Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 28 29 30 [31] 32 33 34 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
pravimostarac
SexNepoznat

Poruka: 3132

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

http://www.thegodquestion.tv/explore/contributors

Lista ucesnika

neko nedostaje na listi

Guess who ?

11-23-2013 01:22 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
Stari Grad Stari Grad is a Male
moforaja

Poruka: 10597

Onaj èije ime ja nisam vidio u listi uèesnika je pisac i politièki komentator Dinesh D'Souza.

----------------------

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje
    tiranije
...

11-23-2013 02:14 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
vjetar vjetar is a Male
moforaja

Poruka: 13977

Senad Kobaš iz Travnika poginuo je u Siriji

Ovo je još jedan graðanin BiH koji je poginuo u sirijskom ratu. Navodno, Kobaš je ubijen u velikom okršaju sa snagama sirijskih vlasti, a u istoj akciji život je izgubilo još 20 mudžahedina.

Inaèe, Senad Kobaš je bio vodja jedne grupa mudžahedina u Siriji i njihov trener.

..komentar ..nemam

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

11-24-2013 14:28 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

Trenutno se u Siriji nalazi nekoliko desetaka mudžahedina iz zemalja bivše Jugoslavije, najviše iz BiH, Albanije, Makedonije i Srbije, odnosno Sandžaka.

http://www.klix.ba/vijesti/selefija-senad-kobas-iz-travnika-poginuo-u-siriji/131124037

11-24-2013 20:29 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

citat od green:

Trenutno se u Siriji nalazi nekoliko desetaka mudžahedina iz zemalja bivše Jugoslavije, najviše iz BiH, Albanije, Makedonije i Srbije, odnosno Sandžaka.
        http://www.klix.ba/vijesti/selefija-senad-kobas-iz-travnika-poginuo-u-siriji/131124037

Joj Albanija u bivsoj Jugoslaviji
    13.gif 13.gif

11-25-2013 01:48 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

..covjek je mislio izmedju ostalog i Albanije

11-25-2013 02:19 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

citat od vjetar:

..covjek je mislio izmedju ostalog i Albanije

ne znam sta je mislio ali znam sta je napisao
    ne zna da Albanija nije bila u Yu
    ali se zato gadja izrazima poput selefije, mudzahedini

11-25-2013 02:40 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

punoljetna i mentalno kompetentna osoba ima pravo izbora kako da zivi
    Izbor ovih momaka je da idu u Siriju i tamo poginu

11-25-2013 02:49 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

..vidish da je odvajo zarezom ,pa onda poceo nabrajat i ostale

..ne trazi dlaku u jajetu ,poenta je da takvih ima i da ginu daleko od svoje domovine boreci se za necije politicke interese .

..meni se cini da se te ljude koje shalju da se dole bore najvecim djelom motivishu parama koje dobivaju ..ne kazem da ne bi bila po koja usijana glava da se otisne u avanturu ili iz vjerskih pobuda ..ali ici iz BiH u ovome trenutkuboriti se u Siriji je samo motivisano novcem koji se zaradjue .

..Ako je do novca taj novac se moze zaradit i na drugim mjestima zemaljske kugle .

..ja bi volio pitat ove sto podrzaju ove mudzaahedine i borce na stran pobunjenika deshaje li se u toj borbi da puca musliman na muslimana ,ako se to deshaje ta borba ne lici na borbu za status shehida .jer pucati brat na brata po vjeri je veliki haram ili grijeh ..

