj sto je donio , tesko disanje u prsima , lupanje srca i suze u ocima... Sama ta radost kojom te docekaju vrijedi da pjeske ides do Mostara i da im doneses nesto... To se mora dozivjeti ..ai ne moze opisati rijecima. kao sto kazu...Jedan pogled, jedna slika , vrijedi vise nego milion rijeci.
Ja sam mogao ici mahajucih ruka, dati prilog Domu i biti "cist" pred bogom i ljudima. Ali sam odlucio da idem sa kombijem i da ga napunim svim i svacim samo za nasu "malu raju"..
Kada sam bio prosli put, parkirao sam auto u Donjoj Mahali. Djeca su me poznala i dosla do auta... Vidio sam osmjehe na njihovim napacenim i tuznim licima koja su me vratila u zivot i zaboravio sam 2100 km koliko me dijeli od Mostara. Sutra dan, isli su sa majicama, nosiili lopte sto sam donio i lizala, cokoladice..Pokazivali su mi koje su im najdraze da im donesem drugi put... Svaki put ,imam u dzepu nesto sitnih Maraka i dam jednom "vodji" koji to podijeli na svu raju koja tu budu.
Jednom prilkom sam se vratio do auta i htio otici do Carine... "Mi se igramo blizu tvog auta i ne damo da ga niko dira".. rekose ko u glas sa ozbiljnim glasom da bih ja shvatio koja je njihova uloga. Nasmijao sam se i pomilovao malu raju...
Ove godine sam isao u jedan "Diskont" koji snabdjeva sve prodavnice sa slatkisima... To su pakovanja jedne vrste bombona,slatkisa ,koje se pakuje u plasticne kutije 1,5-2 kg. Pitao sam mogu li mi prodati i pristali su mada ne prodaju privatno. Narucio sam 50 kg raznih bombona,slatkisa i svakakvih zavrzlama... To nosim mojoj maloj raji koja mi "cuva" auto, koja trci oko mene kad dodjem u Dom i za sve one koji nemaju priliku da dobiju nesto slatko cesto.... Treba dozivjeti samo jedan onaj pogled sretnog djeteta jer je neko mislio na njega u tudjem svijetu... To se ne moze opisati rijecima.
Sva djela koja radite, vracaju se istom mjerom ili vise.. Darujte jer ce se vratiti vasoj djeci nekad...Vrijedno je.
Svi Muslimani koji ovo citaju, znaju da mjesec Ramadan pocinje 01.08.2011. i da treba poslati "Zekat" prije pocetka mjeseca i halaliti. Zekat je dio prihoda koji je "visak" i koji mozes poslati nekome kome je to potrebnije nego tebi. To se daje jer se misli na svoju familiju, da budu zdravi i sretni i na sve one rahmetlije iz familije za njihovu dusu. Ja svake godine postujem Zekat i uradim sbog sebe prvo a onda zbog moje djece...
___________________________________________________________________ "Cega se pametan stidi , tim se budala ponosi" .. Ramadan Asovic
|
|
05-29-2011 20:58 |
|
|
|
 |
|