Anketa: smrtna kazna |
Da |
   |
47 |
57.32% |
Ne |
   |
35 |
42.68% |
Total: |
82 Votes |
100% |
M^M
SexNepoznat

Poruka: 443
 |
|
Glasao sam za jer vjerujem da postoje slucajevi gdje je smrtna kazna potrebna.
Ne vjerujem da je treba cesto koristiti, ali sigurno postoje situacije gdje je potrebna.
Ljudi cesto ne svataju koliko je teska kazna zatvor. Zavisi koji naravno. Ako nije ko apartman, ako je sama celija - 4 zida. To je klinicki dokazano da je najgora stvar na svijetu. Psi polude kad su na lancu. Ljudi imaju slicnu reakciju.
Ipak mislim da je osnovni razlog kazne da se nauci lekcija. Vjerujem da se svak moze promjeniti ako zeli. I bilo je dosta ljudi koji su bili u zatvoru i naucili iz svojih gresaka izasli i zivili bez problema. Samo u situacijama gdje je to nemoguce uradit treba koristiti smrt.
___________________________________________________________________ "...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..."
Senad Hadzifejzovic
|
|
04-29-2005 14:55 |
|
kapljica
Gost
 |
|
Protiv! Ako oduzmem nekome zivot onda se stavljam u isti rang s ubicom! a ovako mu drmnes kaznu od 100 godina i nek mu to bude lekcija
|
|
04-29-2005 17:44 |
|
kapljica
Gost
 |
|
Pa neka mu je gore i treba da pati a po americkim zatvorima i ovim evropskim imaju dobre uslove da se zabave u zatvoru....
I vecina drzava sad nastoji da ukine tu smrtnu kaznu....zasto da pruzis nekome zadvoljstvo da umre na brzinu zbog svojih nedjela....ja nebih volila da Slobodan Milosevic zavrsi na elektricnoj stolici ili bilo koji zlocinac i ubica
|
|
04-29-2005 18:09 |
|
|
|
 |
|