..Vidim da je svjet odusto da pomogne revolucionarima i sad je pitanje mozda mjeseci kad ce pobuna biti ugushena i da ce zivote uzaludno izgubiti na hiljade ljudi

11-25-2013 02:52 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

vjetre slazem se u naèelu
    meðutim kako vecina populacije u Siriji mogu biti pobunjenici 14.gif

11-25-2013 02:55 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

citat od pravimostarac:

..tu punoljetnu osobu nekad neko zna dobro izmanipulisati ili dovest u pohlepu za novcem i na taj nacin ga odvesti u rat da glavu izgubi ..ovaj odlazak u siriju nije izbor pameti ,vec izbor finansiske nuzde i ovisnosti za egzistenciju ..kad covjek nema izlaza i kad je doveden u finansiski neizvjesnu situaciju tad ga je lako navesti na bilo sta ..da krade zbog sticanja materijalne koristi ..da iz istih pobuda ulazi u kriminalne radnje ,pljacke ,svercovanje narkoticima ..ako nije sposoban ni za jendo ni drugo onda je sposban da puca iz neke zgrade kao sto je slucaj borbe u siriji ..

..zasto to nije izbor ljudi u siriji vec treba da im dolaze drugi da ih brane

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 11-25-2013 u 03:03.

11-25-2013 03:00 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

citat od pravimostarac:

vjetre slazem se u naèelu
      meðutim kako vecina populacije u Siriji mogu biti pobunjenici 14.gif

..ako je to vecina u siriji kako ti kazesh ..zasto im treba boraca iz nashe zemlje ili boraca iz cjelog svjeta ..zar nemogu naci dvoljno boraca u svome narodu ..pushaka eto ima dovoljno ali nema te vecine kako ti kazesh da se bore

11-25-2013 03:02 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

Zasto i da li im treba boraca iz nase zemlje ili iz svijeta ja ne znam. Nisam bas upoznat da postoji neki konkurs ili regrutni centar negdje gje ljudi stoje u redu da odu u Siriju.

Zar nemogu naci deovoljno boraca u svom narodu neznam, jesmo li mi mogli naci dovoljno boraca u nasem narodu
    mozda ali onda pitanje je li bilo dovoljno oruzja za sve

mozda ti je promaklo ali danas su ponovo bili vazdusni napadi na Allepo
    znakovito je odsustvo novinarskog javjanja i etike popitanju Sirije, iste one novinarske etike koje nema po nasim medijima: Da bi imao novinarsku etiku onda moras biti žurnalista zar ne. Ovi mediju u BiH sumnajm da imaju vise od 10 novinara. Po sistemu resavske skole prepisiju propagande materijale iz svijea.

Ignorši problem i.e. Siriju i sam æe nestati

11-25-2013 03:16 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    pravimostarac
    SexNepoznat

citat od vjetar:

citat od pravimostarac:

..tu punoljetnu osobu nekad neko zna dobro izmanipulisati ili dovest u pohlepu za novcem i na taj nacin ga odvesti u rat da glavu izgubi ..ovaj odlazak u siriju nije izbor pameti ,vec izbor finansiske nuzde i ovisnosti za egzistenciju ..kad covjek nema izlaza i kad je doveden u finansiski neizvjesnu situaciju tad ga je lako navesti na bilo sta ..da krade zbog sticanja materijalne koristi ..da iz istih pobuda ulazi u kriminalne radnje ,pljacke ,svercovanje narkoticima ..ako nije sposoban ni za jendo ni drugo onda je sposban da puca iz neke zgrade kao sto je slucaj borbe u siriji ..

..zasto to nije izbor ljudi u siriji vec treba da im dolaze drugi da ih brane

Otkud sad manipulacija radi para

do sada je preovladavalo mišljenje da su Vehabije dobro situirane od Arapa

Ja ostajem pri svom misljenju i nebavim se spekulacijama

Odrasla i mentalno kompetentna osoba im slobodu izbora kako da zivi i vjerovatno u ovom slucaju pogine
    ako je to njihov izbor moramo ga respektovati makar se i neslagali sa istim

11-25-2013 03:20 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
    green green is a Male
    Super Moderator

problem je što se ovdje radi o "mentalno nekompetentnim" osobama...
    malo udarenim, nažalost. ko bi normalan iz ljepote Travnika otišao u "pustinju" i zijanio glavu...

jbg 21.gif žao mi je tog zaluðenog svijeta

11-25-2013 03:48 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

..iz istog razloga i ja pishem to jest zalosti i sazaljenja prema tim sto idu da se bore u siriju ..covjek moze da bude musliman na hiljade drugi nacina i da za svoga zivota ucini milion dobri stvari prema sebi i prema bogu i prema svojoj familiji i drustvu pomazuci ljude ,ne da skonca svoj mladi zivot u nekoj pustinji u nekoj neravnopravnoj borbi za neki vehabiski ili mudzahedinski pokret ili za necije politicke ciljeve .Ovo u Siriji je cisto rezimski i politicki rat i jedne i druge strane ..Asada podrzavaju Rusi zbog ekonomskih interesa ,pobunjenike isto podrzaje Amerika opet radi svojih interesa ako bi ovi drugi doshli na vlast ,tako da konacan ishod rata poraza ili pobjede izgubiti jedino narod za necije ciljeve ,ja nesto ne visim da ce narod bolje da zivi ako dodje i pobunjenicka strana na vlast i da ce jesti zlatnom kashikom ..Rat u Libiji je pokazo da ljudi danas gore zive vec sto su zivili pod Gadafijem ,jedino su profitirali oni koji su bili veliki duznici za neplacenu naftu gadafiju i koju nece nikada platiti ..radi cega se i vodio rat ..

11-25-2013 11:46 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      pravimostarac
      SexNepoznat

citat od pravimostarac:

http://www.thegodquestion.tv/explore/contributors

Lista ucesnika

neko nedostaje na listi

Guess who ?

simptomaticno je odsustvo osoba koje bi dale misljenje sa islamskog stanovista

strah, nesigurnost , sta li

11-25-2013 14:40 pravimostarac is offline Pregledaj poruke od pravimostarac Dodaj pravimostarac u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

..odlican tekst

Selvedin Beganoviæ, imam u džematu Trnovi kod Velike Kladuše, kada je prije nekoliko dana èuo da je mladiæ E. P. (1993.) iz Male Kladuše otišao ratovati u Siriju, na svom Facebook profilu objavio je potresno pismo u kojem poziva selefijske voðe da prestanu slati našu djecu na sirijska ratišta. Posebno se obratio Bilalu Bosniæu iz Bužima, koji važi za jednog od selefijskih voða u BiH.

Zavoðenje selefija

- Gospodine Bosniæu, ko je to rekao da je neko stvoren za nauku, a neko za džihad? Poslanik, a. s., nije slao ashabe ispred sebe, niti èetvorica ispravnih halifa. Po kojem to sunnetu nagovaraš momke da idu u Siriju i postanu pokretna meta visoko obuèenim vojnicima Asadove vojske i iranskih specijalaca - zapitao je Beganoviæ u svom pismu na Facebooku.

U razgovoru za "Dnevni avaz" Beganoviæ pojašnjava da je morao diæi svoj glas protiv manipulatora.

- Uvlaèe našu djecu u tuðe ratove. Šalju ih na nišan specijalcima Bašara el-Asada. Bio sam borac i znam šta je rat. I niko normalan ne može voljeti rat, a kamoli dijete koje nije završilo ni srednju školu i u kojem ja odmah vidim svoga sina. Zato nisam mogao to prešutjeti kada sam saznao - prièa Beganoviæ.

Naš sagovornik istièe da mladiæ iz Male Kladuše nije jedini s tog podruèja kojeg su "zavele" selefije i koji je otišao u džihad.

Ulema iz svijeta

- Èuo sam da ih ima još. Put je, kažu, znan. Prvo ta obuka u Austriji, mjesec dana, a onda na tursko-sirijsku granicu, odakle idu direktno u rovove i ginu ko zna za koga. To se mora zaustaviti i mora se što prije zakonom zabraniti da se naša djeca žrtvuju za tuðe ciljeve - istièe Beganoviæ, koji je zbog otvorenog stava doživio i neugodnosti.

Velikokladuški imam, koji je na svom Facebook profilu dobio veliku podršku i za èije pismo mnogi kažu da je prava hrabrost, naglašava da Bošnjaci moraju shvatiti da je kompletna islamska ulema u svijetu pozvala muslimane da ne idu u rat u Siriji.

Ne trebaju nam šehidi veæ uèenjaci

Beganoviæ je u svom pismu, Bilalu Bosniæu poruèio i da prestane "s ispiranjem mozgova" te mu zamjerio što, dok šalje djecu da ginu, on u svom toplom domu uživa sa èetiri žene.

- Gospodine Bosniæu, ako si alim, onda moraš znati da alimi ne šalju u džihad, nego proglase džihad i kažu: Braæo, za mnom! Ovaj momak nije bio oženjen, gospodine Bosniæu, a ti i ja smo u toplom pored svojih žena. Ja pored jedne, a ti pored èetiri (masaAllah). Gospodine Bosniæu, Bosna je izgubila 250.000 stanovnika, namjerno neæu reæi šehida, jer samo On zna ko je šehid. Irak broji milione, Palestina od 1948. i ne zna za broj. Nama šehidi ne trebaju, nama trebaju junaci i uèenjaci. Gospodine Bosniæu, molim Vas da prestanete s ispiranjem mozgova u toj vašoj paralelnoj instituciji, neæu reæi mesdžidu, jer mesdžidi ne mogu biti privatni, kao što je to sluèaj s vašim objektom... - završio je svoje pismo na FB-u imam Beganoviæ.

Ranija upozorenja reisu-l-uleme

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazoviæ ranije je upozoravao da "muslimani razmisle èije oružje u rukama drže".

- Neka muslimani razmisle u èije su se falange upregli i èije oružje u rukama drže! - kazao je reis u hutbi u Stocu krajem avgusta.

A u hutbi za Kurban-bajram reisu-l-ulema istakao je:

- Moramo se odmaknuti od oholih i umišljenih, od imitatora i neznalica, koji smatraju da su vlasnici duhovnih istina. Bosanski muslimani ne smiju postati sluge tuðih ideologija i voða, ne onih koji vlastite narode drže u neslobodi.

Roditelji strahuju za svoju djecu

Otac i majka mladiæa E. P. koji ratuje u Siriji nisu željeli govoriti za medije iz straha od osoba koje organiziraju odlazak na ratište. Otac R. P. kazao nam je kratko ispred porodiène kuæe da se njegova supruga boji za život svoje ostale djece te da radije ne bi govorili i da æe prepustiti institucijama da riješe ove probleme.

Takoðer, i komšije u Maloj Kladuši nisu voljne prièati o ovoj temi, ali priznaju da se ne osjeæaju sigurno, jer se boje za svoju djecu. A. D.

11-26-2013 15:45 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      green green is a Male
      Super Moderator

Još jedan opijeni Bosanac je platio glavom... 21.gif

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11617/ krvave_borbe_odnose_zivote_bosanaca_vernes_vehabovic_21_iz_zenice_poginuo_u
        _siriji.html

ginite, mazlumi... 21.gif samo dokle više...

12-05-2013 17:09 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
        vjetar vjetar is a Male
        moforaja

..ovima sto poginushe neka je rahmet dushi

..ovima sto misle da treaba da idu neka im podari bolju pamet da ne idu i ne ginu uzalud

...ja ipak mislim da tu idu momci iz kriminalnog miljea kojima je ponestalo para i koji su zeljni dokazivanja i sticanja statusa u svojoj okolini kao opasnog tipa koji se vratio kao specijalac iz sirije ,tako pri povratku u svoje selo budu prvi

12-05-2013 17:22 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
        Stranica (95): « prva ... « prethodna 28 29 30 [31] 32 33 34 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
        Postavi novu temu Odgovori
        Go to:
        preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com